Αλεξανδρούπολη: Τις οικονομικές δοσοληψίες του Συλλόγου “Ρωσικό Σπίτι” επί Λαμπάκη, ερευνά η ΑΑΔΕ!!!

Αλεξανδρούπολη: Τις οικονομικές δοσοληψίες του Συλλόγου “Ρωσικό Σπίτι” επί Λαμπάκη, ερευνά η ΑΑΔΕ!!!

Τις οικονομικές δραστηριότητες και δοσοληψίες που είχε ο Σύλλογος “Ρωσικό Σπίτι” με έδρα την Αλεξανδρούπολη, με διάφορους φορείς οι οποίοι τον χρηματοδοτούσαν, ανάμεσά τους και ο δήμος Αλεξανδρούπολης, ψάχνει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, η συγκεκριμένη κρατική υπηρεσία ζητάει ενημέρωση και συγκεκριμένα έγγραφα για τα χρήματα που δόθηκαν στο “Ρωσικό σπίτι”, με πρόεδρο την Ιουλία Γαβρίλοβα, υποψήφια δύο φορές στις αυτοδιοικητικές εκλογές με την παράταξη του τέως δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, χωρίς να εκλεγεί τόσο το 2014 όσο και το 2019. Όμως, ο δήμος Αλεξανδρούπολης επί Λαμπάκη ενίσχυε συχνά οικονομικά το “Ρωσικό Σπίτι και ο ίδιος είχε άριστες σχέσεις τόσο με την Πρόεδρο του κ.Γαβρίλοβα, όσο και με τον σύζυγο της Κωνσταντίνο Γκαμπαερίδη. Τον είχε εξάλλου προσλάβει ως έμμισθο σύμβουλο του στην ΤΙΕΔΑ και όταν αυτό δεν μπορούσε να συνεχιστεί, τον κράτησε δίπλα του ως άμισθο σύμβουλο και το διατυμπάνιζε κιόλας.

Η Ιουλία Γαβρίλοβα, Πρόεδρος του συλλόγου “Ρωσικό Σπίτι” με τον τέως δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη και τον πρώην Γενικό Πρόξενο της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη Αλεξέι Ποπόφ που απελάθηκε απ’ την Ελλάδα το 2018. Μαζί τους ο γνωστός και μη εξαιρετέος Κωνσταντίνος Γκαμπαερίδης και ο Μητροπολίτης Άνθιμος, που τότε είχε άριστες σχέσεις με τους Ρώσους

Μάλιστα, ο Βαγγέλης Λαμπάκης είχε συνέχεια δίπλα του τον σύζυγο της Προέδρου σου Συλλόγου Ρωσικό Σπίτι” κ.Γκαμπαερίδη, ακόμα και μετά την απέλαση των Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα επί προηγούμενης Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αλλά και παρ’ ότι αποδείχθηκε μέσα από τις ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ του Evros-news.gr. ότι ο τίτλος του Επίτιμου Προξένου της Ρωσικής Δημοκρατίας που επικαλούνταν, ποτέ δεν “ενεργοποιήθηκε” από το υπουργείο Εξωτερικών και την Πολιτεία. Μάλιστα μαζί, αλλά και έχοντας στην αποστολή τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου Τάκη Τοψίδη, είχαν πραγματοποιήσει και το περίφημο ταξίδι στην ευρισκόμενη σε παγκόσμιο εμπάργκο Κριμαία, την οποία είχαν προσαρτήσει αυθαίρετα η Ρώσοι, με αποτέλεσμα να γίνει “πυρ και μανία” ο τότε υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς αλλά και οι Αμερικανοί.

Η Ιουλία Γαβρίλοβα με τον τέως δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη σε ένα από τα πολλά ταξίδια στη Ρωσία, μαζί με τον σύζυγο της Κωνσταντίνο Γκαμπαερίδη και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου Τάκη Τοψίδη.

Μαθαίνουμε λοιπόν τώρα, ότι η ΑΑΔΕ κάνει… φύλλο και φτερό τα οικονομικά στοιχεία του Συλλόγου Ρωσικό Σπίτι” και τις δοσοληψίες που είχε με τον δήμο Αλεξανδρούπολης επί Βαγγέλη Λαμπάκη. Είναι χαρακτηριστικό ότι το καλοκαίρι του 2019 και μετά τις δημοτικές εκλογές που τις έχασε ο κ.Λαμπάκης, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, λίγο πριν φύγει από την δημοτική αρχή, έδωσε 5.000+2.500 ευρώ οικονομική ενίσχυση στον συγκεκριμένο σύλλογο με δυο αποφάσεις:

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ 5.000 ευρώ ΙΟΥΛΙΟΣ 2019

Ρωσικό σπίτι επιχορήγηση

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2019

ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ “ΡΩΣΙΚΟ ΣΠΙΤΙ”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Λαμπάκης: Λίγο πριν φύγει από δήμαρχος, νέα επιχορήγηση (σε ένα μήνα) στο “Ρωσικό Σπίτι”

Η νέα δημοτική αρχή του Γιάννη Ζαμπούκη δεν έχει πλέον την παραμικρή σχέση και μάλιστα το “Ρωσικό Σπίτι” χωρίς την οικονομική βοήθεια του δήμου Αλεξανδρούπολης, την οποία απολάμβανε απλόχερα επί Λαμπάκη, αντιμετωπίζει προβλήματα ακόμα και με τα γραφεία που διατηρούσε στο κέντρο της πόλης (δίπλα στην Λεωφόρο Δημοκρατίας) και μάλιστα του έγινε έξωση από την Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως στην οποία ανήκει το ακίνητο.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*