Ποϊραζίδου: Πεθαμένοι απ’ το 2011, βρέθηκαν ότι “υπέγραψαν” στις λίστες ωφελούμενων του Πολυκοινωνικού το 2019!!!

Ποϊραζίδου: Πεθαμένοι απ’ το 2011, βρέθηκαν ότι “υπέγραψαν” στις λίστες ωφελούμενων του Πολυκοινωνικού το 2019!!!

Στο εξαιρετικά σοβαρό θέμα που ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ το Evros-news.gr πριν λίγες ημέρες και έχει προκαλέσει την παρέλαση του Εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης, αναφέρθηκε η Πρόεδρος του Πολυκοινωνικού του δήμου Αλεξανδρούπολης Αλεξάνδρα Ποϊραζίδου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, το μοναδικό τοπικό ΜΜΕ του Έβρου που έδωσε συνέχεια στις αποκαλύψεις ότι άνθρωπο που έχουν πεθάνει εδώ και χρόνια εμφανίζονται να έχουν “υπογράψει” στις λίστες του Πολυκοινωνικού ότι έλαβαν φρούτα και λαχανικά ως ωφελούμενοι προγραμμάτων, η κ.Ποϊραζίδου είπε στην Όλγα Ορφανίδου ότι:
1) Τουλάχιστον 24 άτομα από την Δημοτική Ενότητα Φερών που έχουν πεθάνει είτε το 2011, είτε το 2012 ή και το 2015, βρέθηκαν να έχουν υπογράψει τις λίστες ωφελούμενων του Πολυκοινωνικού Αλεξανδρούπολης ότι πήραν φρούτα το 2019. Μάλιστα οι συγγενείς των ατόμων αυτών κατέθεσαν ληξιαρχικές πράξεις θανάτου, όπου βεβαιώνεται ο θάνατος αυτών των ανθρώπων ότι έγινε νωρίτερα από την διανομή και όλα αυτά κατατέθηκαν στον Εισαγγελέα σχηματίστηκε δικογραφία και το θέμα έχει πάει στην δικαιοσύνη.
2) Στην υπόθεση εμπλέκονται οι τρείς προηγούμενοι πρόεδροι του Πολυκοινωνικού, υπάλληλοι και ο Πρόεδρος νομικού προσώπου που είναι ο νομικός εκπρόσωπος του Πολυκοινωνικού .
«Υπάρχει ένα πρόγραμμα της Ε.Ε όπου επιδοτούνται οι παραγωγοί και οι Συνεταιρισμοί οπωροκηπευτικών προϊόντων για αδιάθετα προϊόντα, τα οποία δίνονται μετά σε οργανισμούς όπως είναι το Πολυκοινωνικό, για να μοιραστούν σε ευπαθείς ομάδες.
Βάσει αυτού του προγράμματος, η προηγούμενη Δημοτική αρχή και για την περίοδο από το τέλος του 2015 έως και τον Ιούλιο του 2019, πραγματοποίησε περίπου 120 παραλαβές χιλιάδων τόνων προϊόντων. Ο κανονισμός και η λειτουργική απόφαση έλεγε, ότι θα πρέπει να διατίθενται με συγκεκριμένο τρόπο και θα πρέπει να υπάρχουν λίστες οφειλόμενων, οι οποίοι υπογράφουν τα κιλά που παραλαμβάνουν πράγμα που δεν τηρούνταν», ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας και την Όλγα Ορφανίδου η Πρόεδρος του Πολυκοινωνικού Αλεξάνδρα Ποϊραζίδου. Συμπλήρωσε τέλος χαρακτηριστικά πως:
“Η «εντολή που έχουμε από τον Δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη, είναι να τα βγάλουμε όλα στη φόρα και να είμαστε σε απόλυτη διαφάνεια».
Το Evros-news.gr με συνεχή ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ που μάλιστα αναδημοσίευσαν κορυφαίες αθηναϊκές ιστοσελίδες, αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο ΣΚΑΝΔΑΛΟ, όπου εκτός των νεκρών που εμφανίζονται να “υπέγραφαν” πως έπαιρναν φρούτα και λαχανικά στις λίστες του Πολυκοινωνικού πολλά χρόνια μετά τον θάνατο τους, υπάρχουν και άλλα συγκλονιστικά στοιχεία. Όπως η Γενική Γραμματέας της παράταξης “Πόλη και Πολίτες” του τέως δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, επί δημοτικής αρχής του οποίου συνέβησαν όλα αυτά, η Κούλα Λεγγέτση, η οποία εμφανίζεται να έχει υπογράψει πως έλαβε πολλές φορές φρούτα, κάτι που Η ΙΔΙΑ ΔΙΕΨΕΥΣΕ και μάλιστα υπέγραψε και την σχςτρική υπεύθυνη δήλωση πως δεν είναι δικές της οι υπογραφές.

Η υπόθεση αφορά τους πρώην Προέδρους του Πολυκοινωνικού επί ημερών Λαμπάκη, τους Αντώνη Βαμβακερό και Χρήστο Γερακόπουλο, αλλά και το Νίκο Ραπτόπουλο που ανέλαβε επί δημοτικής αρχής Ζαμπούκη και αδιαφόρησε για τον έλεγχο των συγκεκριμένων πολύ σοβαρών περιπτώσεων. Τον λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη και ήδη τον Μάιο έχουν οριστεί οι πρώτες δικάσιμοι για πρώην Προέδρους αλλά και κορυφαίο διοικητικό στέλεχος.

Όπως επισημάναμε, υπάρχει… ΟΜΕΡΤΑ από τα τοπικά ΜΜΕ του Έβρου, τηλεοπτικά κανάλια, ραδιοφωνικούς σταθμούς, εφημερίδες και φυσικά σάιτ, που δεν έχουν ασχοληθεί καν, με φωτεινή εξαίρεση την ΕΡΤ Ορεστιάδας, με τις συγκεκριμένες πολύ σοβαρές καταγγελίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και ο MAXIMUM FM, το ραδιόφωνο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης Δημήτρη Κολιού, “έθαψε” το συγκεκριμένο ΣΚΑΝΔΑΛΟ και μόλις σήμερα, μετά από τόσο καιρό εδέησε να βγάλει για δηλώσεις την Πρόεδρο του Πολυκοινωνικού. Προτιμάει να βγάζει στο τηλέφωνο τον αποτυχημένο υποψήφιο Περιφερειάρχη Τάκη Τοψίδη να… λέει τον πόνο του για την εταιρεία ΔΕΣ-ΜΟΣ και την Μη Επιστρεπτέα.