Μαυρίδης: Πέρασαν 20 ημέρες απ’ τις συναντήσεις με 4 υπουργούς, αλλά δεν ανακοίνωσε ΤΙΠΟΤΑ απ’ όσα συζήτησε

Μαυρίδης: Πέρασαν 20 ημέρες απ’ τις συναντήσεις με 4 υπουργούς, αλλά δεν ανακοίνωσε ΤΙΠΟΤΑ απ’ όσα συζήτησε

-Ούτε επίσημη ανακοίνωση με δελτίο Τύπου, ούτε δηλώσεις για το περιεχόμενο των συζητήσεων, ούτε κατ’ ιδίαν ενημέρωση Προέδρων και Επιτροπής Αγώνα

-Ο δήμαρχος Ορεστιάδας παριστάνει τον… ενωτικό, αλλά κατακρίνει όσους δεν ελέγχει, ενώ ο Αντιδήμαρχος του Δ.Πάλλας… επιτίθεται σε βουλευτές, Περιφερειάρχη ΑΜΘ

Συμπληρώνονται 20 ημέρες από το ταξίδι στην Αθήνα του δημάρχου Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη και τις συναντήσεις που έκανε μόνος τους με 4 αρμόδιους υπουργούς, αλλά δεν έχει ανακοινώσει το παραμικρό για όσα συζήτησε μαζί τους για το θέμα των ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Φυλακίου.

Να θυμίσουμε ότι ο κ.Μαυρίδης, την στιγμή που είχε ανακοινώσει μαζί με την Επιτροπή Αγώνα ότι θα επισκεφθούν στην Αθήνα τους επικεφαλής των κομμάτων προκειμένου να τους ενημερώσουν για το θέμα και τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας στο ενδεχόμενο της επέκτασης των δομών στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, πήγε στις 11 Μαρτίου ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ και συνάντησε τέσσερις υπουργούς. Συγκεκριμένα, συναντήθηκε και συζήτησε με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη, τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή και τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Θόδωρο Λιβάνιο.

Επιστρέφοντας την Παρασκευή 12 Μαρτίου και ενημερώνοντας την Επιτροπή Αγώνα λίγο πριν την συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία Ορεστιάδας, το μόνο που τους γνωστοποίησε είναι ότι θα έρθει ως τα τέλη Μαρτίου ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοίδης προκειμένου να ενημερώσει για την αύξηση χωρητικότητας του ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. Αυτό μόνο και τίποτε περισσότερο. Ούτε τι ακριβώς του είπαν οι 4 αρμόδιοι υπουργοί, τι τους πρότεινε και ζήτησε ο ίδιος, ποιες είναι οι απόψεις και αποφάσεις της Κυβέρνησης. Δεν ανέφερε το παραμικρό και μόνο ο ίδιος ξέρει ποια ήταν η στάση των υπουργών, η δική του και ποιες θέσεις πήρε. Αν δηλαδή ξεκαθάρισε ότι δεν δέχεται καμιά επέκταση ή αύξηση αριθμού των φιλοξενούμενων λαθρομεταναστών στις δυο δομές του Φυλακίου.

Ο δήμαρχος Ορεστιάδας, που συνήθως εκδίδει δελτία Τύπου και ανακοινώσεις για… ψύλλου πήδημα (διεξαγωγή λαϊκής αγοράς, δράσεις ανακύκλωσης), ΔΕΝ ΕΞΕΔΩΣΕ καμιά ανακοίνωση, έστω και λακωνική… για τα μάτια του κόσμου, προκειμένου να ενημερώσει με λίγα λόγια τι ακριβώς συζήτησε με κάθε υπουργό. Ούτε στις ραδιοφωνικές συνεντεύξεις που έδωσε στη συνέχεια, πέρα από την αναφορά ότι θα έρθει (κάποια στιγμή) στον Έβρο ο κ.Χρυσοχοίδης, δεν είπε τίποτε άλλο. Τι ακολούθησε τις ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ που έκανε ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ με τους 4 υπουργούς;

  • Η δημοσίευση στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ στις 18 Μαρτίου των συμβολαίων ενοικίασης χωραφιών από 4 ιδιοκτήτες, συνολικής έκτασης 33,5 στρεμμάτων, με 1.000 ευρώ το στρέμμα και για 10 χρόνια (5+5), για “επέκταση του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης” όπως ανέφερε.
  • Η δημοσίευση, επίσης στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, της απόφασης για απ’ ευθείας ανάθεση σε ειδικό γραφείο των Ιωαννίνων, των Περιβαλλοντικών Μελετών για τους όρους που αφορούν την ΕΠΕΚΤΑΣΗ του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στο Φυλάκιο Ορεστιάδας.

Άρα, εκ του αποτελέσματος οι συναντήσεις του κ.Μαυρίδη στην Αθήνα με τους υπουργούς Μηταράκη, Χρυσοχοίδη, Στεφανή, Λιβάνιο, δεν έφεραν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα και ήταν απλά ένα… ταξιδάκι αναψυχής του έστω και ε μέσω πανδημίας του κορονοϊού. Γιατί όχι μόνο δεν μπλόκαραν ή έστω δεν “πάγωσαν” τις συγκεκριμένες αρνητικές εξελίξεις που προαναφέραμε με τις αναρτήσεις στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, αλλά η Κυβέρνηση προχωράει κανονικά στον σχεδιασμό της.

Προσπαθεί να εμφανιστεί… ΕΝΩΤΙΚΟΣ , ενώ επιτίθεται

σε όσους δεν ελέγχει και συνεχίζουν ν’ αντιδρούν στην επέκταση

Την ίδια στιγμή που ο δήμαρχος Ορεστιάδας προσπαθεί να εμφανιστεί ΕΝΩΤΙΚΟΣ και έχει καταφέρει με τον γνωστό, κουτοπόνηρο τρόπο να ΕΥΝΟΥΧΙΣΕΙ τόσο την Επιτροπή Αγώνα, όπου ΔΥΣΤΥΧΩΣ οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ στις μεθοδεύσεις του και δεν τον… ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΖΟΥΝ για την μυστικοπάθεια που λειτουργεί, όσο και τις κινήσεις των Προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων. Γι’ αυτό και φρόντισε να “καπελώσει” τις τρεις εκδηλώσεις που αυτοί προγραμμάτισαν, τόσο την συνάντηση τους στο Φυλάκιο Ορεστιάδας πριν λίγες ημέρες όσο και την κατάθεση στεφάνων 24 Μαρτίου (άλλαξε η αρχική απόφαση για 25η Μαρτίου), όπως και την χθεσινή συμβολική συγκέντρωση έξω από το ΚΥΤ Φυλακίου.

Το φοβερό μάλιστα είναι ότι προσφέρθηκε να τους οργανώσει συνάντηση με τους τρεις κυβερνητικούς βουλευτές και τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ, για να εξηγήσουν στους Προέδρους τις προθέσεις της Κυβέρνησης και τους σχεδιασμούς της. Την στιγμή που ο ίδιος ο Βασίλης Μαυρίδης ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ, αφού αυτός είναι ο μόνος που συζήτησε πριν λίγες ημέρες διεξοδικά με 4 αρμόδιους υπουργούς Μηταράκη, Χρυσοχοίδη, Στεφανή και Λιβάνιο, αλλά στους Προέδρους και σε κανέναν άλλον ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ.

Στόχος του είναι να απομονώσει ΟΣΟΥΝ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΕΙ και εξακολουθούν να αντιδρούν στην πρόθεση της Κυβέρνησης να αυξήσει την χωρητικότητα των δομών (ΚΥΤ ή ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ δεν έχει σημασία) κατά 370 λαθρομετανάστες, αλλά και να ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΙ τις δομές κατά 33,5 στρέμματα αρχικά. Γιατί αν γίνει αυτό, θα ακολουθήσει άλλα τόσα στρέμματα είναι σίγουρο. Στην ίδια γραμμή με τον πρώτο σε ψήφους βουλευτή Έβρου Τάσο Δημοσχάκη, ο οποίος χαρακτήρισε “αχρείαστες εκδηλώσεις” την συνέχιση των κινητοποιήσεων και του αγώνα από τους Εβρίτες, όπως δημοσίευσε το Evros-news.gr, την ίδια στιγμή που ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ παριστάνει ΤΟΝ ΕΝΩΤΚΟ, ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ σε όσους λειτουργούν με μοναδικό γνώμονα την αγάπη τους για τον τόπο, χωρίς να κοιτούν κομματικές πειθαρχίες και ισορροπίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δημοσχάκης: Θεωρεί “αχρείαστες εκδηλώσεις”, τις αντιδράσεις που συνεχίζονται για την επέκταση ΚΥΤ-ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Φυλακίου

Αυτό έκανε μάλιστα και σήμερα, μιλώντας στον STATUS Fm και την εκπομπή του Σταύρου Αποστολίδη, ο οποίος είναι γνωστό ότι ακολουθεί από την πρώτη στιγμή… γραμμή Μηταράκη και δεν σταμάει κάθε τόσο να… επιτίθεται σε όσους αντέδρασαν κα συνεχίζουν να αντιδρούν για τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις στο Φυλάκιο. Όλοι θυμόμαστε τις γνωστές ανοησίες που έγραφε για “επίδοξους λαϊκούς ήρωες” και ότι έχει φιλοξενήσει επανειλημμένα τον κ.Μηταράκη να αναπτύσσει την αντεθνική για την περιοχή μας επιχειρηματολογία του υπέρ της επέκτασης και αύξησης των δομών στο Φυλάκιο. Ο κ.Μαυρίδης λοιπόν, σε πλήρη ταύτιση και σύμπτωση απόψεων με τον κ.Αποστολίδη, από την μια προσπαθούσε να εμφανιστεί ΕΝΩΤΙΚΟΣ, αλλά από την άλλη ξεκίνησε τις δηλώσεις με… επίθεση εναντίον όσων δεν μπορεί να ελέγξει, λέγοντας:

Το είπα από την πρώτη στιγμή, ότι σε αυτόν τον αγώνα που θα κρατήσει φαίνεται αρκετό καιρό, θα προσπαθήσουν κάποιοι όπως πολύ σωστά αναφέρατε κατά την ταπεινή μου άποψη, να αξιοποιήσουν όλο αυτό το θέμα είτε για ιδίων όφελος, είτε για πολιτικά οφέλη κάποιων άλλων. Από την πρώτη στιγμή εγώ προσωπικά είπα ότι πρέπει να είναι η τοπική κοινωνία ενωμένη”. Τα έλεγε αυτά ο Βασίλης Μαυρίδης που ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ από την αρχή εναντίον όλων των επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον δήμο Ορεστιάδας, όταν του επεσήμαναν τις καθυστερήσεις αδράνειες και προσωπικούς, κρυφούς χειρισμούς. Τους κυβερνητικούς βουλευτές που τόνισαν το ίδιο και τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο ο οποίος επίσης το θύμισε και επί μια βδομάδα τον έβριζε σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις.

Είπε επίσης σήμερα στη συγκεκριμένη ραδιοφωνική συνέντευξη: “Εκείνο που βλέπω, είναι ότι άρχισαν να απομονώνονται αυτές οι φωνές, οι οποίοι για τους λόγους που προαναφέραμε προκαλούν μια αναταραχή. Εμείς με υπομονή, με τεράστια ψυχραιμία, εγώ τουλάχιστον προσωπικά, γνωρίζετε όλους αυτούς τους μήνες ότι είχα γίνει στόχος όλων των δεινών γι’ αυτό το θέμα, δεν έχασα την ψυχραιμία μου αλλά πιστεύω ότι πάντα επειδή η αλήθεια είναι μία στο τέλος λάμπει και επιχειρηματολογία και να επιχειρηθεί που βασίζεται σε ψευδή δεδομένα, δεν φέρνει αποτέλεσμα”. Ο κ.Μαυρίδης είπε ότι έδειξε τεράστια ψυχραιμία, όταν βγήκε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη και ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΜΕ ΜΗΝΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΓΩΓΕΣ όσους του καταλογίζουν ευθύνες για τον χειρισμό του πολύ σοβαρού αυτού θέματος από τον περασμένο Σεπτέμβριο που το Evros-news.gr ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ τις προθέσεις Μηταράκη, με το περιβόητο ΒΙΝΤΕΟ από την Χίο. Το έκανε μάλιστα ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ πριν βγει στον “αέρα” η ανάρτηση στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ για την ενοικίαση των χωραφιών των 4 ιδιοκτητών.

Κι επίσης, ποιους ακριβώς εννοεί ο δήμαρχος Ορεστιάδας, με τις… αβανταδόρικες ερωτήσεις Αποστολίδη, ότι προσπαθούν να δημιουργήσουν διαταραχή;

  1. Αυτοί που, είτε συμφωνεί είτε διαφωνεί κάποιος με τις όποιες απόψεις τους για άλλα θέματα, έδωσαν ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΟΝ στην πλατεία Ορεστιάδας στις 8 Φεβρουαρίου όταν ο ίδιος μέσα στο δημαρχείο… χαριεντίζονταν με το Νότη Μηταράκη κατά την επίσκεψη του στην περιοχή;
  2. Αυτοί που για να ακουστούν τα συνθήματα τους και να πάρουν το μήνυμα Μηταράκης και Κυβέρνηση, αναγκάστηκαν να αφαιρέσουν τα βύσματα από τα ηχεία του δήμου Ορεστιάδας που έπαιζαν εκκωφαντική μουσική λες και είμαστε στον… Τσικνομπουρμπούλη και δεν ακούγονταν τα συνθήματα του κόσμου που ήταν και το ζητούμενο;
  3. Αυτοί που κάνουν εκατοντάδες χιλιόμετρα για να βρεθούν στην Ορεστιάδα και να δώσουν δυναμικό παρόν στις κινητοποιήσεις των υπόλοιπων κατοίκων, απλά δεν είναι… βολικοί και αρνήθηκαν να τους “καπελώσει” με την γνωστή… κουτοπονηριά του ο κ.Μαυρίδης;
  4. Αυτοί είναι, οι απλοί πολίτες που δεν υπολόγισαν κίνδυνο κορονοϊού και κινητοποιήθηκαν, οι οποίοι πέτυχαν την πρώτη νίκη, με την παρέμβαση Μητσοτάκη και την ακύρωση αρχικά της επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου.
  5. Κανένας Μαυρίδης και καμιά Επιτροπή Αγώνα, που στάθηκαν ανίκανοι ακόμα και ένα ταξίδι στη Αθήνα για συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς να οργανώσουν.
  6. Μήπως αυτοί που επί μήνες ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΑΝ το ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ που έρχεται, αλλά ο δήμαρχος Ορεστιάδας παρίστανε τον… κουφό και τα μπουκωμένα μέσω της Δημοτικής Τηλεόρασης τοπικά ΜΜΕ δεν έγραφαν κουβέντα;

Ο Αντιδήμαρχος του μέσω Δημοτικής Τηλεόρασης

κάνει απόψε ΕΠΙΘΕΣΗ στους βουλευτές

Το ακόμα πιο υποκριτικό είναι, ότι την ίδια στιγμή που ο δήμαρχος Ορεστιάδας προσπαθεί (προκαλώντας μόνο γέλια σε όσους βλέπουν τον ρόλο που έπαιξε) ΕΝΩΤΙΚΟΣ, ο Αντιδήμαρχος του των Οικονομικών Δημήτρης Πάλλας ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ στους κυβερνητικούς βουλευτές και τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ. Αυτό τουλάχιστον μας ενημερώνει ο υπάλληλος του .Μαυρίδη στη Δημοτική Τηλεόραση Γιάννης Τομαδάκης, στο σάιτ του thrakinea.gr, που πήρε και την συνέντευξη η οποία θα προβληθεί απόψε στην Δημοτική τηλεόραση. Την προαναγγέλει μάλιστα με τίτλο: “Και τι δεν είπε για βουλευτές και Περιφερειάρχη αντιδήμαρχος της Ορεστιάδας” και αναφέροντας ότι: Στο στόχαστρο του αντιδημάρχου Ορεστιάδας Δημήτρη Πάλλα, βρέθηκαν ο περιφερειάρχης ΑΜΘ και οι βουλευτές Έβρου σχετικά με τις εξελίξεις στο Φυλάκιο.

Ο κ. Πάλλας μιλώντας στη Δημοτική Τηλεόραση Ορεστιάδας και στην εκπομπή 7ημέρες, τόνισε ότι βουλευτές και Περιφερειάρχης ήξεραν για το Φυλάκιο, καθώς είχαν ενημερωθεί από τον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη με σχετική επιστολή, από τον Σεπτέμβριο του 2020. Παράλληλα μεταξύ άλλων κατηγόρησε τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ότι δεν πήγαν μαζί στον Μηταράκη για το θέμα της επέκτασης του Φυλακίου και τους χαρακτήρισε ως τα καλά και υπάκουα παιδιά της κυβέρνησης”.

Τέτοιο… ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ λοιπόν καλλιεργούν ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης και οι συνεργάτες του, όπως ο “εξαφανισμένος” επί μήνες στο θέμα του ΚΥΤ Φυλακίου Αντιδήμαρχος Δημήτρης Πάλλας, όπως και οι υπόλοιποι Αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής αρχής. Ο μοναδικός που είναι στα λόγια και στις πράξεις ΕΝΩΤΙΚΟΣ και πάνω απ’ όλα τον ενδιαφέρει να αποτραπεί η οποιαδήποτε ΕΠΕΚΤΑΣΗ και ΑΥΞΗΣΗ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ τω δομών στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, είναι ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Χρήστος Τυρμπάκης. Αυτός είναι μαζί με οποιονδήποτε συμβάλλει και συνεισφέρει στον αγώνα να ΑΠΟΤΡΑΠΟΥΝ οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις. Κι αυτόν προσπαθεί, μέσω άλλων Προέδρων να τον “περικυκλώσει”, να τον… βραχυκυκλώσει και να τον αδρανοποιήσει τελικά ο Βασίλης Μαυρίδης.

Στο τέλος ο δήμαρχος Ορεστιάδας, έτσι όπως το πάει, μπορεί να μας πει ότι αυτός μαζί με τον… κουμπάρο του Τάκη Τοψίδη, είναι οι… αγωνιστές για την μη επέκταση των ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Φυλακίου