Τιμητής για το ΚΥΤ Φυλακίου η Γκαρά, που πέρυσι δήλωνε υπέρμαχος των απόψεων Μηταράκη; (ΒΙΝΤΕΟ)

Τιμητής για το ΚΥΤ Φυλακίου η Γκαρά, που πέρυσι δήλωνε υπέρμαχος των απόψεων Μηταράκη; (ΒΙΝΤΕΟ)

Εκεί φτάσαμε στο πολύ σοβαρό θέμα των δομών φιλοξενίας στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, με τους απαράδεκτους και άστοχους χειρισμούς της Κυβέρνησης. Να παριστάνει τον… τιμητή και να έχει το θράσος να εμφανίζεται ως κατήγορος και η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά.

Πολύ σωστά στη χθεσινή σύσκεψη των βουλευτών και της Περιφέρειας με τους Προέδρους των 29 Τοπικών Κοινοτήτων του δήμου Ορεστιάδας που πραγματοποιήθηκε στο Φυλάκιο, ο συνάδερφος της Χρήστος Δερμεντζόπουλος της “όρμησε”, όταν άκουσε να γίνεται κριτής, ξεχνώντας τις δικές της προσωπικές θέσεις κατά καιρούς και φυσικά την διαχείριση του λαθρομεταναστευτικού από την Κυβέρνηση του κόμματος της. Με την πολιτική των ανοιχτών συνόρων και όλα τα υπόλοιπα. Εμείς εδώ στο Evros-news.gr έχουμε… ΞΕΣΚΙΣΕΙ Μηταράκη και Κυβέρνηση για τους ελεεινούς χειρισμούς στο θέμα των ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Φυλακίου και είμαστε οι ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ που από τον περασμένο Σεπτέμβριο το αναδεικνύουμε, αλλά δεν έχουμε πάθει και… αλτσχάιμερ. Δυστυχώς για την κυρία Γκαρά θυμόμαστε πολύ καλά τις απόψεις της, που τώρα ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ ξεχνάει και εμφανίζεται υπέρμαχος του αγώνα της τοπικής κοινωνίας.

Τις θυμίζουμε λοιπόν:

  • Πριν έναν χρόνο περίπου και συγκεκριμένα στις 27 Φεβρουαρίου 2020, μια ημέρα πριν αρχίσει η υβριδική απειλή της Τουρκίας με την χρησιμοποίηση χιλιάδων λαθρομεταναστών που επιχείρησαν να εισβάλλουν από τις Καστανιές στον Έβρο, δήλωσε στον Status Fm: Γκαρά: «Ναι, θα συζητούσα την επέκταση των υφιστάμενων δομών στον Έβρο αν αυξηθούν οι ροές»
  • Επίσης, πέρα από τον “αγώνα” της για μη κατασκευή του φράχτη στις Καστανιές, τον οποίο μάλιστα “διαφήμιζε” η ίδια με αναρτήσεις της.
  • Όπως τα εξής: “Είμαι η Νατάσα που έχει κάνει διαμαρτυρίες μπροστά στον φράχτη, αλλά και στο σημείο εκείνο πριν γίνει ο φράχτης. Είμαι η Νατάσα που έχω καταγγείλει σε εισαγγελείς παράνομες επαναπροωθήσεις και προπηλακισμούς μεταναστών από το ποτάμι του Έβρου. Είμαι αυτή που έχω κάνει δεκάδες αναφορές σε διεθνείς και ευρωπαϊκούς θεσμούς για τις άθλιες και απάνθρωπες συνθήκες διαμονής και υποδοχής των μεταναστών στον Έβρο”
  • Αλλά και: “Για μένα προτεραιότητα στην Ελλάδα, και στον Έβρο, είναι η δημιουργία δομών και χώρων υποδοχής διασφαλίζοντας την αξιοπρεπή διαβίωση των ανθρώπων που εισέρχονται στη χώρα μας”.

Συγκεκριμένα, στις 27 Φεβρουαρίου 2020, έναν χρόνο πριν δηλαδή, είχε δηλώσει για το θέμα επέκτασης των δομών στον Έβρο, απαντώντας στην ερώτηση αν θα συζητούσε την δημιουργία ενός ακόμα κέντρου φιλοξενίας στον Έβρο όπως αυτό στο Φυλάκιο: “Στον Έβρο έχουμε ήδη δύο αρκετά μεγάλα κέντρα φιλοξενίας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Εγώ ήδη έχω συζητήσει με τους αρμόδιους και γνωρίζουμε ότι μπορεί να γίνει επέκταση στις δομές και τις εγκαταστάσεις που υπάρχουνε στο Φυλάκιο, ακριβώς γιατί και οι υπηρεσίες και οι δομές που υποστηρίζουν αυτό το ζήτημα είναι εκεί και μπορεί να γίνει πολύ καλύτερη διαχείριση. Αν χρειαστεί, προς το παρόν δεν χρειάζεται να φιλοξενηθούν περισσότεροι αν αυξηθούν οι ροές, μπορεί να γίνει επέκταση στο Φυλάκιο και όχι νέες δομές”.

Ότι ακριβώς επικαλούνταν δηλαδή ο Νότης Μηταράκης, όταν επέμενε να αυξηθεί ο αριθμός των φιλοξενούμενων στους 1.500 στο Φυλάκιο. Τότε γιατί τώρα παριστάνει τον τιμητή και κατηγορεί τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου και τους συναδέρφους της βουλευτές της Ν.Δ. Τα ίδια δεν δήλωνε; Τόση υποκρισία και… δούλεμα των Εβριτών από την κ.Γκαρά;

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ