“Δούλεμα” Χρυσοχοίδη: “Φυλάμε τα σύνορα αποτελεσματικά” είπε στη Γιόχανσον, αλλά επεκτείνει το ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Φυλακίου

“Δούλεμα” Χρυσοχοίδη: “Φυλάμε τα σύνορα αποτελεσματικά” είπε στη Γιόχανσον, αλλά επεκτείνει το ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Φυλακίου

Μας… κούφανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης, που συνεχίζει το “δούλεμα” των Εβριτών, αφού άλλα λέει και διαφορετικά πράττει και αυτός, όπως και ο συνάδερφος του υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

Κατά την διάρκεια της χθεσινής συνάντησης με την Ευρωπαία Επίτροπο, αρμόδια για Εσωτερικές Υποθέσεις, Ylva Johansson, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη συζήτησε μεταξύ άλλων, το ζήτημα της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών και το νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο. Ο κ.Χρισχοίδης αναφέρθηκε στη σημαντική μείωση, που έχει καταγραφεί το τελευταίο διάστημα, στις μεταναστευτικές ροές, επισημαίνοντας ότι αυτή, κυρίως, οφείλεται στα αυστηρά και αποτελεσματικά μέτρα που έχουν ληφθεί για τη φρούρηση των συνόρων από την ελληνική πλευρά, με τη συμβολή και των δυνάμεων του Frontex. Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, μειώθηκαν δηλαδή ο ροές, την ίδια στιγμή ο ίδιος και η Κυβέρνηση επιμένουν στην επέκταση του ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Φυλακίου και την αύξηση της χωρητικότητας του κατά 370 φιλοξενούμενους λαθρομετανάστες.

Τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ακόμα τον… περιμένει ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, ο οποίος δήλωνε το προηγούμενο χρονικό διάστημα και μετά την συνάντηση μαζί του στις 11 Μαρτίου στην Αθήνα, ότι θα έρθει ως τα τέλη Μαρτίου στην Ορεστιάδα, για να… πείσει τους κατοίκους για την αναγκαιότητα αύξησης της χωρητικότητας του ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ που είναι αρμοδιότητας του. Φτάσαμε όμως σήμερα στις 31 Μαρτίου και παραμένει… άφαντος. Ο μόνος που θα βρεθεί σήμερα στην πόλη και το ΚΥΤ Φυλακίου θα είναο ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Από την πλευρά της η Ευρωπαία Επίτροπος κ.Γιόχανσον κατά την χθεσινή συνάντηση, αναφέρθηκε στα ζητήματα λειτουργίας χώρου Σένγκεν, στο νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου, σε θέματα βελτίωσης συνεργασίας στον τομέα των επιστροφών, καθώς και σε πρωτοβουλίες αναφορικά με την εσωτερική ασφάλεια της Ε.Ε.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς ο Προϊστάμενος του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Υποστράτηγος Δημήτριος Μάλλιος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, Αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης Σταυρακάκης και ο Διπλωματικός Σύμβουλος του Υπουργού, Λουκάς Τσώκος. Επίσης, συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Γιώργος Μοσχόβης, η Αναπληρώτρια Διευθύντρια της Γενικής Διευθύνσεως της ΕΕ για το Μεταναστευτικό DG HOME και Επικεφαλής της Task Force της ΕΕ, Beate Gminder και από το επιτελείο της Επιτρόπου, η Gosia Pearson.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*