Κορονοϊός: Τι έδειξαν οι μετρήσεις στα αστικά λύματα της Αλεξανδρούπολης για παρουσία του

Κορονοϊός: Τι έδειξαν οι μετρήσεις στα αστικά λύματα της Αλεξανδρούπολης για παρουσία του

Ανίχνευση γενετικού υλικού που αφορά τον κορονοϊό, υπήρξε στα αστικά λύματα της Αλεξανδρούπολης τις τελευταίες ημέρες, σε μετρήσεις που διεξάγονται πλέον και στον Έβρο.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έγιναν και αφορούν 12 περιοχές της χώρας, στην Αλεξανδρούπολη ανιχνεύεται πλέον η παρουσία του Covid-19 στα αστικά λύματα, αλλά η συγκέντρωση του είναι χαμηλή, κάτι που δεν προβληματίζει τους ειδικούς. Στις μετρήσεις για το μέσο ιικό φορτίο της Αλεξανδρούπολης και της Ξάνθης που είναι η άλλη πόλη της Θράκης όπου έγιναν μετρήσεις, αλλά και της Λάρισας, του Βόλου, του Ηρακλείου, των Χανίων, του Ρεθύμνου, του Αγίου Νικολάου, της Πάτρας, της Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Αττικής για την εβδομάδα 29 Μαρτίου έως 4 Απριλίου 2021, η παρουσία του ιού έχει υπολογιστεί με βάση τις μετρήσεις που ελήφθησαν από 29 Μαρτίου έως 2 Απριλίου 2021.

Αλεξανδρούπολη

 Την τελευταία εβδομάδα, 29/3-4/4/2021, ανιχνεύθηκε γενετικό υλικό του ιού στα αστικά λύματα, σε αντίθεση με την εβδομάδα 22-28/3/2021, οπότε ο ιός δεν ήταν ανιχνεύσιμος. Η συγκέντρωση χαρακτηρίζεται ως πολύ χαμηλή. 

Ξάνθη

Την τελευταία εβδομάδα, 29/3-4/4/2021, παρατηρήθηκε αύξηση (+88%) της συγκέντρωσης του γενετικού υλικού του ιού στα αστικά λύματα, αλλά οι συγκεντρώσεις κυμαίνονται ακόμα σε σχετικά χαμηλά επίπεδα.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*