ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Πρωταπριλιά σήμερα, η γιορτή των… δημοσιογράφων και άρχισαν τα εκλογικά σενάρια

ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Πρωταπριλιά σήμερα, η γιορτή των… δημοσιογράφων και άρχισαν τα εκλογικά σενάρια

Είχα αποφασίσει να γράψω δυο-τρεις ημέρες πριν, αλλά είπα τελικά να μην το… χαλάσω και να είμαι πάλι κοντά σας σήμερα.

Πρωταπριλιά λοιπόν, η… γιορτή των δημοσιογράφων και το φοβερό είναι ότι εφημερίδες, ραδιόφωνα, τηλεοπτικά κανάλια και σάιτ, δημοσιεύουν ψεύτικες ειδήσεις “λόγω της ημέρας”, όπως υποστηρίζουν. Λες και τις υπόλοιπες ημέρες λείπουν οι ψεύτικες ειδήσεις από όλα τα ΜΜΕ και περιμένουν την 1η του Απρίλη κάθε ημέρα για να δημοσιεύσουν τέτοιες.

Θυμάμαι συγκεκριμένο συνάδερφο με τον οποίο εργαζόμασταν σε αθηναϊκή εφημερίδα, που ήταν… μαλωμένος με την αλήθεια και κάθε Πρωταπριλιά, οι υπόλοιποι από το γραφείο και κάποιοι από άλλα ΜΜΕ του έστελναν… λουλούδια ως δώρο. “Για την σημερινή γιορτή σου” όπως του έγραφαν και αυτός γινόταν έξαλλος, γιατί εκτός από την αυτογνωσία του έλειπε και το χιούμορ.

Ευτυχώς στον Έβρο υπάρχουν μόνο σοβαροί

δημοσιογράφοι που λένε και γράφουν αλήθειες

Ευτυχώς πάντως που στον Έβρο υπάρχουν σοβαροί, καταξιωμένοι δημοσιογράφοι, που ποτέ δεν λένε ψέματα στις ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές τους εκπομπές, ούτε γράφουν σε εφημερίδες και κυρίως σάιτ τέτοια πράγματα. Αντίθετα, είναι αντικειμενικοί, έχουν πλουραλισμό στους καλεσμένους τους, απλά μερικές φορές κατά σύμπτωση μπορεί να καλούν συνέχεια στα… μικρόφωνα τους όλο τους ίδιους και τους ίδιους.

Το επιβάλλει προφανώς η επικαιρότητα, γι’ αυτό μπορεί μέρα παρά μέρα να μιλάνε στις ραδιοφωνικές τους εκπομπές συγκεκριμένα πρόσωπα. Όπως ο τέως φίλος μου Τάκης (Τάκης, Τάκης, οέ, οέ, οέ) Τοψίδης για παράδειγμα, που έχει μόνιμο… ραδιοφωνικό στασίδι τόσο στον Σταύρο Αποστολίδη, όσο και στο ραδιόφωνο του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης Δημήτρη Κολιού.

Δυο από τους σοβαρούς και καταξιωμένους δημοσιογράφους του Έβρου, όπως προαναφέραμε. Τελευταία μάλιστα εκτός του Τοψίδη, του δημάρχου Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη και της Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Βίβιαν Κουρμπανιάν, συμπίπτουν και στον πρώτο σε ψήφους βουλευτή του Έβρου, τον Τάσο Δημοσχάκη, που τον βγάζουν και οι δυο κάθε τόσο για πάνω από μισή ώρα να λέει τα… ωραία του.

Απόλαυση είναι να ακούς τον επίτιμο Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας να “πετάει” εκείνα τα λατινικά “sumus yiouris’ ή τα άλλα “ο ομιλών” και “ο υποφαινόμενος” όταν αναφέρεται στον εαυτό του. Και να αναλύει τα… οράματα του για τελεφερίκ στο Διδυμότειχο, φράγμα Δερείου που απ’ το 1960 το ακούμε, για Προαστιακό και άλλα τέτοια.

Σαν να μην συνέβη τίποτα στο Πολυκοινωνικό

Άλλωστε ποιος είμαι εγώ που θα κρίνω τόσο σπουδαίους και κορυφαίους δημοσιογράφους του Έβρου; Στο Evros-news.gr γράφω, του “υπερτιμημένου” Κώστα Πιτιακούδη, όπως μαθαίνω ότι τον αποκαλεί τελευταία ένας δημοσιογράφος που έχει και ρόλο… θεσμικού.

Που τολμώ να κρίνω τον υπάλληλο του κ.Τοψίδη στο Επιμελητήριο Έβρου Θανάση Τσολάκη, τον δημοσιογράφο που έχει δικό του σάιτ και είναι παράλληλα και συνεργάτης στο ραδιόφωνο του κ.Αποστολίδη. Αυτοί είναι… δημοσιογραφάρες, κάνουν και ρεπορτάζ πολύ έγκυρο και βγάζουν τις ειδήσεις.

Μην κοιτάτε που ενώ γίνεται… χαμός κυριολεκτικά με το Πολυκοινωνικό του δήμου Αλεξανδρούπολης επί Λαμπάκη και Προέδρων Γερακόπουλου, Βαμβακερού κυρίως και με ανοχή στη συνέχεια του Ραπτόπουλου, το Evros-news.gr ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ότι μέχρι και ΝΕΚΡΟΥΣ εμφάνιζαν να έχουν υπογράψει ότι πήρα φρούτα, αυτοί… σφυρίζουν αδιάφορα.

Το αυτοδιοικητικό ΤΙΠΟΤΑ… Παυλάρα

“Άκρα του τάφου σιωπή” (μια και έγραψα για νεκρούς) στα… συστημικά ΜΜΕ του Έβρου. Τι σημασία έχει αν μεγάλα αθηναϊκά σάιτ αναδημοσίευσαν το συγκεκριμένο θέμα; Για τα τοπικά δεν υπάρχει. Τον… Παυλάρα Μιχαηλίδη, αυτό το αυτοδιοικητικό ΤΙΠΟΤΑ που εκπροσωπεί μόνο τον εαυτό του πλέον, προτιμούν να βγάλουν στις εκπομπές τους.

Για να αναλύσει τα μεγαλεπίβολα σχέδια του (σε λίγο θα προτείνει και ζεύξη Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης με υποθαλάσσια αρτηρία)/ Μετά την… υπογειοποίηση του σιδηροδρομικού δικτύου της Αλεξανδρούπολης που κάποτε είχε προτείνει για να… σώσει την πόλη, τώρα άρχισε να θέλει να… σώσει και την Περιφέρεια ΑΜΘ. Και διαμαρτύρεται, γιατί όπως ισχυρίζεται δεν διεκδικούμε λέει από την Κυβέρνηση να ενταχθεί και η ΑΜΘ στις περιφέρειες που θα παρέχουν κίνητρα στις επενδύσεις για μονάδες συναρμολόγησης οχημάτων.

Όπως έγινε δηλαδή στη Δυτική Μακεδονία ή το νομό Αρκαδίας, επειδή στο πλαίσιο της απολιγνιτοποίησης θα κλείσουν τα εργοστάσια της ΔΕΗ και θα πληγούν σε τεράστιο από την ανεργία. Ίσως ο… Παυλάρας να θυμάται ακόμα ότι την δεκαετία του 1970 υπήρχε εξόρυξη λιγνίτη και στον Έβρο, στο χωριό Δίλοφος Ορεστιάδας (δεν είναι πρωταπριλιάτικο ψέμα αλλά αλήθεια αυτό που αναφέρω) και να θεωρεί πως και η περιοχή μας μπορεί να διεκδικήσει κάτι τέτοιο.

Μια και ανέφερα τον συγκεκριμένο ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο, που κατάφερε από εν αναμονή δήμαρχος (όπως θεωρούσε τον εαυτό του) να γίνει ένα αυτοδιοικητικό ΤΙΠΟΤΑ, να τον διώξουν από την παράταξη του, να φτιάξει μια κίνηση απ’ όπου άρχισαν αποχωρήσεις μόλις ανακοίνωσε τα ονόματα και ενώ έλεγε ότι θα αποφασίσει στις εκλογές αν την κάνει δημοτική παράταξη στέλνει ανακοινώσεις τώρα ως τέτοια, θα σας αναφέρω ένα παράδειγμα.

Μια γενική αναφορά έκανα και “τσίμπησαν”

Έτσι για να δείτε πόσο σοβαροί, έγκριτοι και… ψαγμένοι είναι οι καταξιωμένοι ντόπιοι συνάδερφοι. Έγραψα στο προηγούμενη ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ όλες και όλες 15 λέξεις και συγκεκριμένα την φράση: “Επειδή μπορεί να έρθουν εκπλήξεις, ακόμα και από γυναικείο όνομα (για να μην πω ονόματα)”.

Τι το ήθελα και εγώ. Άρχισαν λοιπόν από διάφορους τα σενάρια… επιστημονικής φαντασίας. Πρώτος απ’ όλους ο… Παυλάρας ο ανύπαρκτος (ο Μιχαηλίδης εννοώ), που έστελνε μαθαίνω μηνύματα και ενημέρωνε δημοτικούς συμβούλους αλλά και “κολλητούς” του δημοσιογράφους, ότι εγώ και η… χοντρόμυγα, ετοιμάζουμε για υποψήφια δήμαρχο Αλεξανδρούπολης μια γυναίκα που έχει το όνομα του… Μεγαλέξαντρου.

Για κάποια Αλεξάνδρα μιλούσε και προσωπικά εμένα το μυαλό μου θα πήγαινε στην… Αλεξάνδρα Ποϊραζίδου, την Πρόεδρο του Πολυκοινωνικού, που κάνει σπουδαία δουλειά σε όλους τους τομείς και κυρίως… ξεβρωμίζει τον χώρο που ανέλαβε να διοικήσει από διάφορα ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ που συνέβαιναν επί δημοτικής αρχής Λαμπάκη και δυστυχώς ο προκάτοχος της Νίκος Ραπτόπουλος τα ανέχθηκε και δεν τα “ακούμπησε” (τουλάχιστον).

Απ’ το μυαλό τους έβγαλαν… Γκουλιάμα

για υποψήφια δήμαρχο οι άσχετοι

Αμ δε. Την… Αλεξάνδρα Γκουλιάμα-Μανδαλίδου εννοούσε ο… Παυλάρας ο ΤΙΠΟΤΑΣ, που μόνο να… ρουφιανεύει ξέρει, όπως έκανε επί 1,5 χρόνο εναντίον του Βαγγέλη Λαμπάκη και σε μας εδώ στο Evrow-news.gr και ο τέως δήμαρχος αντί να τον… φτύνει όποτε τον βλέπει, τον έχει “συναγωνιστή” κιόλας.

Για όσους δεν την ξέρουν, η κυρία Γκουλιάμα-Μανδαλίδου ήταν υποψήφια στις περιφερειακές εκλογές το 2019 με τον Τάκη (Τάκης, Τάκης, οέ, οέ, οέ) Τοψίδη, βγήκε 4η σε ψήφους, αλλά όταν έγινε η επανακαταμέτρηση, έχασε την θέση από τον Κωστάκη τον Εξακουστό για ελάχιστα ψηφοδέλτια. Ήδη μάλιστα έχει αναλάβει άμισθη ειδική σύμβουλος του νυν Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου σε θέματα Παιδείας.

Το… έχαψαν λοιπόν όλοι αυτοί οι… καταξιωμένοι δημοσιογράφοι του Έβρου, με πρώτο και καλύτερο τον Γιάννη Τομαδάκη, υπάλληλο του δημάρχου Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη στην Δημοτική Τηλεόραση Ορεστιάδας και άρχισαν τα σενάρια απ’ το μυαλό τους. Να γράφουν δηλαδή ότι κάποιοι προωθούν την κ.Γκουλιάμα είτε για υποψήφια δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, είτε για υποψήφια βουλευτή.

Κι όταν η ίδια ρωτήθηκε απ’ τον Σταύρο Αποστολίδη και δήλωσε άγνοια χαρακτηρίζοντας φήμες όλα αυτά, οι ίδιοι που τα υιοθέτησαν λόγω της παραπληροφόρησης του… Παυλάρα Μιχαηλίδη, άρχισαν τις κωλοτούμπες και  να γράφουν ότι “άδειασε” τους “εκλογομάγειρες” που ήθελαν να την προωθήσουν κόντρα στο σημερινό δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη.

Η… κωλοτούμπα δεν ήταν εύκολη

Πρώτη και καλύτερη η Κατερινούλα η Καλεντερίδου, για να μην γράφουμε όλο για άντρες δημοσιογράφους, για την οποία κάποτε μου έλεγε ο Σταύρος Αποστολίδης μου έλεγε τα… καλύτερα. Όχι ακριβώς όσα της λέει τώρα που κάνουν μαζί εκπομπές στο ραδιόφωνο… αποθεώνοντας την με πολύ κολακευτικά λόγια στον “αέρα”, αλλά αυτά δεν ενδιαφέρουν τον κόσμο.

Η συγκεκριμένη λοιπόν, που την… ενοχλεί επειδή αυτή εδώ η ιστοσελίδα έχει “άκρες” παντού στον Έβρο και βρίσκει ειδήσεις με φωτογραφίες και ΒΙΝΤΕΟ, έγραψε κάτι που εμείς δεν αναφέραμε και ούτε καν “φωτογραφίσαμε” και επειδή δεν της… έκατσε, “ανακάλυψε” ότι απέτυχαν οι “εκλογομάγειροι” που μόνο στη φαντασία της υπήρχαν.

Ήταν πράγματι και γι’ αυτήν και για τους άλλους, με αφορμή όπως είπα μια απλή, γενικόλογη αναφορά μας 15 λέξεων ένα μεγάλο ΣΩΚ (το Ω αφήνω να σκεφθείτε αν τυχαία το χρησιμοποιώ) όσον αφορά το ενδεχόμενο να υπάρξει γυναικεία υποψηφιότητα για τον δήμο Αλεξανδρούπολης.

Τη Νίκη εννοούσα για υποψήφια

Για να μην σας κρατώ όμως σε αγωνία, θα σας αποκαλύψω ποια εννοούσα και είχα στο μυαλό μου όταν το έγραφα. Τη… Νίκη (όχι της Σαμοθράκης) Μουχταρίδου, την σύζυγο του τέως φίλου μου Τάκη (Τάκης, Τάκης, οέ, οέ, οέ) Τοψίδη και μέλος στο Δ.Σ του Επιμελητηρίου Έβρου σκεφτόμουν. Γιατί να μην την προωθήσει για υποψήφια δήμαρχο και αυτός να διεκδικήσει πάλι την Περιφέρεια ΑΜΘ (στον ύπνο του βλέπει πως μπορεί και να κερδίσει αυτή την φορά);.

Γιατί ο ίδιος μπορεί να έχει στο… πίσω μέρος του κεφαλιού του τον δήμο Αλεξανδρούπολης, ο “κολλητός” του Λάκης Κιτσικίδης  να τον… παραμυθιάζει πως έχει ελπίδες, αλλά όπως είδε και στις περιφερειακές εκλογές, η Αλεξανδρούπολη δεν τον στήριξε.

Αντίθετα η Νίκη (δεν την γλιτώνω την… τακουνιά όπως βλέπω) δεν έχει δημιουργήσει τις δικές του έντονες κόντρες, δεν έχει το επιχειρηματικό… παρελθόν (και τα… ριξίματα) του αποτυχημένου υποψήφιου Περιφερειάρχη, που κάποιοι πρώην συνεργάτες του δεν θέλουν να τον βλέπουν ούτε ζωγραφιστό και τον “πολέμησαν” στις προηγούμενες εκλογές, κάτι που θα ξανακάνουν και πάλι.

Ο Δέμπας που στήριξε… Μέτιο, όπως λέει ο Τάκης

Μια και αναφέρθηκα στον τέως φίλο μου από τα παλιά, τον Τάκη (Τάκης, Τάκης, οέ, οέ, οέ) Τοψίδη και σε λίγη ώρα θα δώσει συνέντευξη Τύπου διαδικτυακά για το θέμα της εταιρείας ΔΕΣΜ-ΜΟΣ και την Μη Επιστρεπτέα Ενίσχυση των επιχειρήσεων, κάθε φορά που τον ακούσω στον Κολιό και τον Αποστολίδη (δηλαδή δυο φορές κάθε βδομάδα σχεδόν), να λέει ΧΟΝΤΡΟ ΨΕΜΑ (δεν χρειάζεται γι’ αυτόν να είναι Πρωταπριλιά όπως σήμερα)… πιάνω την κοιλιά μου απ’ τα γέλια.

Λέει λοιπόν ότι δεν επηρεάζει αυτός τους Προέδρους των άλλων Επιμελητηρίων ΑΜΘ εναντίον του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου και μάλιστα χωρίς ντροπή υποστηρίζει ότι ο Μάρκος Δέμπας του Επμελητηρίου Καβάλας στήριξε την υποψηφιότητα του σημερινού Περιφερειάρχη.

Κι επειδή όπως γνωρίζετε μου αρέσει να ψάχνω και να… σκαλίζω, ιδού και η φωτογραφία του κ.Δέμπα, Προέδρου του Επιμελητηρίου Καβάλας, κατά την προεκλογική παρουσία του αποτυχημένου υποψήφιου Περιφερειάρχη κ.Τοψίδη στην Καβάλα. Αν εσάς αυτός ο άνθρωπος σας φαίνεται να στήριξε Μέτιο, τότε και το Evros-news.gr… αποθέωνε όλη την προεκλογική περίοδο τον Τάκη ((Τάκης, Τάκης, οέ, οέ, οέ). 

Μόνο της Τζότζολα αυτή την στιγμή

Κι επειδή κάποιοι έγραψαν ότι η Αλεξάνδρα Γκουλιάμα-Μανδαλίδου “παίζει” δυνατά για το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στον Έβρο, όταν σε λίγους μήνες (πιθανόν το Φθινόπωρο) ο Μητσοτάκης πάει σε εκλογές, ούτε αυτό ισχύει. Υπάρχει ένα γυναικείο όνομα, που έχει πολύ καλές σχέσεις και κινείται στο περιβάλλον του Μεγάρου Μαξίμου, αλλά δεν είναι η κ.Γκουλιάμα, της οποίας η περίπτωση δεν έχει περάσει ούτε σαν σκέψη στο επιτελείο του κόμματος.

Προέρχεται από τον βόρειο Έβρο και λέγεται Βασιλική Τζότζολα. Ήταν συνεργάτης στο υπουργείο Εξωτερικών, εδώ και αρκετό καιρό… μετακόμισε προς Μαξίμου μεριά και υπάρχει η περίπτωση της στα υπ’ όψη για μια από τις δυο γυναικείες θέσεις. Εκτός αν προκύψει… αντρική υποψηφιότητα από εκείνη την περιοχή και επιβεβαιωθούν κάποιοι που μιλούν για κυβερνητική “επιβράβευση”.

“Κλειδώνουν” Ηλιακόπουλος, Παπαδάκης

Μια και μιλάμε για εθνικές εκλογές, φαίνεται να “κλειδώνουν” για την “Ελληνική Λύση” του Κυριάκου Βελόπουλου τα ονόματα δυο νομικών της Αλεξανδρούπολης. Του Ηλία Ηλιακόπουλου και του Πάρη Παπαδάκη, οι οποίοι μάλιστα… πρωταγωνιστούν στις αντιδράσεις για την αποτροπή επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου απ’ την Κυβέρνηση.

Έχουν συζητήσει και οι δυο με τον Πρόεδρο Κυριάκο Βελόπουλο και μαζί με τους… παλιούς, τον δικαστικό επιμελητή και πρώην διαιτητή Γιάννη Δερμεντζόγλου που ήταν πρώτος σε ψήφους το 2019 και τον Μαργαρίτη Κύρκο, θα είναι οι τέσσερις του ψηφοδελτίου. Οι δυο γυναίκες, μια από τον βόρειο Έβρο σίγουρα, αναζητούνται ακόμα. Ίσως προκύψει κάποια από το… Κίνημα Φυλακίου.

Μεγάλο κακό έκανε ο… Τζο Μπάιντεν

Μια και… πιάσαμε τις πιθανές υποψηφιότητες, μην τολμήσει κανείς σας πηγαίνοντας στο Διδυμότειχο να αναφέρει το όνομα του… Τζο Μπάιντεν. Μπορεί ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ να δείχνει πολύ θετικός προς την Ελλάδα και να έχει καλές προθέσεις, αλλά κάποιοι στην πόλη δεν θέλουν ούτε να τον ακούν. Γιατί η εκλογή του σε θέση Πλανητάρχη στα 78 του χρόνια… άνοιξε την όρεξη του Παρασκευά Πατσουρίδη.

Μπορεί επί 9 χρόνια ο πρώην δήμαρχος να πήγε την πόλη και τον δήμο… πολλά χρόνια πίσω με την αδράνεια του και να διόγκωσε τα προβλήματα, αλλά το λέει ξεκάθαρα και δημόσια πως θα ξαναδιεκδικήσει να εκλεγεί δήμαρχος το 2023. Αφού ο Μπάιντεν έγινε Πρόεδρος στα 78 του, γιατί και ο Παρασκευάς να μην ξαναγίνει δήμαρχος, που είναι και δυο-τρία χρόνια μικρότερος;

Μαθαίνω μάλιστα ότι και ο Χρήστος Τοκαμάνης επίσης ξεκαθαρίζει σε συνεργάτες του ότι αποφάσισε να ξαναδιεκδικήσει την θέση του δημάρχου, παρά τις τρεις προηγούμενες αποτυχημένες προσπάθειες, όταν και έχασε την δεύτερη Κυριακή την εκλογή. Με δεδομένο ότι θα είναι πάλι υποψήφιος και ο σημερινός δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, αφού είναι και πολύ νεότερος τους, καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει.

Ποιος άλλος μπορεί να προκύψει; Ακόμα δεν το ξέρω, αν και πολλά ακούγονται. Το σίγουρο είναι ότι η πόλη και ο δήμος μαραζώνουν. Πως λοιπόν το Διδυμότειχο και όλη η περιοχή θα ξανανθίσει σαν…. λουλούδι; Όποιος θέλει να τρέχει συνέχεια νερό στη βρύση, με δεδομένα τα προβλήματα στην ύδρευση τι θα ψηφίσει; Ποιος ξέρει;

Μπορεί να προκύψει κάποια υποψηφιότητα-έκπληξη, με τις ζυμώσεις που θα γίνουν τους επόμενους μήνες. Ίσως και να υπάρχει ήδη η… μαγιά (και κάπως αλλιώς ονομάζεται νομίζω) και να μην το έχουμε αντιληφθεί, γιατί μερικές κινήσεις μπορεί να γίνονται προσεκτικά και στο παρασκήνιο.

Υ.Γ: Όσοι σκεφθούν ότι λόγω της σημερινής Πρωταπριλιάς κάποια απ’ όσα έγραψα μπορεί να είναι ψέματα, απλά τους θυμίζω ότι 1η Απριλίου 2018 το Evros-news.gr, έγραψε πρώτο ότι ο τότε Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης θα είναι υποψήφιος δήμαρχος. 

Ο… Ναρκαλιευτής

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*