Μηταράκης στα “Παραπολιτικά” σήμερα: “Αυτονόητα θα γίνει αναβάθμιση με επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου”!!!

Μηταράκης στα “Παραπολιτικά” σήμερα: “Αυτονόητα θα γίνει αναβάθμιση με επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου”!!!

Ξεκάθαρος ότι θα γίνει αναβάθμιση με επέκταση του χώρου στο ΚΥΤ Φυλακίου, ήταν ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, μιλώντας πριν λίγο στον ραδιοφωνικό σταθμό “Παραπολιτικά 90,1″ και στην εκπομπή Secret, με τον Παναγιώτη Τζένο.

Ο κ.Μηταράκης συμπλήρωσε βέβαια, πως η αύξηση της χωρητικότητας θα γίνει στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ και στο ΚΥΤ θα υπάρξουν μόνο 20 επιπλέον θέσεις καραντίνας για κορονοϊό, αλλά επιβεβαίωσε όσα παρουσιάσαμε τις προηγούμενες ημέρες με τις αποφάσεις που δημοσιεύθηκαν στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Ότι η επέκταση των δομών στο Φυλάκιο Ορεστιάδας προχωρούν κανονικά στα 33,5 στρέμματα που νοικιάστηκαν για 10 χρόνια με 1.000 ευρώ το στρέμμα.

Όλα αυτά προφανώς θα τα είπε και στον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, με τον οποίο συναντήθηκαν στην Αθήνα στις 11 Μαρτίου, όταν πήγε και συνάντησε ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ τους 4 υπουργούς, αλλά όλο αυτό τον καιρό ο κ.Μαυρίδης δεν είπε το παραμικρό για την συζήτηση με το Νότη Μηταράκη.

Μιλώτας λοιπόν για το ΚΥΤ Φυλακίου και απαντώντας σε πολύ εύστοχη ερώτηση του Παναγιώτη Τζένου, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου τόνισε:

Διαβάστε ακόμα: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Απόφαση Μηταράκη στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ για επέκταση με Fast track διαδικασίες, ως “αναβάθμιση ΚΥΤ Φυλακίου”!!!

“Η κυρία Πελώνη είπε ότι δεν θα υπάρξει αύξηση χωρητικότητας του ΚΥΤ Φυλακίου και την ίδια μέρα το Μέγαρο Μαξίμου έβγαλε ένα αναλυτικό ενημερωτικό σημείωμα με τα συναρμόδια υπουργεία Εθνικής Αμύνης, Προστασίας του Πολίτη και Μετανάστευσης και Ασύλου, που είπε συγκεκριμένα τι είναι το σχέδιο για τον Έβρο. Αυτονόητα θα γίνει αναβάθμιση του ΚΥΤ Φυλακίου. Σημαίνει επέκταση του χώρου. Η χωρητικότητα του ΚΥΤ Φυλακίου δεν θα μεταβληθεί, θα δημιουργηθούν μόνο 20 επιπλέον θέσεις καραντίνας λόγω κορονοϊού και θα γίνει μια αύξηση του ΠΡΟΚΕΚΑ δηλαδή του κλειστού χώρου που διαχειρίζεται η Ελληνική Αστυνομία. Και επίσης θα τοποθετηθούν περισσότεροι χώροι διοίκησης για να  υπάρχουν περισσότεροι υπάλληλοι να μπορούν να εξετάζουν ταχύτερα τους φακέλους και  να υπάρξει  και ένας υγειονομικός χώρος και ο βιολογικός καθαρισμός. Αυτά είναι που θα γίνουν στην επέκταση, δεν έχει αλλάξει καθόλου ο σχεδιασμός από αυτό  που ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος».

Την ίδια στιγμή ο κ.Μηταράκης είπε ότι δεν θα δημιουργηθούν νέες δομές πουθενά λες και η επέκταση δεν είναι ουσιαστικά κάτι τέτοιο.  «Δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός δημιουργίας νέας δομής ούτε στην ηπειρωτική  Ελλάδα ούτε στα νησιά. Αντιθέτως πέρυσι κλείσαμε 57 δομές στην ηπειρωτική Ελλάδα, κλείσαμε ήδη μια μεγάλη δομή στα Γρεβενά μέσα στο ’21 και ετοιμάζουμε  να κλείσουμε και μια δεύτερη δομή μέσα σε αυτό το τρίμηνο. Άρα αυτή τη στιγμή δεν είμαστε σε φάση που ανοίγουμε δομές, είμαστε αντίθετα σε μια περίοδο αποσυμπίεσης του μεταναστευτικού. Αυτό που κάνουμε στις δομές είναι ότι ενισχύουμε τα μέτρα περίφραξης, ασφάλειας σε όλες τις δομές ώστε να έχουμε πολύ καλύτερο έλεγχο και προστασία και των ωφελούμενων  και του προσωπικού και των τοπικών κοινωνιών.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ ΜΗΤΑΡΑΚΗ ΓΙΑ ΕΒΡΟ ΣΤΟ 10.50′