
Πάνω από 5 δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Ορεστιάδας (οι πληροφορίες ανεβάζουν τον αριθμό τους σε 9 μέχρι στιγμής), είναι έτοιμοι να παραιτηθούν βλέποντας την Κυβέρνηση να επιμένει σε επέκταση χώρων του ΚΥΤ Φυλακίου και σε αύξηση αριθμού φιλοξενούμενων λαθρομεταναστών στο διπλανό ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι ανήκουν σε όλες τις παρατάξεις του δήμου και θεωρούν ότι χρειάζεται μια τέτοια δυναμική κίνηση, προκειμένου να στείλει ηχηρό μήνυμα προς την Κυβέρνηση, η οποία φαίνεται να πήρε αρχικά πίσω την αύξηση του αριθμού στο ΚΥΤ στα 1.500 άτομα, αλλά… από την πίσω πόρτα και επεκτείνει σε χώρους τις δομές, αλλά και τις αυξάνει σε αριθμό κρατούμενων.
Ασμανίδης: Σύγκλιση δημοτικού
συμβουλίου και παραίτηση όλων μας
Ένας από τους πρώτους που έχει ήδη αποφασίσει να παραιτηθεί, είναι ο Κώστας Ασμανίδης, δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού “Δυναμικά Μπροστά” του Παναγιώτη Σιανκούρη, ο οποίος μάλιστα σήμερα έγραψε για το συγκεκριμένο ζήτημα:
“Με όσους μιλήσαμε, συμφωνούν. Μένει να δούμε πόσοι θα υπογράψουν.
Ανοικτή πρόταση Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Ορεστιάδας για παραίτηση σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Ως Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ορεστιάδας απευθυνόμαστε στον καθένα χωριστά λέγοντας ότι ήρθε η ώρα που πρέπει να σταθούμε με γενναιότητα και υψηλό αίσθημα ευθύνης έναντι των ψηφοφόρων μας και της κοινωνίας του Δήμου Ορεστιάδας.
Οι εξελίξεις στο ΚΥΤ και στο ΠΡΟΚΕΚΑ Φυλακίου αναμένονται να είναι πολύ αρνητικές για την περιοχή μας. Η επίσκεψη της Επιτρόπου της Ε.Ε. και οι αποδοχή των αυταρχικών προτάσεών της από την κυβέρνηση και τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου προμηνύουν θύελλα αρνητικών συνεπειών για όλους μας. Δρομολογούνται χωρίς ντροπή η κατασκευή του ΠΡΟΚΕΚΑ, η αύξηση της χωρητικότητας στο ΚΥΤ Φυλακίου και οι ανοικτές Δομές, που θα έχουν ως αποτέλεσμα να γεμίσει ο δήμος μας με λαθρομετανάστες, οι οποίοι θα κυκλοφορούν ελεύθερα ανάμεσά μας.
Πέραν τούτων όλοι είμαστε πεπεισμένοι ότι υπάρχουν και πολύ σοβαρότεροι εθνικοί λόγοι που δεν μας επιτρέπουν να δεχτούμε την ύπαρξη ενός στρατοπέδου λαθρομεταναστών – ισλαμιστών, οι οποίοι αποστέλλονται στη χώρα μας κατ’ επιλογή της Τουρκίας. Το ΚΥΤ Φυλακίου είναι το μοναδικό στρατόπεδο λαθρομεταναστών που λειτουργεί σε χερσαίο έδαφος της Ελλάδας σε μία απόσταση μόλις 12 χιλιομέτρων από τα σύνορα της χώρας, η οποία καθημερινά εκτοξεύει απειλές κατά της χώρας μας. Αν η πολιτική μας ηγεσία δεν καταλαβαίνει ότι με το λαθρομεταναστευτικό παρέχει μόνον πλεονεκτήματα σε ένα δεδηλωμένο εχθρό μας, είμαστε εμείς υποχρεωμένοι να αναλάβουμε αυτή την αποστολή, γιατί καθημερινά βιώνουμε περισσότερο από όλους την απειλή.
Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια προτείνουμε δημόσια και ανοικτά να συγκληθεί ένα Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα την παραίτηση σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου και την παράδοση των κλειδιών της Δημαρχίας στην κυβέρνηση και τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου. Με την παραίτηση του Δημοτικού Συμβουλίου θα διατρανώσουμε την κάθετη αντίθεσή μας στην πολιτική μετανάστευσης που ακολουθεί η κυβέρνηση ειδικά για την περιοχή μας. Θα διατρανώσουμε τη βούλησή μας για καμία διευκόλυνση και αποδοχή των λαθρομεταναστών στην περιοχή μας για λόγους εθνικούς.
Ήρθε η ώρα που ο καθένας χωρίς ιδιοτέλεια θα πρέπει να πει ένα μεγάλο ΟΧΙ για τη σωτηρία της περιοχής μας, για τη σωτηρία της Θράκης, για τη σωτηρία της Ελλάδας”.
Ζαχαρίας: Άλλη λύση από τις παραιτήσεις
όλων των δημοτικών συμβούλων δεν υπάρχει
Θέση στο συγκεκριμένο θέμα έχει πάρει ήδη και ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Ζαχαρίας, από την παράταξη της Μαρίας Γκουγκουσκίδου “Δήμος Ορεστιάδας Τόπος Να Ζω”, που είναι ένας από αυτούς που τάσσονται υπέρ της παραίτησης των δημοτικών συμβούλων. Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του:
Ντινούδης: Περιμένω πρόταση για
παραίτηση όλου του δημοτικού συμβουλίου
Ένας ακόμα δημοτικός σύμβπυλος, ο Βαγγέλης Ντινούδης επίσης από την παράταξη “Δήμος Ορεστιάδας Τόπος Να Ζω” της Μαρίας Γκουγκουσκίδου, πρότεινε την παραίτηση όλου του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας, προκειμένου να αποτραπούν τα σχέδια Μηταράκη και Κυβέρνησης. Όπως δήλωσε:
“Συνδημότες συνδημότισσες συνάδελφοι, δημοτικοί σύμβουλοι. Με αφορμή την ανακοίνωση της επιτροπής αγώνα του Δήμου Ορεστιάδας αποφάσισα να γράψω αυτή τη δήλωση. Σας γράφω παρακάτω μόνο το τελευταίο σχόλιο του κειμένου. Σχεδιασμοί που βασίζονται στη Συμφωνία Ε Ε Τουρκίας που υπέγραψε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει να υλοποιεί η κυβέρνηση της Ν Δ αλλά και στο νέο σύμφωνο για την μετανάστευση και το άσυλο που προωθεί η Ε Ε με το οποίο μετατρέπονται ουσιαστικά η περιοχή του Έβρου και τα Νησιά σε μια μεγάλη φυλακή ανθρώπινων ψυχών ΚΑΙ ΣΕ ΓΚΡΙΖΑ ΖΩΝΗ ΤΗΣ Ε Ε ΟΠΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΟΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ.
Μετά από αυτή την δήλωση της επιτροπής που λέγεται για πρώτη φορά, θα περίμενα ειλικρινά και μια πρόταση για παραίτηση όλου του Δημοτικού Συμβουλίου σε περίπτωση που δεν μπορέσουμε να ανατρέψουμε την απόφαση της κυβέρνησης για αύξηση ή επέκταση τον δομών στο Φυλάκιο Ορεστιάδας.
Ντινούδης Ευάγγελος δημοτικος,σύμβουλος του Δήμου Ορεστιάδας, εκλεγμένος με τον συνδυασμό “Δήμος Ορεστιαδας-“ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ”
