ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο δήμος Αλεξανδρούπολης ΠΟΥΛΗΣΕ αγροτικό δρόμο του Απαλού σε επιχειρηματία, στην περιοχή που πλημμυρίζει!!!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο δήμος Αλεξανδρούπολης ΠΟΥΛΗΣΕ αγροτικό δρόμο του Απαλού σε επιχειρηματία, στην περιοχή που πλημμυρίζει!!!

Έχουν περάσει δυο μήνες από τις έντονες πλημμύρες της 1ης Φεβρουαρίου στην Αλεξανδρούπολη και το τραγικό συμβάν που στοίχισε την ζωή στον άτυχο Αρχιπυροσβέστη Γιάννη Ζαφειρόπουλο και η περιοχή όπου διαδραματίστηκαν όλα αυτά ήρθε και πάλι στο προσκήνιο.

Με αφορμή την επίσκεψη του Γ.Γ. της Κ.Ε του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στον οικισμό του Απαλού, την ενημέρωση και τα παράπονα των κατοίκων για όσα υποφέρουν κατά καιρούς από τις πλημμύρες, το Evros-news.gr προβαίνει σε ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ, παρουσιάζοντας ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ένα θέμα που θα προκαλέσει αίσθηση. Αφορά την περιοχή του Απαλού που συχνά πλημμυρίζει, όταν βρέχει πάρα πολύ στην Αλεξανδρούπολη και οι κάτοικοι του είναι στο.. ίδιο έργο θεατές και ένα σημείο το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στον τόπο όπου έχασε την ζωή του ο άτυχος συντοπίτης μας Αρχιπυροσβέστης. Και είναι σίγουρα προκλητικό και αποτελεί τεράστιο θράσος, άνθρωποι που είχαν ή έχουν άμεση σχέση με την παράταξη “Πόλη και Πολίτες” του τέως δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής παριστάνουν και τους τιμητές τώρα. Όπως ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Τάκας και η Γενική Γραμματέας (και υποψήφια) της παράταξης Κούλα Λεγγέτση, που βγαίνουν και κάνουν δηλώσεις καταλογίζοντας ευθύνες για πράξεις και παραλείψεις χρόνων, όταν η δημοτική παράταξη στην οποία ανήκουν διοίκηση 9 χρόνια τον δήμο Αλεξανδρούπολης και δεν έδωσε λύσεις.

Σε ανακοίνωση τους μετά τις τελευταίες πλημμύρες, οι κάτοικοι του Απαλού υψώνουν για άλλη μια φορά κραυγή αγωνίας, ζητώντας να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις και να δοθούν επιτέλους λύσεις. Όπως αναφέρουν, από το 2006 με αιτήματα που κατέθεσαν στον δήμο Αλεξανδρούπολης αλλά και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, επεσήμαναν το πρόβλημα.

Το εξαιρετικά σοβαρό όμως που αποκαλύπτουμε σήμερα, σύμφωνα με τα έγγραφα που έχουμε στα χέρια μας και αφορούν αλληλογραφία των κατοίκων του Απαλού με τις αρμόδιες υπηρεσίες αλλά και τις καταγγελίες τους στον Εισαγγελέα, είναι ότι στην περιοχή όπου δημιουργούνται τα προβλήματα και συχνά πλημμυρίζει, ο δήμος Αλεξανδρούπολης ΠΟΥΛΗΣΕ αγροτικό δρόμο σε ιδιώτη επιχειρηματία!!!  Ναι σωστά διαβάζετε. Αυτό αναφέρει έγγραφο της ΔΕΣΕ Κομοτηνής από την Περιφέρεια ΑΜΘ με ημερομηνία 7 Νοεμβρίου 2006. Συγκεκριμένα τονίζει πως ενώ συνεργεία της συγκεκριμένης Υπηρεσίας της Περιφέρειας πήγαν να κάνουν διάνοιξη τεχνικού που βρίσκεται δίπλα στο γνωστό βενζινάδικο της περιοχής, ιδιοκτησίας του Νικολάου Ντουμανίδη, αναγκάστηκαν να σταματήσουν τις εργασίες γιατί:

  • Ο ιδιοκτήτης του βενζινάδικου πήγε με δικηγόρο και τους απείλησε με μηνύσεις, γιατί όπως ισχυρίστηκε σκάβουν σε ξένη ιδιοκτησία.
  • Όταν του απάντησαν αυτή ότι εργάζονται σε έκταση που ανήκει στον δήμο Αλεξανδρούπολης και είναι “δρόμος αγέλης”, δηλαδή αγροτικός δρόμος που χαρακτηρίζεται έτσι γιατί περνούσαν προφανώς ζώα, ο επιχειρηματίας τους απάντησε ότι ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΔΡΟΜΟ από τον δήμο Αλεξανδρούπολης!!!
  • Επειδή οι υπάλληλοι… δεν πίστευαν αυτό που άκουγαν τα αυτιά τους, ότι δηλαδή αγροτικός, δημόσιος δρόμος πουλήθηκε σε ιδιώτη, επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον δήμο Αλεξανδρούπολης και από εκεί τους διαβεβαίωσαν ότι όντως  ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ στον συγκεκριμένο επιχειρηματία!!! 

Όλα αυτά γίνονται το 2006 και φυσικά τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά και σοβαρά:

  • Επί δημαρχίας ποιου πουλήθηκε ο συγκεκριμένος αγροτικός δρόμος (δρόμος αγέλης όπως αποκαλείται) στον γνωστό επιχειρηματία Νίκο Ντουμανίδη που διετέλεσε και Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Έβρου, ιδιοκτήτη του βενζινάδικου; 
  • Από το 2002 έως το 2010 δήμαρχος ήταν ο Γιώργος Αλεξανδρής. Έγινε επί ημερών του η συγκεκριμένη αγοραπωλησία;
  • Μπορεί ένας δήμος να πουλήσει αγροτικό δρόμο σε ιδιώτη;
  • Ήταν νόμιμες οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν, όχι από τον επιχειρηματία που έκανε την δουλειά του, αλλά από τον δήμαρχο και τις αρμόδιες υπηρεσίες;

Οι κάτοικοι του Απαλού προχώρησαν μάλιστα, με βάση την απάντηση της αρμόδιας Υπηρεσίας της Περιφέρειας ΑΜΘ, σε καταγγελία στον Εισαγγελέα στις 22 Οκτωβρίου 2007, όπου επισημαίνουν πως ο δήμος Αλεξανδρούπολης ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να πουλήσει τον “δρόμο αγέλης” και ότι η όλη ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΝΟΜΙΜΕΣ ΔΙΑΔΙΑΚΑΣΙΕΣ

ΙΔΟΥ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥΣ

Να επισημάνουμε επίσης ότι:

  • Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι κάτοικοι και σήμερα, αλλά και όσοι γνωρίζουν την συγκεκριμένη περιοχή, στην έκταση που πουλήθηκε από τον δήμο Αλεξανδρούπολης στον επιχειρηματία Νίκο Ντουμανίδη, υπήρχαν ΔΥΟ ΦΡΕΑΤΙΑ για να γίνεται απορροή των υδάτων, τα οποία κλείστηκαν
  • Οι κάτοικοι είναι ξεκάθαροι στην καταγγελία τους προς τον Εισαγγελέα, ότι από την στιγμή που πουλήθηκε ο “δρόμος αγέλης” στον επιχειρηματία κ.Ντουμανίδη και κλείστηκε ο δρόμος δίπλα στο βενζινάδικο, δημιουργήθηκε το σοβαρό πρόβλημα που παραμένει δυστυχώς μέχρι και σήμερα.
  • Ο δήμος Αλεξανδρούπολης μετά την πώληση του δρόμου, δημιούργησε νέο ανοιχτό αγωγό βρόχινων νερών που περνάει ακριβώς δίπλα από τα σπίτια, ενώ η διατομή του κλειστού πλακοσκεπούς οχετού είναι μικρή και δεν επαρκεί, κάτι που έχει επιβεβαιωθεί δυστυχώς όλα αυτά τα χρόνια πολλές φορές.

Την παρέμβαση του δήμου Αλεξανδρούπολης στο συγκεκριμένο σημείο, μετά την πώληση του αγροτικού δρόμου ή “δρόμου αγέλης” όπως αποκαλείται, επιβεβαιώνει με έγγραφο της προς τους κατοίκους του Απαλού και η αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας ΑΜΘ στις 9 Αυγούστου του 2007 όπου αναφέρει:

Ελπίζουμε όλα αυτά τα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ να κατατέθηκαν από τους κατοίκους του Απαλού στον Εισαγγελέα, ο οποίος ασχολείται με την υπόθεση μετά τον τραγικό χαμό του Αρχιπυροσβέστη Γιάννη Ζαφειρόπουλου την 1η Φεβρουαρίου 2021 στην συγκεκριμένη περιοχή και σε απόσταση λιγότερη των 100 μέτρων από το σημείο όπου βρισκόταν ο “δρόμος” αγέλης” τον οποίο πούλησε ο δήμος Αλεξανδρούπολης στον επιχειρηματία Νίκο Ντουμανίδη που έχει εκεί βενζινάδικο. Φυσικά αποκλείεται όλα αυτά να μην τα γνώριζαν και τα στελέχη της προηγούμενης δημοτικής αρχής του τέως δημάρχου κ.Λαμπάκη, αφού μένουν στον Απαλό. Κι εννοούμε τον Γιάννη Τάκα και την Κούλα Λεγγέτση. Αλήθεια, το συγκεκριμένο πολύ σοβαρό θέμα που ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ εξετάστηκε στα 9 χρόνια της δημοτικής αρχής Λαμπάκη και τι αποτελέσματα υπήρξαν;

Οι κάτοικοι εξακολουθούν να διαμαρτύρονται έντονα και έχουν απόλυτο δίκιο, ότι 15 χρόνια μετά παραμένουν… στο ίδιο έργο θεατές. Γι’ αυτό και είναι υποκριτικό και ελεεινό, να βγαίνουν τώρα στα ραδιόφωνα και να ζητούν ευθύνες ή να “ενημερώνουν” τον επικεφαλής του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα που επισκέφθηκε πρόσφατα την περιοχή, παριστάνοντας τους… ανήξερους για όσα έγιναν.

Υ.Γ: Όλη η αλληλογραφία με τα επίσημα έγγραφα και τις υπογραφές πολλών κατοίκων του Απαλού βρίσκονται στην διάθεση του Evros-news.gr και ελπίζουμε και στον φάκελο του Εισαγγελέα που ψάχνει την συγκεκριμένη υπόθεση.