Διδυμότειχο: Συνεδριάζει Κυριακή η Επιτροπή Αγώνα για τη Νοσηλευτική Σχολή – Έρχεται ο υφυπουργός Παιδείας Α.Συρίγος

Διδυμότειχο: Συνεδριάζει Κυριακή η Επιτροπή Αγώνα για τη Νοσηλευτική Σχολή – Έρχεται ο υφυπουργός Παιδείας Α.Συρίγος

Συνεδρίαση της Επιτροπής Αγώνα για την παραμονή της Νοσηλευτικής Σχολής στο Διδυμότειχο, θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Κυριακή 4 Απριλίου στις 8 το βράδυ, στο δημαρχείο της πόλης.

Η συγκεκριμένη συνεδρίαση αποφασίστηκε από τον δήμαρχο Διδυμοτείχου Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου, προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα για τις εξελίξεις που υπάρχουν, εν όψει του ερχομού την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα το αργότερο ως την Παρασκευή, του υφυπουργού Παιδείας Άγγελου Συρίγου, που είναι αρμόδιος για την Ανώτατη Εκπαίδευση. Αυτή η ενημέρωση υπάρχει μέχρι τώρα και ο κ.Συρίγος που είχε βρεθεί πριν λίγους μήνες στην “πόλη των κάστρων” καλεσμένος του Μητροπολίτη κ.Δαμασκηνού ως ομιλητής σε εκδήλωση, θα έρθει και πάλι με διαφορετικό ρόλο και όλοι ελπίζουν να δείξει πως οι… αποθεωτικές δηλώσεις του για την πόλη και την περιοχή δεν ήταν απλά… λόγια του αέρα αλλά τα πίστευε.

Ο κ.Χατζηγιάννογλου θα ενημερώσει επίσης για την θετική εξέλιξη, να προκηρυχθούν δηλαδή ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ από το υπουργείο Παιδείας και την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, δύο νέες μόνιμες θέσεις ΔΕΠ από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για την Νοσηλευτική Σχολή του Διδυμοτείχου. Είναι κάτι που έπρεπε να συμβεί χρόνια και δυστυχώς δεν συνέβη ούτε όταν η προηγούμενη Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αναβάθμισε από ΤΕΙ σε ΑΕΙ τη Νοσηλευτική Σχολή. Με την ολοκλήρωση των διαδικασιών και την πρόσληψη των δύο Επίκουρων Καθηγητών που θα έχουν αντικείμενο θα θεωρητικά μαθήματα Νοσηλευτικής, εκεί όπου υπήρχε πρόβλημα τα προηγούμενα χρόνια να καλυφθούν οι θέσεις διδασκόντων, ξεπερνιέται το συγκεκριμένο πρόβλημα. 

Επειδή όμως εξαιτίας του γεγονότος αυτού, κάποιοι βιάζονται να… πανηγυρίζουν και μάλιστα ο δημοσιογράφος Σταύρος Αποστολίδης μόνο για… βραβείο Νόμπελ δεν πρότεινε στη σημερινή του ραδιοφωνική εκπομπή τον δήμαρχο Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου που είχε προσκεκλημένο και μίλησαν για την συγκεκριμένη εξέλιξη, να επισημάνουμε το εξής:

  • Ο κίνδυνος για τη Νοσηλευτική Σχολή Διδυμοτείχου δεν έπαψε να υφίσταται. Την μεταφορά της δηλαδή στην Αλεξανδρούπολη με ένταξη στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
  • Η πρόσληψη των δύο μόνιμων Καθηγητών ΔΕΠ, δεν σημαίνει αυτόματα και την οριστικοποίηση της παραμονής στο Διδυμότειχο, αφού οι συγκεκριμένοι μπορεί να προσληφθούν με διαδικασία που προκήρυξε το Διεθνές Πανεπιστήμιο με έδρα τη Θεσσαλονίκη, Παράρτημα του οποίου είναι η Νοσηλευτική Διδυμοτείχου, αλλά ανήκουν στο υπουργείο Παιδείας. Άρα ακολουθούν το Τμήμα Νοσηλευτικής όπου αυτό βρίσκεται. Άρα και αν η ανεξήγητη επιμονή κάποιων να το μεταφέρουν στην Αλεξανδρούπολη καρποφορήσει, αυτόματα και οι δυο μόνιμοι Καθηγητές θα ακολουθήσουν εκεί.
  • Όλα δείχνουν ότι και του χρόνου το Τμήμα Νοσηλευτικής θα παραμείνει στο Διδυμότειχο, μια και τα χρονικά περιθώρια για να επιχειρηθεί οτιδήποτε άλλο δεν υπάρχουν και σε λίγο καιρό θα πρέπει να δηλώσουν στο Μηχανογραφικό τις Σχολές οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Ότι και να ισχύει πάντως, θα πρέπει όλοι οι φορείς στο Διδυμότειχο να βρίσκονται σε εγρήγορση και ετοιμότητα. Σίγουρα η επίσκεψη του υφυπουργού Παιδείας κ.Συρίγου την ερχόμενη εβδομάδα θα δώσει αρκετές απαντήσεις στις προθέσεις του αρμόδιου υπουργείου και τη Κυβέρνησης, αλλά με όσα έχουν συμβεί και δει τα μάτια μας στο συγκεκριμένο θέμα της Νοσηλευτικής, όσοι (για τους γνωστούς λόγους) επιδίδονται σε… αποθέωση του δημάρχου, μόνο εφησυχασμό προκαλούν. Όταν μάλιστα είναι γνωστές οι σχέσεις που είχαν με το ΔΠΘ και τον τότε υπηρεσιακό Πρύτανη κ.Τουλουπίδη, τον καιρό που υπήρξαν αποφάσεις για ίδρυση Νοσηλευτικής και στην Αλεξανδρούπολη.