Μήνυση: Να κλείσουν ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ λόγω σοβαρής ρύπανσης του περιβάλλοντος, ζητάει ο δικηγόρος Π.Παπαδάκης

Μήνυση: Να κλείσουν ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ λόγω σοβαρής ρύπανσης του περιβάλλοντος, ζητάει ο δικηγόρος Π.Παπαδάκης

Να κλείσουν οι δυο δομές φιλοξενίας λαθρομεταναστών, ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, ζητάει με μήνυση που κατέθεσε ο δικηγόρος και Πρόεδρος του Συλλόγου “Αινήσιο Δέλτα” Πάρης Παπαδάκης.

Ο γνωστός νομικός της Αλεξανδρούπολης επικαλείται την ρύπανση περιβάλλοντος που προκαλούν στην περιοχή, λόγω έλλειψης βιολογικού καθαρισμού από το 2012. Θέμα που μόνο το Evros-news.gr έχει αναδείξει σε ανύποπτο χρόνο, δημοσιεύοντας φωτογραφίες με τα λύματα και τις βρωμιές που τρέχουν στα χωράφια και φτάνουν ως το χωριό Φυλάκιο, προκαλώντας τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων του.
Ο Πάρης Παπαδάκης έγραψε μάλιστα για την ενέργεια του να καταθέσει μήνυση στην Εισαγγελία Ορεστιάδας:
“Να αρχίσουμε να απασφαλίζουμε σιγά σιγά..
Οι δομές στο Φυλάκιο από το 2012 δεν έχουν βιολογικό καθαρισμό με αποτέλεσμα τα λύματα να διοχετεύονται στα όμορα χωράφια προκαλώντας σοβαρή ρύπανση του περιβάλλοντος όλα αυτά τα χρόνια.
Μέχρι και κλείσιμο των δομών προβλέπεται από τον ν. 1650/1986 αποότις αρμόδιες υπηρεσίες. Τι κάναν όλα αυτά τα χρόνια;; γιατί δεν κλείσανε τις δομές; αν το έκανε αυτό κάποιος ιδιώτης θα είχαν πέσει όλοι πάνω του να τον φάνε και θα τον κλείναν σε μια εβδομάδα μέσα..
Ας τα απαντήσουν τώρα στις άξιες Εισαγγελείς της Ορεστιάδας που είμαι βέβαιος ότι θα πράξουν ότι επιβάλλει το λειτούργημα τους στο όνομα του Ελληνικού λαού, δίνοντας εισαγγελική παραγγελία κατόπιν αιτήματος μου που εμπεριέχεται στην μηνυτήρια αναφορά, για άμεσο κλείσιμο των δομών.
Μια φορά ας μην τρέξουμε πίσω από τις εξελίξεις, ας τρέξουν τώρα αυτοί που πρέπει”.