Άρση της αιμοδοτικής καραντίνας που είχε επιβληθεί στην περιοχή Ορεστιάδας για ένα εξάμηνο

Άρση της αιμοδοτικής καραντίνας που είχε επιβληθεί στην περιοχή Ορεστιάδας για ένα εξάμηνο

Άρση της αιμοδοτικής καραντίνας που είχε επιβληθεί σε περιοχές  Ορεστιάδας για ένα εξάμηνο, ισχύει πλέον από σήμερα Τετάρτη 31 Μαρτίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ & ΟΜΑΔΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ Ν. ΕΒΡΟΥ:

Έπειτα από την επικοινωνία προ ημερών με το ΕΚΕΑ, μας έγινε γνωστό ότι τα αποτελέσματα είναι αρνητικά και επίκειται η άρση της αιμοδοτικής καραντίνας. Σήμερα Τετάρτη 31/3/2021 απεστάλη η απόφαση άρσης στις αιμοδοσίες των Νοσοκομείων της Αλεξανδρουπόλεως και του Διδυμοτείχου. Επίσημα πλέον αίρεται ο αποκλεισμός και δίνεται η δυνατότητα να αιμοδοτήσουν οι κάτοικοι της Νέα Ορεστιάδας,Θούριο, Χειμώνιο, Παλιά Σαγήνη, Πύργος, Λεπτή, Νεοχώρι, Σάκος, Καβύλη, Ν. Βύσσαπου για ένα εξάμηνοή ταν αποκλεισμένοι.

Με τα νέα δεδομένα καλούμε τους αιμοδοτικούς συλλόγους των περιοχών αυτών να προγραμματίσουν την αιμοδοσία τους, αλλά και τους εθελοντές αιμοδότες είτε να επικοινωνήσουν με τις αιμοδοσίες των Νοσοκομείων, είτε με τους συλλόγους τους. Συμβάλουμε όλοι για να επανέλθει η κανονικότητα ώστε να μην δημιουργηθεί έλλειψη μονάδων αίματος με πιθανότητα να υπάρξουν προβλήματα στην λειτουργία των Νοσοκομείων.

Η αιμοδοσία του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου είναι ανοιχτή κάθε μέρα από τις 9:00π.μ. έως 13:00 μ.μ. και 17:00 έως 19:00. Και Σαββατοκύριακο από τις 9:00π.μ. έως 13:00 μ.μ..

Η αιμοδοσία του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης είναι ανοιχτή από Κυριακή έως την Παρασκευή από 8:30 – 14:30 και Τετάρτη, Σάββατο, Κυριακή και Αργίες 17:30 – 20:30. Το Σάββατο το πρωί η αιμοδοσία βρίσκεται με το διασκευασμένο στο Δημαρχείο Αλεξανδρουπόλεως.

Επίσης στην Πινακοθήκη του Δήμου Αλεξανδρουπόλεως από Δευτέρα έως Σάββατο από τις 8:30 π.μ. έως 14:00 μ.μ

Πράττουμε  το καθήκον μας προς τον εαυτό μας και προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο μας τώρα που μας χρειάζεται περισσότερο παρά ποτέ.

ΔΩΣΕ ΑΙΜΑ ΣΩΣΕ ΜΙΑ ΖΩΗ