Λογιστές Αλεξανδρούπολης: Ζητούν στελέχωση με προσωπικό και καλύτερη επικοινωνία με τον τοπικό ΟΑΕΔ

Λογιστές Αλεξανδρούπολης: Ζητούν στελέχωση με προσωπικό και καλύτερη επικοινωνία με τον τοπικό ΟΑΕΔ

Άμεση στελέχωση με προσωπικό και καλύτερη επικοινωνία δια ζώσης ή τηλεφωνικά με τον τοπικό ΟΑΕΔ, ζητάει ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ.

Με επιστολή που απέστειλε στον Διοικητή του Οργανισμού Σπύρο Πρωτοψάλτη, θέτουν τα συγκεκριμένα προβλήματα, αναφέρουν ότι χάνονται τζάμπα επιδοτούμενες θέσεις εργασίας και προγράμματα σε μια περιοχή με υψηλή ανεργία και ζητούν λύσεις.

Προς: ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΟΑΕΔ κο ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ ΣΠΥΡΟ  

Κοιν .

ΠΕΡ ΔΙΕΥΘΥΝΗ ΟΑΕΔ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ  

ΚΠΑ2 ΟΑΕΔ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Ν. ΕΒΡΟΥ

Από την έναρξη της πανδημίας υπάρχει αδυναμία επικοινωνίας (δια ζώσης ή τηλεφωνικά ) με τις υπηρεσίες  στο τοπικό υποκατάστημα του  ΚΠΑ2 ΟΑΕΔ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ . Σε  επαφή με την διοίκηση  μας έγινε γνωστό αλλά και διαπιστώθηκε και από ΤΟ ΔΣ  του συλλόγου ότι υπάρχει αποδυνάμωση σημαντική σε ανθρώπινο δυναμικό .

Η υπο-στελέχωση οδηγεί σε σοβαρές καθυστερήσεις- απορρίψεις τόσο σε αιτήσεις νέων προγραμμάτων που αφορούν μείωση της ανεργίας όσο και ενάρξεις  «νέων ελευθέρων επαγγελματιών» . Πολλά από τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί θα μπορούσαν να είχαν λυθεί με ένα τηλέφωνο στον αρμόδιο υπάλληλο πράγμα που είναι αδύνατο . Γνωρίζουμε ότι το προσωπικό καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες αλλά είναι αδύνατο να καλύψουν τις ανάγκες μιας περιοχή που καλύπτει γεωγραφικά το Δήμο Αλεξανδρούπολης και περίπου 85.000 πληθυσμό.

Στην περιοχής μας  όπως είναι γνωστό υπάρχει υψηλό ποσοστό ανεργίας και τα προγράμματα επιδοτούμενης απασχόλησης είναι σημαντικά για τη μείωση αυτής,   δυστυχώς λώγο της  αδυναμίας επικοινωνίας και πληροφόρησης   χάνονται  πολλά από αυτά ή και καθυστερούν οι πληρωμές τους  . Το τελευταίο διάστημα υπάρχει και το σημαντικό θέμα του ελέγχου απόδοσης –συμψηφισμού του ποσού «επιδότησης κόστους εργασίας 12%» για την περίοδο 2010-2015  για τις επιχειρήσεις .

Καλούμε ως άμεσα εμπλεκόμενοι  επαγγελματίες που στηρίζουμε – συμβουλεύουμε τις επιχειρήσεις να :

Α) να στελεχωθεί άμεσα με προσωπικό το 2ΚΠΑ ΟΑΕΔ της Αλεξανδρούπολης ,

Β) δοθεί δυνατότητα για πρόσβαση τηλεφωνικά ή δια ζώσεις στις υπηρεσίες ώστε να λύνονται και προωθούνται θέματα κύριος ένταξη ή πληρωμής προγραμμάτων .             

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Παύλου Θεόδωρος

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*