Διδυμότειχο: Λειτουργία του Τμήματος Ψυχολογίας από φέτος, θ’ ανακοινώσει ο υφυπουργός Α.Συρίγος – Στον “αέρα” η Νοσηλευτική Σχολή

Διδυμότειχο: Λειτουργία του Τμήματος Ψυχολογίας από φέτος, θ’ ανακοινώσει ο υφυπουργός Α.Συρίγος – Στον “αέρα” η Νοσηλευτική Σχολή

-Το Τμήμα Ψυχολογίας θα είναι στο Μηχανογραφικό των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων

-Του χρόνου, δηλαδή Σεπτέμβριο του 2022 θα λειτουργήσει το Τμήμα Λογοθεραπείας

Λειτουργία του Τμήματος Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο από φέτος, δηλαδή τον Σεπτέμβριο του 2021 και γι’ αυτό μάλιστα θα συμπεριληφθεί στο Μηχανογραφικό Δελτίο των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, αναμένεται να ανακοινώσει κατά την επίσκεψη του στον Έβρο Παρασκευή και Σάββατο ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, ο κ.Συρίγος, θα φτάσει απόγευμα στο Διδυμότειχο και αφού συναντήσει πρώτα τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ.Δαμασκηνό, στη συνέχεια γύρω στις 8 το βράδυ θα συζητήσεις με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων στο Δημαρχείο. Εκτός της λειτουργίας από το νέο ακαδημαϊκό έτος του Τμήματος Ψυχολογίας, θα ανακοινώσει ότι το Τμήμα Λογοθεραπείας θα λειτουργήσει του χρόνου δηλαδή από τον Σεπτέμβριο του 2022.

Όσο για το ζήτημα που “καίει” τους πάντες στο Διδυμότειχο και όχι μόνο, αυτό της Νοσηλευτικής Σχολής, βρίσκεται στον “αέρα” κυριολεκτικά και ο υφυπουργός Παιδείας αρμόδιος για την Ανώτατη Εκπαίδευση, δεν πρόκειται να αναλάβει καμιά δέσμευση. Η Κυβέρνηση φαίνεται να επιλέγει τον ρόλο του… Πόντιου Πιλάτου και παραπέμπει τη Νοσηλευτική Σχολή σε συνεννόηση του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του οποίου άλλωστε αποτελεί Παράρτημα και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Μακάρι να διαψευσθούμε, αλλά μάλλον τζάμπα… πανηγύρισε η δημοτική αρχή και κάποια τοπικά ΜΜΕ που την υπερασπίζονται, επειδή ανακοινώθηκε η προκήρυξη δύο θέσεων μόνιμων Καθηγητών ΔΕΠ από το Διεθνές Πανεπιστήμιο. Γιατί αυτό το ζήτημα είναι άσχετο με την τύχη της Νοσηλευτικής και οι Καθηγητές που θα προσληφθούν θα ακολουθήσουν το Τμήμα όπου και αν λειτουργεί. Είτε στο Διδυμότειχο, είτε στην Αλεξανδρούπολη, αν το “αρπάξει” τελικά το Δημοκρίτειο όπως επιθυμεί διακαώς, είτε στην Θεσσαλονίκη.

Ανακεφαλαιώνοντας, η επίσκεψη Παρασκευή και Σάββατο του υφυπουργού Παιδείας Άγγελου Συρίγου θα φέρει στο Διδυμότειχο:

  • Ανακοίνωση ότι το Τμήμα Ψυχολογίας θα λειτουργήσει από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, δηλαδή απ’ τον ερχόμενο Σεπτέμβριο
  • Το δεύτερο Τμήμα ΑΕΙ, αυτό της Λογοθεραπείας, θα λειτουργήσει από του χρόνου, δηλαδή Σεπτέμβριο του 2022
  • Η Νοσηλευτική Σχολή παραμένει στον “αέρα” και μεταξύ Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, με τι εξελίξεις να φαντάζουν δυσοίωνες.