Ψήφισμα για καμιά επέκταση ή αύξηση χωρητικότητας σε ΚΥΤ, ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Φυλακίου, απ’ τη σημερινή σύσκεψη

Ψήφισμα για καμιά επέκταση ή αύξηση χωρητικότητας σε ΚΥΤ, ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Φυλακίου, απ’ τη σημερινή σύσκεψη

Την ξεκάθαρη και αδιαπραγμάτευτη θέση και στάση τους στο θέμα των κυβερνητικών μεθοδεύσεων για επέκταση και αύξηση χωρητικότητας των δομών φιλοξενίας λαθρομεταναστών στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, επιβεβαίωσαν οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων του δήμου Ορεστιάδας στην σημερινή σύσκεψη.

Μάλιστα θα εκδοθεί και σχετικό ψήφισμα, το οποίο εξουσιοδότησαν τους κυβερνητικούς βουλευτές να το παραδώσουν στο Μέγαρο Μαξίμου στον ίδιο τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Παράλληλα αποφασίστηκε, για κάθε εξέλιξη που θα γίνεται από τα αρμόδια υπουργεία Μετανάστευσης και Προστασίας του Πολίτη που αφορά εργασίες βελτίωσης των συνθηκών και αναβάθμισης των εγκαταστάσεων, να ενημερώνονται οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Ορεστιάδας και μια Επιτροπή που θα παρακολουθεί την πρόοδο τους.

Στην σκύσκεψη αυτήν παρόντες ήταν οι βουλευτές της Ν.Δ Χρήστος Δερμεντζόπουλος, Τάσος Δημοσχάκης, Σταύρος Κελέτσης και του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά. Την Περιφέρεια ΑΜΘ εκπροσώπησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς και ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας ΑΜΘ Κώστας Βενετίδης. Παρόντες ήταν επίσης ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης και τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα και επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Μαρία Γκουγκουσκίδου, Σάκης Παπανδρέου, Χρήστος Καζαλτζής, Παναγιώτης Σιανκούρης, Κώστας Ζαλουφλής. Φυσικά το παρόν έδωσαν και οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων του δήμου Ορεστιάδας με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Κοινότητας Φυλακίου Χρήστο Τυρμπάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Φυλάκιο Ορεστιάδας: Σε εξέλιξη συνάντηση βουλευτών, Περιφέρειας, με τους Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων

Πρώτοι μίλησαν οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, κατά σειρά εκλογής και στη συνέχεια η βουλευτής της αντιπολίτευσης κ.Γκαρά. Ακολούθησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και μέλη της Επιτροπής Αγώνα Μαρία Γκουγκουσκίδιυ, Σάκης Παπανδρέου, Χρήστος Καζαλτζής, Παναγιώτης Σιανκούρης και Κώστας Ζαλουφλής και στη συνέχεια πολλοί εκ των 29 Προέδρων που παρέστησαν στην συνεδρίαση.

Ένταση κάποιες με Δημοσχάκη, Γκαρά

Στην διάρκεια της σύσκεψης, στην οποία δεν επιτράπηκε η παρουσία δημοσιογράφων, οι τόνοι ανέβηκαν κάποιες στιγμές μεταξύ του βουλευτή Τάσου Δημοσχάκη και Προέδρων, αλλά και του Χρήστου Δερμεντζόπουλου με τη Νατάσα Γκαρά, ενώ και Πρόεδροι Κοινοτήτων άφησαν αιχμές για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ τόσο στο λαθρομεταναστευτικό όσο και στο θέμα του φράχτη των Καστανεών παλαιότερα. Ιδιαίτερα με τον κ.Δημοσχάκη, που μίλησε πρώτος και όπως συνηθίζει άρχισε τους γνωστούς, ανούσιους μονόλογους, υπήρξε ένταση με την Πρόεδρο της Δοξιπάρας που του θύμισε τις ραδιοφωνικές του δηλώσεις ότι θα πρέπει οι Εβρίτες να λένε και ευχαριστώ αν αυξηθεί η χωρητικότητα του ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ ακόμα και 480 άτομα. Επίσης του επισημάνθηκε τόσο από την συγκεκριμένη πολύ μαχητική Πρόεδρο όσο και από άλλους συναδέρφους της, η απουσία του πρώτου σε ψήφους βουλευτή όταν ήρθε ο Νότης Μηταράκης στην περιοχή.

Ακόμα και ο δήμαρχος κ.Μαυρίδης αντέδρασε κάποια στιγμή που τον άκουσε να λέει πως για κάποιο αίτημα ή ζήτημα που θέτουν ο ίδιος και οι Πρόεδροι, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι μια… Ερώτηση στην Βουλή. Επίσης, ο Σταύρος Κελέτσης… επιτέθηκε σε όσους αντέδρασαν δυναμικά κάποιες φορές στο συγκεκριμένο ζήτημα και μίλησε για “ακροδεξιούς” που πήγαν και αλυσοδένονταν έξω από το ΚΥΤ επειδή θέλουν να εκλεγούν βουλευτές. Σαφής η αναφορά του δηλαδή σε άτομα που θεωρούνται πως ανήκουν στην “Ελληνική Λύση” του Κυριάκου Βελόπουλου, λες και στο συγκεκριμένο ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ που προσπάθησε να γίνει στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, δεν δικαιούται να αντιδράσει και μάλιστα δυναμικά ο κάθε Εβρίτης, άσχετα ποιες ιδεολογικές, πολιτικές ή και κομματικές απόψεις έχει. Ο γνωστός Κελέτσης δηλαδή, που στο συγκεκριμένο ζήτημα περισσότερο ενεργεί ως… γραφείο Τύπου του Μηταράκη, παρά ως βουλευτής Έβρου.

Πρόταση Πέτροβιτς: Να ανεγερθεί το

Μνημείο Γενοκτονίας Θρακών στο Φυλάκιο

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς στην ομιλία του έκανε μια πρόταση που έγινε ομόφωνα αποδεκτή, να ανεγερθεί στο Φυλάκιο της Ορεστιάδας το Μνημείο Γενοκτονίας των Θρακών που είχε προτείνει η ΕΠΟΦΕ (Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου), με την ευκαιρία των σημερινών εορτασμών της επετείου του “Μαύρου Πάσχα των Θρακών” σε όλο τον Έβρο. Μάλιστα ο Πρόεδρος του Φυλακίου Χρήστος Τυρμπάκης πρότεινε έναν λόφο του χωριού απ’ όπου είναι ορατή τόσο η Βουλγαρία όσο και η Τουρκία, για να φαίνεται το Μνημείο Γενοκτονίας από παντού.

Διαβάστε επίσης: ΒΙΝΤΕΟ: Οι δηλώσεις των 4 βουλευτών Έβρου, μετά την σύσκεψη με τους Προέδρους Κοινοτήτων