Evros-news.gr: Υποκριτές και Φαρισαίοι τα τοπικά ΜΜΕ για τις ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ αγωγές, μηνύσεις – Επιλεκτική… ευαισθησία!!!

Evros-news.gr: Υποκριτές και Φαρισαίοι τα τοπικά ΜΜΕ για τις ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ αγωγές, μηνύσεις – Επιλεκτική… ευαισθησία!!!

Σε λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 27 Απριλίου, το Evros-news.gr έχει… γενέθλια. Συμπληρώνει 4 χρόνια στον “αέρα” του διαδικτύου και της παρουσίας στα ενημερωτικά (και όχι μόνο) πράγματα του Έβρου κυρίως, της Θράκης και της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Όλο αυτό το διάστημα, η αποκαλυπτική, μαχητική μας δημοσιογραφία, την οποία στηρίζεται εσείς οι χιλιάδες αναγνώστες που μας φέρατε στην κορυφή της “επισκεψιμότητας” των site της περιοχής, αφήνοντας πίσω ΜΜΕ με πολύχρονη παρουσία, είναι φυσικό να δημιούργησε πολλές δυσαρέσκειες, αντιδράσεις, ακόμα και μίσος. Σε αυτά τα τέσσερα χρόνια, επειδή όσα γράφαμε δεν ήταν αρεστά σε διάφορους θεσμικούς εκπροσώπους, προσέφυγαν εναντίον μας στην Δικαιοσύνη. Με ΑΓΩΓΕΣ, ΜΗΝΥΣΕΙΣ, Αιτήσεις Ασφαλιστικών Μέτρων, ενώ μας έστειλαν και πολλά Εξώδικα. Θέλοντας να μας.. γονατίσουν και να μην τους κριτικάρουμε. Έτσι είμαστε αναγκασμένοι να τρέχουμε συχνά σε Εισαγγελικά γραφεία για να απολογηθούμε, να καταθέτουμε Απολογητικά Υπομνήματα, που αρκετά από αυτά πάντως είχαν αποτέλεσμα και… μπήκαν στο αρχείο ως απαράδεκτες οι εναντίον μας μηνύσεις.

Όμως υποχρεωθήκαμε να βρεθούμε και σε αίθουσες δικαστηρίων από Αγωγές και Μηνύσεις και φυσικά αυτό είχε, εκτός από το ψυχολογικό και τεράστιο οικονομικό κόστος για μας εδώ στο Evros-news.gr και προσωπικά σε μένα ως Κώστα Πιτιακούδη. Γιατί μόνο τα Παράβολα που έπρεπε να πληρώσουμε ήταν αρκετά χρήματα και φυσικά ο καταξιωμένος και σπουδαίος νομικός μας σύμβουλος, ο έμπειρος δικηγόρος Σάββας Μανουσόπουλος που έπαιξε τον σημαντικότερο ρόλο και μέχρι τώρα δεν έχουμε καταδικαστεί ποτέ, θα έπρεπε να εισπράξει την αμοιβή του. Εξάλλου, ένας λόγος όσων καταθέτουν μηνύσεις εναντίον δημοσιογράφων, είναι πέρα από τα χρήματα που ζητούν ως αποζημίωση με τις Αγωγές, να τους… εξουθενώσουν και οικονομικά με τα δυσβάσταχτα έξοδα των δικαστικών προσφυγών. Έτσι ώστε να τους… εκβιάσουν έμμεσα, να τους φοβίσουν και να τους φιμώσουν, αφού θα πρέπει να σκέφτονται το ενδεχόμενο να δεχθούν Αγωγές και Μηνύσεις πριν γράψουν οτιδήποτε.

Καταλαβαίνετε μετά από όλα αυτά, ότι θεωρώ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ τις ΑΓΩΓΕΣ, ΜΗΝΥΣΕΙΣ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ και όλα τα υπόλοιπα, που γίνονται από τους οποιοσδήποτε θεσμικούς και κυρίως τους εκλεγμένους από τον λαό, εναντίον δημοσιογράφων και ΜΜΕ. Γι’ αυτό τον λόγο άλλωστε, αν και… διασυρθήκαμε αρκετές φορές από διάφορα τοπικά ΜΜΕ του Έβρου και όχι μόνο, με προσωπικές επιθέσεις, ψεύτικα δημοσιεύματα, χυδαία και εμετικά κάποιες φορές ανύπαρκτα “ρεπορτάζ”, δεν επιλέξαμε να καταθέσουμε ΑΓΩΓΕΣ και ΜΗΝΥΣΕΙΣ εναντίον κανενός. Είτε όσων έχουν σχέση με τα ΜΜΕ (δεν λέω συναδέρφους δημοσιογράφους, γιατί πολλοί εξ αυτών δεν είναι δημοσιογράφοι άσχετα αν διαθέτουν site κυρίως), αλλά και αυτοδιοικητικών που έλεγαν δημόσια ΧΟΝΤΡΑ ΨΕΜΑΤΑ εναντίον μας (Λαμπάκης, Παυλάρας Μιχαηλίδης, Βασίλης Μαυρίδης). Κι όλα αυτά παρ’ ότι ο δικηγόρος μου Σάββας Μανουσόπουλος με παρότρυνε να το κάνω, γιατί… θα τους έπαιρνα και τα σώβρακα (ή τα… στρινκ για κάποιες περιπτώσεις γυναικών δημοσιογράφων).

Που ήταν όλοι αυτοί οι… ευαίσθητοι όταν το Evros-news.gr

δεχόταν σωρεία Αγωγών, Μηνύσεων και Ασφαλιστικών Μέτρων;

Θα μπορούσα να μην ασχοληθώ με το θέμα, να το προσπεράσω, αλλά επειδή δεν έχω μάθει να κρύβομαι και γράφω ή λέω την γνώμη μου όσο μεγάλο κόστος και αν έχει, αποφάσισα να το σχολιάσω. Για να καταδείξω πόσο ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ, ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ είναι κάποιοι που εκπροσωπούν τα τοπικά ΜΜΕ και πόσο… επιλεκτική είναι η ευαισθησία τους για την ελευθεροτυπία, το δικαίωμα των ΜΜΕ να κάνουν κριτική και να μην δέχονται δικαστικές διώξεις. Αφορμή στάθηκε η Αγωγή, που όπως δημοσιοποίησε η ίδια η ιστοσελίδα e-evros.gr, κατέθεσε εναντίον του ιδιοκτήτης της Αθανάσιου Τσιακπίνη ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης. Του ζητά 30.000 ευρώ αποζημίωση για ηθική βλάβη, επειδή θεώρησε ότι κάποια δημοσιεύματα της τον έθιξαν.

Όπως προανέφερα, η θέση του Evros-news.gr αλλά και η προσωπική μου είναι ξεκάθαρη. Θεωρώ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ, ειδικά τις ΑΓΩΓΕΣ εναντίον δημοσιογράφων, γιατί αποτελούν ουσιαστικά εκβιασμό ώστε να… σωπάσουν, αλλά και προσπάθεια φίμωσης τους και αυτό δεν αλλάζει με ποιον τις δέχεται και αν προσωπικά τον συμπαθώ ή όχι. Μπορεί ο ιδιοκτήτης του e-evros να μην είναι συνάδερφος δημοσιογράφος, αφού απ’ ότι γνωρίζω ο άνθρωπος μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών είναι ο άνθρωπος, αλλά από την στιγμή που το ΜΜΕ του… ασκεί δημοσιογραφία, όταν δέχεται από οποιονδήποτε θεσμικό παρόμοιες νομικές ενέργειες, διαφωνώ κάθετα. Καλά κάνει που διαμαρτύρεται (με την δική του φωνή που άκουσα να λέει σε ρεπορτάζ της ιστοσελίδας αυτής και μια… ψυχή). Θα μου πείτε; Που ήταν βρε Πιτιακούδη ο Τσιακπίνης και οι άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών ΜΜΕ, όταν εσύ και το Evros-news.gr δεχόσαστε ΑΓΩΓΕΣ, ΜΗΝΥΣΕΙΣ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ και σας έσερναν στα δικαστήρια; Βγήκε έστω και ένας να καταγγείλει ότι είναι απαράδεκτο, οι εκλεγμένοι θεσμικοί να… κυνηγούν δικαστικά δημοσιογράφους;

Που ήταν η κυρία Κατερίνα Καλεντερίδου, που κάποτε μας… κρέμασε προσωπικά στα μανταλάκια σε ένα άλλο σάιτ που εργάζονταν, υιοθετώντας τις ανοησίες του αυτοδιοικητικού ΤΙΠΟΤΑ Παύλου Μιχαηλίδη, για απ’ ευθείας ανάθεση 60.000 ευρώ που ΘΑ παίρναμε απ’ τον Ζαμπούκη και τώρα την… έπιασε ο πόνος; Γιατί δείχνοντας… επιλεκτική ευαισθησία, έγραψε άρθρο στο site όπου είναι συνέταιρος και ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: “Απορίας άξιον δε είναι το πως φτάσαμε σε αυτή την κατάσταση, με τους περισσότερους από τους εκπροσώπους και ιδιοκτήτες των τοπικών ΜΜΕ του Έβρου, να μετρούν δεκαετίες εμπειρίας και τριβής με τους εκάστοτε εκπροσώπους της Τ.Α. οι οποίοι ΠΟΤΕ δεν βρέθηκαν σε αυτή την θέση… να καλούνται δηλαδή να περάσουν το κατώφλι του δικαστηρίου, καθώς κάποια ή κάποιο δημοσίευμά τους “ενόχλησε” κάποιον άρχοντα”.

Δεν άκουσε, ούτε είδε τα δημοσιεύματα μας το προηγούμενο διάστημα για τις δικαστικές διώξεις εναντίον μας η κυρία αυτή, που έχει… επιλεκτική ευαισθησία; Επειδή το Evros-news.gr και ο Κώστας Πιτιακούδης δεν ανήκουν στο… σύστημα που έχουν στήσει όλοι τους τα τελευταία χρόνια στον χώρο των ΜΜΕ του Έβρου και τους… χαλάσαμε την σούπα με την παρουσία μας τα 4 τελευταία χρόνια, οι ΑΓΩΓΕΣ και ΜΗΝΥΣΕΙΣ που δεχόμαστε είναι “ΚΑΛΕΣ” και όσες δέχονται οι άλλοι, του “συστήματος” είναι “ΚΑΚΕΣ” και ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΕΣ;

Γιατί δεν θυμάμαι την ίδια, αλλά και ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟ δημοσιογράφο ή ιδιοκτήτη τοπικού ΜΜΕ, να γράψουν έστω και μια κουβέντα, έστω και μια φράση, που να κάνει κριτική και να θεωρεί απαράδεκτες τις εναντίον μας διώξεις με ΑΓΩΓΕΣ, ΜΗΝΥΣΕΙΣ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ, που να θυμίσουμε κατέθεσαν:

  • Ο πρώην Διοικητής του Π.Γ.Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης Δημήτρης Αδαμίδης, ζητώντας με ΑΓΩΓΗ 30.000 ευρώ, την οποία και έχασε φυσικά πανηγυρικά.
  • ΤΗΝ ΜΗΝΥΣΗ του καθαιρεθέντα πρώην Αρχιμανδρίτη Ιωάννη Καρασακαλίδη, η οποία με απόφαση της Εισαγγελίας μπήκε στο αρχείο ως απαράδεκτη, αλλά εμείς  ταλαιπωρούμασταν στα εισαγγελικά γραφεία απολογούμενοι.
  • Τις δυο ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ του τέως δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, τις οποίες ΑΠΕΡΡΙΨΕ το δικαστήριο της Αλεξανδρούπολης ΑΘΩΩΝΟΝΤΑΣ ΜΑΣ πανηγυρικά, επιδικάζοντας σε βάρος του και τα δικαστικά έξοδα.
  • Την ΑΓΩΓΗ που επίσης κατέθεσε εναντίον μας στη συνέχεια ο Βαγγέλης Λαμπάκης ζητώντας μας 30.000 ευρώ. Έχασε τον μισθό του δημάρχου και θέλει να τον… πάρει από εμάς φαίνεται. Κι αποτελεί ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΘΡΑΣΟΣ, στην επίσημη σελίδα της παράταξης του “Πόλη και Πολίτες”, κάποιος “κουκουλοφόρος” με το ψευδώνυμο “Οξύρρυγχος” να κατηγορεί τον σημερινό δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη για την απαράδεκτη (το επαναλαμβάνω) ΑΓΩΓΗ στο e-evros. Τόση ξεφτίλα πως την αντέχουν όσοι μετέχουν σε αυτή την παράταξη;
  • Πρέπει να μην έχεις ίχνος τσίπας, όταν ο επικεφαλής της παράταξης σου τέως δήμαρχος Λαμπάκης… κυνηγάει στα δικαστήρια δημοσιογράφο, επαγγελματία πάνω από 30 χρόνια, μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ και εσύ να δέχεσαι να γράφουν τώρα για παρόμοια υπόθεση του κ.Ζαμπούκη: “Αυτός να αισθάνεται περισσότερο δικηγόρος και λιγότερο δήμαρχος. Γιατί δε θα συνέχιζε 20 μήνες μετά, να εκτοξεύει αγωγές προς όποιον τοποθετείται εναντίον του. Πολύ περισσότερο κατά δημοσιογράφων, γιατί δεν του αρέσει η κριτική τους! Πρωτοφανή καμώματα”. Το ότι ο επικεφαλής τους πρώην δήμαρχος Λαμπάκης δικηγόρος επίσης είναι και κάνει τα ίδια, δεν ντρέπονται έστω και λίγο εκεί στο “Πόλη και… Απολίτιστοι Πολίτες”;
  • ΤΙΣ ΔΥΟ ΜΗΝΥΣΕΙΣ που έχουμε δεχθεί από τον πρώην Αντιδήμαρχο Φερών Νίκο Γκότση, επειδή ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΜΕ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΑΜΕ το ΣΚΑΝΔΑΛΟ χιλιάδων ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ του από στέλεχος ιδιωτικής εταιρείας μέσω σκαναρίσματος. Αντί να απαιτεί τιμωρία τους… κυνηγάει εμάς ο αστυνομικός κιόλας Γκότσης.
  • Την ΑΓΩΓΗ από τον πρώην Πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αλεξανδρούπολης Λάκη Κιτσικίδη, που μας ζητούσε 100.000 ευρώ (τόσα του λείπουν του Λάκη;), η οποία έχει “παγώσει” από τα δικαστήρια.
  • Τα ΕΚΦΟΒΙΣΤΙΚΑ ΕΞΩΔΙΚΑ από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά, με στόχο την φίμωση μας φυσικά, όπως και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου Τάκη Τοψίδη.

ΑΓΩΓΗ εναντίον μας και ο δημοσιογράφος Τελόπουλος

που… κλαίγονταν όταν τις δεχόταν ο ίδιος 

Το μόνο που μένει, είναι να γράψει άρθρο για την ΑΓΩΓΗ εναντίον του e-evros.gr και ο Αντώνης Τελόπουλος, ο Διευθυντής της ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση, που και αυτός δέχθηκε αντίστοιχη ΑΓΩΓΗ από τον Γιάννη Ζαμπούκη με την οποία του ζητάει 30.000 ευρώ για άρθρο στο site του. Θα είναι η ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ και του ΦΑΡΙΣΑΪΣΜΟΥ. Γιατί ενώ συχνά.. κλαίγεται ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος για την συγκεκριμένη ή άλλες ΑΓΩΓΕΣ, ο ίδιος κατέθεσε ΑΓΩΓΗ κατά του Κώστα Πιτιακούδη ζητώντας 30.000 ευρώ, γιατί του θίξαμε την τιμή και την υπόληψη. Όταν μας έχει… στοχοποιήσει μήνες τώρα, με συνεχή δημοσιεύματα στο site του, με ανταποκρίσεις στην ακροαριστερή “Εφημερίδα των Συντακτών” αλλά και με σχόλια του στην ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση.

Ποιος ξέρει. Με τόση υποκρισία και φαρισαϊσμό που επικρατεί στην… παρεούλα των τοπικών ΜΜΕ, από την οποία το Evros-news.gr και εγώ ως Κώστας Πιτιακούδης αποστασιοποιηθήκαμε ευθύς εξ αρχής γιατί μας προκαλεί… αηδία η στάση και συμπεριφορά της, μπορεί να το δούμε και αυτό. Ο Τελόπουλος που κάνει ΑΓΩΓΕΣ σε δημοσιογράφους επειδή δεν του αρέσουν όσα γράφουν, να κατηγορεί δηλαδή τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης επειδή έκανε το ίδιο στον Αθανάσιο Τσιακπίνη του e-evros.gr. Ενέργεια που επαναλαμβάνω ότι θεωρώ απαράδεκτη. Δεν με νοιάζει αν ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης του ΜΜΕ αυτού, είχε επί χρόνια ακολουθήσει γραμμή στήριξης του προηγούμενου δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη. Ούτε αν έκανε τις παραγωγές προεκλογικά όλων των ΒΙΝΤΕΟ της καμπάνιας του τέως δημάρχου και έπραξε κάτι αντίστοιχο με την επίσης προεκλογική καμπάνια του αποτυχημένου (όπως και ο Λαμπάκης) υποψήφιου Περιφερειάρχη ΑΜΘ Τάκη Τοψίδη. Μπορεί ο πολύς κόσμος να μην τα γνωρίζει όλα αυτά και να θεωρεί ότι… ασκεί δημοσιογραφία με την κριτική κατά της σημερινής δημοτικής αρχής, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να δέχεται ΑΓΩΓΕΣ.

Η ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ των τοπικών ΜΜΕ και η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ και ο ΦΑΡΙΣΑΪΣΜΟΣ, μου προκαλούν ναυτία και… ΕΜΕΤΟ. Περισσότερο και απ’ το να ακούω τον Σταύρο Αποστολίδη να… αποθεώνει τώρα την Κατερίνα Καλεντερίδου κάνοντας μαζί της ραδιοφωνική εκπομπή, όταν μου έλεγε γι’ αυτήν κάποτε τα… χειρότερα . Γι’ αυτό και δεν θέλω να έχω καμιά σχέση με όλη αυτή την.. παρεούλα των τοπικών ΜΜΕ, που επί χρόνια… ήλεγχε απόλυτα το επικοινωνιακό παιχνίδι στον Έβρο και την περιοχή και όταν διαπίστωσε πως δεν μπορεί πλέον να το κάνει αυτό, αυτοξεφτιλίζεται χωρίς ίχνος ντροπής.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΙΤΙΑΚΟΥΔΗΣ