Αλεξανδρούπολη: Έστειλαν 270 βαζάκια με λαθραίο καπνό ναργιλέ, με μεταφορική στη Θεσσαλονίκη – Τρεις συλλήψεις

Αλεξανδρούπολη: Έστειλαν 270 βαζάκια με λαθραίο καπνό ναργιλέ, με μεταφορική στη Θεσσαλονίκη – Τρεις συλλήψεις

Η αξιοποίηση των πληροφοριών που είχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης και ενημέρωσαν τους συναδέρφους τους στη Θεσσαλονίκη, έφεραν συλλήψεις για λαθραία καπνικά προϊόντα και συγκεκριμένα βαζάκια που περιείχαν καπνό για… ναργιλέ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evrow-news.gr, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης ενημερώθηκαν ότι κάποιοι έφεραν από την Τουρκία μέσω του ποταμού Έβρου ποσότητες καπνικών προϊόντων και τα έστειλαν στη Θεσσαλονίκη μέσω μεταφορικής εταιρείας της περιοχής ως απλά κιβώτια εμπορευμάτων, η οποία φυσικά δεν έχει την παραμικρή ευθύνη για το συγκεκριμένο θέμα. Έτσι αφού ενημερώθηκε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης από τους συναδέρφους αστυνομικούς της Αλεξανδρούπολης οι οποίοι είχαν καθοριστική συμβολή, συνελήφθησαν, χθες (01-04-2021), έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης τρία (3) άτομα, έπειτα από τον εντοπισμό πλήθους λαθραίων καπνικών προϊόντων.

Πρόκειται για τρεις (3) αλλοδαπούς ηλικίας 18, 25 και 21 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε, κατά περίπτωση, δικογραφία για παράβαση των Νόμων περί τελωνειακού κώδικα και περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, απογευματινές ώρες χθες (01-04-2021) μετά από αξιοποίηση πληροφοριών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης όπως προαναφέραμε και στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, αστυνομικοί της παραπάνω Υπηρεσίας, εντόπισαν υπόγειο αποθηκευτικό χώρο στην ευρύτερη περιοχή του Διοικητηρίου, όπου ανέμεναν δύο (2) εκ των ανωτέρω αλλοδαπών (18 και 25 ετών), οι οποίοι συνελήφθησαν κατά την παραλαβή λαθραίων καπνικών προϊόντων.

2021-04-02_foto_1.jpg
Συγκεκριμένα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (270) πλαστικές συσκευασίες (βαζάκια) με καπνικό προϊόν ναργιλέ,  βάρους (1) κιλού έκαστη, που δεν έφεραν την προβλεπόμενη ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

Επιπλέον, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο ανωτέρω χώρος μισθωνόταν από τον 21χρονο, ο οποίος επίσης συνελήφθη, ενώ από την κατοχή του κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των (2.850) ευρώ ως προερχόμενο από την πώληση λαθραίων καπνικών προϊόντων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.