Κοινωφελής Εργασία: Ανακοινώθηκε επίσημα δίμηνη παράταση απ’ τον Χατζηδάκη

Κοινωφελής Εργασία: Ανακοινώθηκε επίσημα δίμηνη παράταση απ’ τον Χατζηδάκη

Την δίμηνη παράταση του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας (4/2020) για τους 36.500 εργαζόμενους, ανακοίνωσε κατά την χθεσινή συνάντηση του με την ΚΕΔΕ ο υπουργός Εργασίας Κ. Χατζηδάκης.

Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι το αίτημα των δήμων για νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας θα αξιολογηθεί άμεσα από το  Υπουργείο και τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα το αίτημα αυτό και πολύ  σύντομα, θα ληφθεί απόφαση.

Η ανακοίνωση της ΚΕΔΕ

Όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου της ΚΕΔΕ: «Ο Υπουργός ανακοίνωσε καταρχήν τη δίμηνη παράταση του προγράμματος, ενώ στο ίδιο πλαίσιο συζητήθηκε και το αίτημα της ΚΕΔΕ να υπάρξουν νέα αντίστοιχα προγράμματα, τα οποία θα προκηρυχθούν το συντομότερο δυνατόν, ώστε μέσω αυτών να καλυφθούν οι ανάγκες των Δήμων με πρόσθετο προσωπικό, προκειμένου να διασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία τους την επόμενη περίοδο. Ο κ. Χατζηδάκης δεσμεύθηκε ότι θα αξιολογηθεί άμεσα από το Υπουργείο και τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα το αίτημα αυτό και πολύ σύντομα, θα ληφθεί απόφαση για την οποία θα ενημερωθεί η ΚΕΔΕ», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Τι είχε προηγηθεί

Υπενθυμίζεται ότι το αίτημα για παράταση είχε υποβληθεί εδώ και και αρκετό καιρό από τους εργαζόμενους και εσχάτως και από τους δημάρχους, οι οποίοι επισήμαναν ότι το πρόγραμμα με τα οκτάμηνα ολοκληρώνεται έως το Μάιο και από εκεί και πέρα θα υπάρχει τεράστιο πρόβλημα έλλειψης προσωπικού, ειδικά στους τουριστικούς δήμους.

Μάλιστα, ο Κώστας Χατζηδάκης σε απάντησή του στη Βουλή στις 23 Μαρτίου, είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης.