Ορεστιάδα: Να χτίσουν εκκλησία απέναντι απ’ το ΚΥΤ Φυλακίου, αποφάσισαν σήμερα οι Πρόεδροι Κοινοτήτων (ΒΙΝΤΕΟ)

Ορεστιάδα: Να χτίσουν εκκλησία απέναντι απ’ το ΚΥΤ Φυλακίου, αποφάσισαν σήμερα οι Πρόεδροι Κοινοτήτων (ΒΙΝΤΕΟ)

-Κάτοικος Φυλακίου δώρισε χωράφι 6 στρεμμάτων και οι Πρόεδροι, με πρώτο τον Χρήστο Τυρμπάκη του Φυλακίου δίνουν από έναν μισθό

Να ξεκινήσουν το χτίσιμο εκκλησίας σε χωράφι που βρίσκεται απέναντι από τον είσοδο του ΚΥΤ Φυλακίου και δίπλα στα χωράφια των 4 κατοίκων που ήδη τα νοίκιασαν στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, αποφάσισαν στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας οι Πρόεδροι των 29 Τοπικών Κοινοτήτων του δήμου Ορεστιάδας.

Ο ηλικιωμένος κάτοικος του Φυλακίου Κώστας Σωτηρόπουλος, που είχε συγκινήσει με τις δηλώσεις του και στην συγκέντρωση όταν είχε έρθει στο Φυλάκιο ο Νότης Μηταράκης, δώρισε το χωράφι του 6 στρεμμάτων.

Ακούστε τι δήλωσε ο κ.Σωτηρόπουλος στον Κώστα Θεοχαρίδη και την σελίδα ΟΧΙ HOT SPOT ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ, του οποίου είναι τα ΒΙΝΤΕΟ που σας παρουσιάζουμε:

Ο Πρόεδρος του Φυλακίου Χρήστος Τυρμπάκης, πρότεινε αυτός και οι συνάδερφοι του θα δώσουν από έναν μισθό για να ξεκινήσει το χτίσιμο της εκκλησίας. Επίσης, θα σπείρουν όλοι συμβολικά από ένα δέντρο στο συγκεκριμένο σημείο και θα τοποθετήσουν κάθε χωριό από μια ελληνική σημαία.

Σε συζήτηση με τον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, αποφασίστηκε να υπάρξει το επόμενο χρονικό διάστημα συνάντηση και συζήτηση των 29 Προέδρων με την Επιτροπή Αγώνα, στην οποία θα κληθούν να παραστούν οι 4 βουλευτές του νομού και ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ, προκειμένου να τους ενημερώσουν για όσα γνωρίζουν γύρω από τις προθέσεις της Κυβέρνησης στο συγκεκριμένο θέμα.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΥΡΙΔΗ

Στην σημερινή συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας παρέστησαν ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης με τους Αντιδημάρχους Γιώργο Καραγιάννη και Αρχοντή Αρχοντίδη, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας ΑΜΘ Κώστας Βενετίδης, οι Πρόεδροι των 29 Κοινοτήτων και κάτοικοι του Φυλακίου.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Φυλακίου Χρήστος Τυρμπάκης σε δηλώσεις του μετά την συγκέντρωση δήλωσε:

Πάλι υπήρχε παρουσία μιας κλούβας των ΜΑΤ και αστυνομικών, για τον… φόβο των Ιουδαίων και μήπως κάποια στιγμή ξεφύγει η κατάσταση. Όλα όμως κύλησαν ήρεμα.