ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Οι “πολιτικοί” γάμοι, τα… διαζύγια, οι δήμαρχοι “μνηστήρες” και οι… χοντρόμυγες

ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Οι “πολιτικοί” γάμοι, τα… διαζύγια, οι δήμαρχοι “μνηστήρες” και οι… χοντρόμυγες

O Μάρτης που αποδείχτηκε και φέτος… γδάρτης και παλουκοκαύτης, σε λίγες μέρες μας εγκαταλείπει και μπαίνει ο Απρίλης. Γι’ αυτό προσέξτε μην την… πατήσετε την Πρωταπριλιά, την γιορτή των… δημοσιογράφων.

Αυτοί γιορτάζουν εκείνη την ημέρα, μια και ως γνωστόν την 1η Απριλίου λέμε κανένα… ψέμα κάνοντας και φάρσες. Μ’ αρέσει μάλιστα ότι κάποια ΜΜΕ επιμένουν εκείνη την ημέρα να δημοσιεύουν… ψεύτικες ειδήσεις, λες και αυτές τους λείπουν όλο τον χρόνο, είτε πρόκειται για εφημερίδες, ραδιόφωνα, τηλεοπτικά κανάλια και φυσικά σάιτ.

Η Πρωταπριλιά του 2018 και ο… Ζαμπούκης

Εμάς πάντως εδώ στο Evros-news.gr, η Πρωταπριλιά μας πηγαίνει 3 χρόνια πίσω. Την 1η Απριλίου του 2018, όταν σε συνεννόηση με ένα φίλο, δημοσιεύσαμε την είδηση ότι ο Πρόεδρος εκείνη την εποχή του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης (αυτή ήταν και η φωτογραφία που χρησιμοποιήσαμε), σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.
Τότε σε κάποιους μπορεί να φάνηκε ως… Πρωταπριλιάτικο ψέμα, αλλά τρία χρόνια μετά, το 2021, μάλλον στον ίδιο τον Ζαμπούκη φαίνεται σαν… ψέμα ότι είναι δήμαρχος εδώ και δύο χρόνια της μεγαλύτερης πόλης του Έβρου και της Θράκης. Αυτό τουλάχιστον δείχνουν κάποιες ενέργειες, αδράνειες και εμμονές του, αφού αντί να ασχοληθεί με την ουσία και δημιουργικές κινήσεις και αποφάσεις, αναλώνεται στα… επουσιώδη.
Σε αυτό μεγάλη ευθύνη έχει, όπως ξαναέγραψα, το… περιβάλλον του. Επειδή όμως θέλω να είμαι δίκαιος και την άλλη φορά παρέλειψα ν’ αναφερθώ σε ένα ακόμα πρόσωπο που παίζει σημαντικό ρόλο και έχει αναπόφευκτα τις δικές του ευθύνες, είναι η ώρα, όπως λέει και το τραγούδι του Στέλιου Καζαντζίδη… να πάμε απ’ τα ψηλά στα χαμηλά και απ’ τους πολλούς στον έναν.

Από το όροφο που βρίσκεται το γραφείο του δημάρχου και των συνεργατών του λοιπόν, ας κατέβουμε στον ημιώροφο. Αν δεν το κάνουμε άλλωστε τώρα, πότε θα συμβεί αυτό; Τον Αύγουστο που όπως λέει και η γνωστή λαϊκή ρήση είναι παχιές οι μύγες, δηλαδή,,,, χοντρόμυγες;

Ο ημιώροφος και οι… χοντρόμυγες

Στον ημιώροφο λοιπόν έχει το γραφείο του ο άνθρωπος που πολλοί θεωρούν ότι έπαιξε καταλυτικό και καθοριστικό ρόλο στην εκλογή Ζαμπούκη. Κι αναφερόμαστε στον Αντώνη Καμελίδη, τον στενό συνεργάτη του δημάρχου Αλεξανδρούπολης (δεν ξέρω πόσο… στενός παραμένει), που έχει προφανώς και αυτός μερίδιο ευθύνης για λάθη, παραλείψεις, αδράνειες και κάποιοι άσπονδοι φίλοι του που τους έχει ευεργετήσει πολλαπλά (με πρώτον τον δημοσιογράφο Σταύρο Αποστολίδη) του “κόλλησαν” το συγκεκριμένο παρατσούκλι.
Όχι δεν του αφιερώνουμε και τον στίχο του τραγουδιού “μα κανένας δεν μου φταίει για το χάλι μου, σπάσιμο θέλει το κεφάλι μου”. Αλλά όπως λένε άνθρωποι που ζουν την καθημερινότητα στο… γυάλινο δημαρχιακό Μέγαρο, βλέπει, διαπιστώνει, ακούει τα λάθη σε πολλούς τομείς, όμως δεν φαίνεται να κάνει αυτό που πρέπει και μπορεί προκειμένου να διορθωθούν τα κακώς κείμενα και να αλλάξει ρότα και βηματισμό η σημερινή δημοτική αρχή.
Αν συνεχιστεί έτσι η κατάσταση, τα πράγματα μόνο εύκολα δεν θα είναι στις δημοτικές εκλογές του 2023. Οι… πολιτικοί γάμοι (μεταφορικά μιλάω και όχι κυριολεκτικά) που έγιναν ή σχεδιάζονταν να ακολουθήσουν και έπαιξε καθοριστικό και κύριο ρόλο ο Καμελίδης, με τη σύμπραξη της παράταξης Ζαμπούκη και της δημοτικής παράταξης ΑΝΑΣΑ, δεν θα είναι αρκετοί να φέρουν την επικράτηση στις επόμενες εκλογές.

Εκτός από τους γάμους υπάρχουν και τα… διαζύγια

Κι επειδή κάποιοι απ’ τα τοπικά ΜΜΕ, που μάλλον δεν ξέρουν καλά τα πράγματα και εμφανίζονται σίγουροι ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι παρόμοιοι πολιτικοί… γάμοι στο δήμο Αλεξανδρούπολης, ξεχνούν ότι υπάρχουν και τα… πολιτικά διαζύγια. Ακόμα και πριν γίνει ο γάμος. Πως το λέει και γνωστό θρακιώτικο τραγούδι; “Στέργιους πισμάνιψι”.

Όσοι λοιπόν προεξοφλούν ότι ο Βαγγέλης Μυτιληνός, που εξέφρασε αρχικά διάθεση συνεργασίας με τη μορφή σύμπραξης και της δικής του παράταξης, θα ζυγίσει πολύ τα πράγματα πριν επιχειρήσει το συγκεκριμένο σοβαρό αυτοδιοικητικό “βήμα”. Γιατί δεν θέλει να γίνουν τα ίδια που βλέπει τώρα, με την… μεταχείριση των συμβούλων της ΑΝΑΣΑ.
Όταν μονίμως υποβαθμίζεται από την δημοτική αρχή η παρουσία του μοναδικού Αντιδημάρχου που έχει η τρίτη σε ψήφους παράταξη στην δημοτική αρχή, του Κυριάκου Αραμπατζή, ο οποίος αν και αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών απουσιάζει μόνιμα από τις συναντήσεις και τις συσκέψεις που έχουν αντικείμενο τις αρμοδιότητες και τα καθήκοντα του, ποιο μήνυμα δίνεται;

Μονίμως υποβαθμίζεται

Όταν υπάρχει μόνιμος… μπάστακας σε αυτές και στις αναφορές των δελτίων τύπου ο… διακοσμητικός όπως λέει η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων του δήμου Γενικός Γραμματέας Γιάννης Μπόγδης (λες και αυτός έφερε τις ψήφους ή και θα τις φέρει στις επόμενες εκλογές) και όχι οι Αντιδήμαρχοι, πως να… μπλέξουν με όλα αυτά ο Μυτιληνός και οι σύμβουλοι του;
Γι’ αυτό σας λέω, ο Καμελίδης που έριξε πολλή δουλειά και έφερε τα πράγματα σε ένα άριστο σημείο με την πρώτη σύμπραξη που έγινε και την επομένη να είναι ένα “βήμα” πριν ολοκληρωθεί, δεν μπορεί να κάθεται και να κοιτάει απαθής όλα αυτά που γίνονται. Γιατί οι “μνηστήρες” για τον δήμο Αλεξανδρούπολης καραδοκούν.
Μην περιμένετε βέβαια να γράψουμε την Πρωταπριλιά κανένα όνομα και πάλι, όπως έκανα πριν τρία χρόνια με τον Γιάννη Ζαμπούκη. Γιατί δεν είναι το ίδιο ώριμα τα πράγματα τώρα, αν και υπάρχουν περισσότερα ονόματα που ακούγονται ή ενδιαφέρονται πραγματικά για την συγκεκριμένη θέση. Άλλοι σοβαρά, άλλοι για να βολιδοσκοπήσουν καταστάσεις και αντιδράσεις και άλλοι επειδή συχνά κάνουν το ίδιο.

Που πας Δημήτρη με… Λάκη να σε στηρίζει;

Όπως ο Διευθυντής του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Astir Egnatia Δημήτρης Καραβασίλης, που και άλλες φορές στο παρελθόν ακούστηκε το όνομα του, αλλά ποτέ δεν… τόλμησε να κάνει την συγκεκριμένη κίνηση. Εξάλλου και τώρα, με τα άτομα που μαθαίνω ότι τον έχουν… πλευρίσει, δεν μπορεί να πάει πουθενά.
Που να πας άλλωστε τον… louser Λάκη Κιτσικίδη, τον πρώην Πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, που νομίζει ακόμα και βαυκαλίζεται ότι μπορεί να έχει λόγο και ρόλο παρέμβασης στα τοπικά αυτοδιοικητικά πράγματα. Ο άνθρωπος χρόνια τώρα… χάνει παντού και υπάρχει κάποιος που τον πιστεύει και τον εμπιστεύεται;
Το 2010 στήριξε Γιώργο Αλεξανδρή για δήμαρχο και έχασε, το 2014 τον Λάκη Φωτιάδη το ίδιο και το 2019 είχε… δύο στα δύο. Στήριξε για δήμαρχο τον Βαγγέλη Λαμπάκη (αμάρτησε για τα… λάστιχα) και στην Περιφέρεια τον “κολλητό” του Τάκη (Τάκης, Τάκης, οέ, οέ, οέ) Τοψίδη, αλλά… συνετρίβη.
Γι’ αυτό όποιος στοιχηματίσει πόσοι και ποιοι θα είναι υποψήφιοι δήμαρχοι το 2023, ας μην βάλει και πολλά… ΚΑΤΟΥΣΤΑΡΚΑ, όπως αποκαλεί τα ευρώ ο τέως φίλος μου Τάκης (Τάκης, Τάκης, οέ, οέ, οέ) Τοψίδης γιατί θα τα χάσει. Κι ούτε αναφέρω τυχαία το όνομα του αποτυχημένου υποψήφιου Περιφερειάρχη ΑΜΘ και Πρροέδρου (ως τον Οκτώβριο το 2022 γιατί μετά θα είναι ένα… τίποτα εκεί) του Επιμελητηρίου Έβρου.

Οι… κουτοπονηριές Πέτροβιτς συνεχίζονται

Όσο για το άλλο όνομα που ακούγεται και θυμίζει την τεράστια μπασκετική προσωπικότητα, το Ντράζεν Πέτροβιτς, ο… κουτοπόνηρος νυν Αντιπεριφερειάρχης Έβρου μπορεί να λέει και να διαρρέει στους πολλούς φίλους του δημοσιογράφους διάφορα για τον δήμο Αλεξανδρούπολης, αλλά ουδείς μπορεί να του έχει εμπιστοσύνη. Γιατί δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα κάνει… κωλοτούμπα και δεν θα τολμήσει.
Αφήστε που με τις… κόντρες στην περίπτωση των πλημμυρών με τον δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη, δημιούργησε χωρίς λόγο και δυο χρόνια πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές ένταση στις σχέσεις Περιφέρειας-δήμου Αλεξανδρούπολης, επειδή θέλει να κάνει προσωπικά παιχνιδάκια. Φαίνεται ότι δεν τον συμβουλεύουν σωστά αυτοί (και αυτές) που έχει δίπλα του.
Γι’ αυτό σας λέω, το θέμα απαιτεί λεπτούς, σχεδόν χειρουργικούς (όσων πάει το μυαλό σε Νοσοκομεία και μάλιστα Πανεπιστημιακά, Διοικητές και τέτοια δεν φταίω εγώ), μην… Ρουφάτε εύκολα όσα ακούγονται και γράφονται. Επειδή μπορεί να έρθουν εκπλήξεις, ακόμα και από γυναικείο όνομα (για να μην πω ονόματα).

“Τελειωμένη υπόθεση” ο Λαμπάκης

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο τέως δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης θεωρείται ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ… τελειωμένη υπόθεση. Όσο και αν θέλει και πάλι να παίξει το… χαρτί των χρυσωρυχείων, που πάντως την προηγούμενη φορά δεν του βγήκε. Ακόμα και για τους δικούς του ανθρώπους και δεν εννοώ μόνο ψηφοφόρους, αλλά και κάποιους υποψήφιους που είναι… μπαρούτι και απλά περιμένουν το… νεύμα μιας αξιόλογης νέας υποψηφιότητας για να του… κουνήσουν μαντήλι.
Μόνο λίγοι του έχουν μείνει πιστοί, όπως ο Χρήστος Γερακόπουλος, αλλά και αυτός μαθαίνω ότι μπορεί να έχει μεγάλα… μπλεξίματα το επόμενο χρονικό διάστημα, απ’ την παρουσία του ως Πρόεδρος του Πολυκοινωνικού. Γιατί μπορεί να υπάρχουν φρούτα που… εξαφανίζονται και άλλα που… νεκρούς ανασταίνουν και εμφανίζονται να να έχουν παραλάβει, αλλά η Δικαιοσύνη ήδη ψάχνει αρκετές περιπτώσεις.
Αλήθεια, μια και αναφέρθηκα στην παράταξη “Πόλη και Πολίτες” εκείνη η τριπλέτα που… πολυδιαφημίστηκε με επίσημη ανακοίνωση ότι αναλαμβάνει δράση, με επικεφαλής την Κυριακή Λεγγέτση που ανέλαβε πριν ένα μήνα Γενική Γραμματέας της, τι απέγινε; Πουθενά δεν την ακούσαμε ούτε την ίδια, ούτε την υπεύθυνη επικοινωνίας κ.Ευθυμιάδου, ούτε τον Τομεάρχη Οικονομικών Γιάννη Σαρίδη.

“Σιγή ιχθύος” για το Πολυκοινωνικό

Τόσα ακούγονται και γράφονται για θέματα που αφορούν το Πολυκοινωνικό, η Δικαιοσύνη παρενέβη ήδη και για τα… ακτινίδια ορίστηκε και τακτική δικάσιμος για Μάιο, δεν έχουν κάτι να σχολιάσουν; Η κυρία Λεγγέτση για παράδειγμα, που μπορεί να μην εκλέχθηκε δημοτική σύμβουλος, αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι είναι μια σοβαρή και πετυχημένη επιχειρηματίας της Αλεξανδρούπολης.
Έχει άποψη για τα… έργα και ημέρες της δημοτικής αρχής Λαμπάκη και των επιλογών της στο Πολυκοινωνικό, με τους Προέδρους Αντώνη Βαμβακερό και Χρήστο Γερακόπουλο; Γιατί όσο και αν… στρουθοκαμηλίζουν όλοι, με πρώτο και καλύτερο τον τέως δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, υπάρχει θέμα και είναι πολύ σοβαρό.

Γεμάτο υπόγειο τρόφιμα

Άσχετο με τα προηγούμενα. Μαθαίνω ότι στις πλημμύρες που έπληξαν πριν λίγο καιρό την περιοχή της Αλεξανδρούπολης, οι Πυροσβέστες όταν πήγαν να αντλήσουν νερά από σπίτι σε προάστιο της πόλης, βρήκαν στο υπόγειο τεράστιες ποσότητες τροφίμων. Ακόμα και… mini market να είχε ο ιδιοκτήτης ή η ιδιοκτήτρια, τέτοιες και τόσες ποσότητες ήταν υπερβολικές.

Η 4η θέση του ψηφοδελτίου της Ν.Δ

Το Φθινόπωρο λένε οι πληροφορίες θα γίνουν οι πρόωρες εθνικές εκλογές, με Απλή Αναλογική μάλιστα. Θα έχει σίγουρα μεγάλο ενδιαφέρον, ποιος θα πάρει την 4η θέση στη λίστα υποψηφίων, αφού ο Στρατηγός ε.α. Παναγιώτης Φαραντάτος δεν πρόκειται να είναι ξανά υποψήφιος σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις.

Γιατί η συγκεκριμένη επιλογή, θα έχει σχέση με όσα συνέβησαν στο θέμα επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου και την στάση που τήρησαν κάποιοι επί μήνες, αφήνοντας το Νότη Μηταράκη και την Κυβέρνηση να… κάνουν παιχνίδι. Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει πραγματικά το όνομα…

Στον ΣΥΡΙΖΑ Έβρου να κάνουν διαδικτυακή

εκδήλωση για “Ειδικές Οικονομικές Ζώνες”;

Το έχουν… ρίξει στις Διαδικτυακές εκδηλώσεις στον ΣΥΡΙΖΑ Έβρου και μεταξύ τους αλληλοσυγχαίρονται και… αρέζουντι. Πόσο καλά τα έκαναν δηλαδή όλα στην περιοχή μας ως Κυβέρνηση από το 2015 έως το 2019. Ήδη έκαναν μία τέτοια εκδήλωση με ομιλητή τον πρώην Αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριο Σαντορινιό, αφιερωμένη στην Σαμοθράκη.
Τα γράψαμε εδώ στο Evros-news.gr για αυτό το θέμα. Την περασμένη Τρίτη ακολούθησε άλλη διαδικτυακή εκδήλωση της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Έβρου με καλεσμένο τον πρώην Αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελο, που έχει μεγάλο (και προσωπικό) ενδιαφέρον για τον Έβρο. Φυσικά μίλησαν και για τον… χρυσό και τα χρυσωρυχεία, αν και έκαναν ένα τεράστιο φάουλ Να μην καλέσουν τον τέως δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη να μιλήσει;
Έχω πάντως να τους προτείνω και εγώ ένα θέμα για τη νέα Διαδικτυακή τους εκδήλωση. Στον Συντονιστή (τυπικά) της Νομαρχιακής Σπύρο Δέδογλου και στον αποτυχόντα υποψήφιο βουλευτή Έβρου το 2019 Μενέλαο Μαλτέζο, που είναι το ουσιαστικό “αφεντικό” στη Νομαρχιακή Επιτροπή, το προτείνω.

Γιατί δεν κάνουν μια παρόμοια εκδήλωση και για την “Ειδική Οικονομική Ζώνη στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη”, που κάποιοι προσπάθησαν μέσω του “Οικονομικού Φόρουμ Θράκης” να προωθήσουν στην περιοχή μας με την στήριξη Γερμανών και Τούρκων, αλλά έκαναν τελικά πίσω από τις έντονες αντιδράσεις;

Έχω μάλιστα να τους προτείνω και ομιλητή. Τον καλύτερο και τον πιο φανατικό υπέρμαχο (εκτός της Προέδρου της συγκεκριμένης κίνησης κ.Καραγιάννη) της συγκεκριμένης ακραία νεοφιλελεύθερης (μπροστά σε αυτή την πρόταση ο Στέφανος Μάνος αισθάνεται… κομμουνιστής) προσπάθειας που ευτυχώς για την περιοχή μας δεν προχώρησε. Τον γνωρίζουν καλά άλλωστε όλοι τους τον “σύντροφο”, που τώρα παριστάνει τον… υπερασπιστή των εργαζομένων.

Πρέπει να έχεις πολιτική τσίπα

Για να ζητήσεις συγνώμη, όταν σε ξεμπροστιάζουν για την υποκρισία σου και την πολιτική αμνησία με συγκεκριμένα στοιχεία, όπως έκανε το Evros-news.gr με τον πρώην Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης Γιώργο Ουζουνίδη, θα πρέπει να έχει στοιχειώδη ευθιξία και πολιτική τσίπα.

Ξέρετε, μιλάμε για την αποκάλυψη μας ότι καταψήφισε τώρα το ποσό για διαφημιστική προβολή της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού, χαρακτηρίζοντας το υπερβολικό, ενώ τα ίδια ακριβώς χρήματα έδωσε και ο ίδιος το 2019. Αλλά ποιος έχασε την πολιτική τσίπα για να την βρει το… πρωτοπαλίκαρο του Λαμπάκη, ο Ουζουνίδης;

Ο…Ναρκαλιευτής