Διδυμότειχο: Χαρά για την επιστροφή της τεράστιας σημαίας, στενοχώρια που την είδαν… βρώμικη

Διδυμότειχο: Χαρά για την επιστροφή της τεράστιας σημαίας, στενοχώρια που την είδαν… βρώμικη

Με πολύ χαρά και ενθουσιασμό υποδέχθηκαν οι κάτοικοι του Διδυμοτείχου και όχι μόνο, την επιστροφή μετά από χρόνια της τεράστιας σημαίας στην πόλη τους, αφού από χθες το πρωί κυμάτιζε με την βοήθεια γερανού στον ουρανό, μπροστά από το Δημαρχείο.

Μάλιστα η γιγάντια σημαία μεγέθους περίπου 500 τετραγωνικών μέτρων και βάρους 130 κιλών υψώθηκε στα 50 μέτρα, γεγονός που τη καθιστά ορατή από μακρινές αποστάσεις και φυσικά θα φαίνεται και από την Τουρκία, στις πόλεις και τα χωριά της που βρίσκονται απέναντι, κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα, με όλους τους συμβολισμούς που μπορεί αυτό να σημαίνει. Πόσο μάλλον όταν χθες γιορτάσαμε τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και την Ανεξαρτησία μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία ξανακυματίζει σήμερα, 200 χρόνια απ’ την Επανάσταση, στο Διδυμότειχο

Η εν λόγω σημαία, που επιστράφηκε το 2020 στο δήμο Διδυμοτείχου και αφού… περιπλανήθηκε μεταξύ Θεσσαλονίκης και Αλεξανδρούπολης μετά την παραχώρηση της από τον τέως δήμαρχο Παρασκευά Πατσουρίδη, καταγράφηκε στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες και κατείχε το Παγκόσμιο Ρεκόρ το 1998, ως η μεγαλύτερη σε επιφάνεια σημαία κράτους. Υψώθηκε για πρώτη φορά από τον τέως δήμαρχο Βαγγέλη Παπατσαρούχα και τα προηγούμενα χρόνια την βλέπαμε να κυματίζει στην Αλεξανδρούπολη.

Μόνο που αρκετοί που πέρασαν από το σημείο είτε με τα πόδια είτε με αυτοκίνητο, επεσήμαναν στο Evros-news.gr αυτό που φαίνεται και από την φωτογραφία. Ότι αυτή η εμφατική και εντυπωσιακή σε μέγεθος και συμβολισμούς για την περιοχή και την πόλη σημαία, είναι πολύ… βρώμικη και ιδιαίτερα στο σημείο του σταυρού έντονα λερωμένη. Δυστυχώς κάποιοι πριν την αναρτήσουν, δεν φρόντισαν να κάνουν το αυτονόητο όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Να αναθέσουν τον καθαρισμό της.

Μάλιστα ο δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, επί ημερών του οποίου επέστρεψε η σημαία αλλά χάρη στις προσπάθειες, την ανάδειξη του θέματος και τις συνεχείς δηλώσεις του δημοτικού συμβούλου Θόδωρου Σκίνδρη, είχε βρεθεί πέρυσι καλεσμένος στην Αλεξανδρούπολη, όταν και έγινε η ύψωση της στο λιμάνι της πόλης. Τότε όλοι είχαν διαπιστώσει πως ήταν στην ίδια κατάσταση, δηλαδή… βρώμικη και λερωμένη. Όπως φαίνεται, στον δήμο Διδυμοτείχου ενώ φρόντισαν και την έφεραν πίσω, δεν μερίμνησαν να την καθαρίσουν για να μην έχει αυτή την εμφάνιση.