ΔΕΥΑ Διδυμοτείχου: Στον Εισαγγελέα για καταθέσεις Πατσουρίδης, Τσιτσιφύλλας και άλλοι, για όσα γίνονταν

ΔΕΥΑ Διδυμοτείχου: Στον Εισαγγελέα για καταθέσεις Πατσουρίδης, Τσιτσιφύλλας και άλλοι, για όσα γίνονταν

Παρέμβαση της Δικαιοσύνης για την ΔΕΥΑ Διδυμοτείχου, με κλήση τόσο εκλεγμένων αυτοδιοικητικών που είχαν σχέση με την διοίκηση της, όσο και διευθυντικών της στελεχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, έχουν κληθεί να καταθέσουν την ερχόμενη εβδομάδα στον Εισαγγελέα Ορεστιάδας τόσο ο τέως δήμαρχος Παρασκευάς Πατσπουρίδης, όσο και ο πρώην Πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ Πασχάλης Τσιτσιφύλλας, αλλά και τα διευθυντικά της στελέχη Μίγκας και Γουρίδης. Όλα αυτά μετά τις καταγγελίες που είχε καταθέσει στην Εισαγγελία για τα έργα και τις ημέρες της διοίκησης της συγκεκριμένης εταιρίας επί δημοτικής αρχής Παρασκευά Πατσουρίδη, ο δημοτικός σύμβουλος Θόδωρος Σκίνδρης.

-Δήμος Διδυμοτείχου: Χρεώνει τέλη, υλικά λειτουργίας και εισπράττει επιδοτήσεις για Βιολογικό που δεν λειτουργεί!!!

Ανάλογα με τις καταθέσεις και τα στοιχεία που υπάρχουν, στην συνέχεια θα αποφασιστεί αν ασκηθούν διώξεις για μια σειρά από θέματα που αφορούν:

  • Την λειτουργία του Βιολογικού που ήταν ανενεργός επί χρόνια
  • Την χρέωση στους λογαριασμούς των πολιτών ξεχωριστού τέλους για τον Βιολογικό, το οποίο η ΔΕΥΑΔ εισέπραττε. Μάλιστα ο σημερινός δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου είχε υποσχεθεί προεκλογικά πως θα επιστρέψει χρήματα στους δημότες, αλλά δεν το έχει τηρήσει ως τώρα.
  • Την διαχείριση ευρωπαϊκών κονδυλίων που αφορούν τον Βιολογικό.
  • Το γεγονός ότι με ανενεργό τον Βιολογικό και με χρόνια εκτός λειτουργίας, υπήρχαν αποφάσεις για αγορές υλικών που αφορούσαν την… λειτουργία του και πλήρωνε ο δήμος Διδυμοτείχου.

Επίσης οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει μαύρη “τρύπα” αρκετών χιλιάδων ευρώ στην ΔΕΥΑΔ, τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Διδυμοτείχου και το συνολικό θέμα μόνο τυπικό δεν είναι, αφού έχει συνδεθεί δυστυχώς και έχει παίξει καθοριστικό ρόλο τα τελευταία χρόνια στην ταλαιπωρία των πολιτών, κυρίως της πόλης του Διδυμοτείχου αλλά και πολλών χωριών, με τα συνεχή προβλήματα διακοπής της ύδρευσης.