Τσώνης: “Ως Περιφέρεια πιέσαμε για άνοιγμα της Νυμφαίας και μάλιστα πιλοτικά από τον Απρίλιο”

Τσώνης: “Ως Περιφέρεια πιέσαμε για άνοιγμα της Νυμφαίας και μάλιστα πιλοτικά από τον Απρίλιο”

Συγκρατημένα αισιόδοξος για άνοιγμα και λειτουργία του συνοριακού σταθμού της Νυμφαίας Ροδόπης όταν αρχίσει η φετινή τουριστική περίοδος που προσδιορίστηκε από την Κυβέρνηση για τις 14 Μαίου, εμφανίζεται ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ανατολικής Μακεδονίας κα Θράκης Θανάσης Τσώνης. 

Μάλιστα με ανάρτηση του, αφού επισημαίνει ότι ο ίδιος και ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος αλλά και η Περιφέρεια ΑΜΘ συνολικά πίεσαν έντονα προς την κατεύθυνση λειτουργίας του συνοριακού σταθμού της Νυμφαίας προς το αρμόδιο υπουργείο Τουρισμού και όχι μόνο και προσφέρθηκαν και πρότειναν να βοηθήσουν με υλικοτεχνική υποδομή, αναφέρει πως μπορεί αυτό να γίνει πιλοτικά ακόμα και τον Απρίλιο!!!
Αναφέρει συγκεκριμένα ο κ.Τσώνης:
“Οδεύουμε σταδιακά στην επανεκκίνηση του Τουρισμού και προτεραιότητα για την Περιφέρειά μας παραμένει το ασφαλές άνοιγμα των συνόρων με προμετωπίδα τον συνοριακό σταθμό της Νυμφαίας, δεδομένης της κατάστασης. Ο οδικός τουρισμός είναι σημαντικός τροφοδότης, όπως έχουμε τονίσει, και για αυτό, από την πρώτη στιγμή ως διοίκηση της ΠΑΜ-Θ, διεκδικούμε την αναβάθμιση των υποδομών, ώστε το πέρασμα της Νυμφαίας να είναι ανοιχτό για τους τουρίστες, πάντα με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
Εκτιμούμε ότι σύντομα όλη αυτή η προσπάθεια που γίνεται από κοινού με τον Περιφερειάρχη μας Χρήστο Μέτιο και σε άψογη συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού και τα συναρμόδια υπουργεία θα ευοδωθεί. Μάλιστα γίνονται συζητήσεις για πιλοτικό άνοιγμα τον Απρίλιο.
Άλλωστε εμείς επιθυμούμε να μιλάμε με πράξεις”.

Επίσκεψη και συνεργασία με ξενοδόχους

και τουριστικούς επιχειρηματίες της Ξάνθης

Μάλιστα ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΑΜΘ επισκέφθηκε τις προηγούμενες ημέρες την περιοχή της Ξάνθης και είχε συνεργασία με τους ξενοδόχους του νομού και τουριστικούς επιχειρηματίες της περιοχής και όπως τόνισε:
“Με πνεύμα συνεργασίας και αγάπη για τον τόπο μας συνεχίζουμε δυναμικά. Από την πατρίδα του Δημόκριτου, τα Άβδηρα και το Πόρτο Λάγος στέλνουμε μήνυμα αισιοδοξίας. Συζητάμε και σχεδιάζουμε τα επόμενα βήματα με τον Γιάννη Ιερόπουλο, πρόεδρο του Συλλόγου ξενοδόχων και Τουριστικών Επιχειρηματιών Νομού Ξάνθης και τους επαγγελματίες του τουρισμού”.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*