Να δοθεί στην κεντρική πλατεία Απαλού το όνομα του αδικοχαμένου Πυροβέστη Ι.Ζαφειρόπουλου, πρότεινε η Κοινότητα Αλεξανδρούπολης

Να δοθεί στην κεντρική πλατεία Απαλού το όνομα του αδικοχαμένου Πυροβέστη Ι.Ζαφειρόπουλου, πρότεινε η Κοινότητα Αλεξανδρούπολης

Να μετονομαστεί η κεντρική πλατεία του Απαλού παίρνοντας το όνομα του αδικοχαμένου Αρχιπυροσβέστη Ιωάννη Ζαφειρόπουλου, πρότεινε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινότητας Αλεξανδρούπολης.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε στη συνεδρίαση του οργάνου στις 26 Φεβρουαρίου, αλλά αναρτήθηκε χθες στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Την εισήγηση έκανε ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Τάκας, που τόνισε:

“Η τελευταία θεομηνία που έπληξε τον οικισμό Απαλού άφησε πίσω της τρομερές καταστροφές σε σπίτια, οχήματα και δρόμους και δυστυχώς κόστισε και τη ζωή ενός παλικαριού που χάθηκε άδικα εκτελώντας το καθήκον του.


Θρηνούμε όλοι για τον άδικο χαμό του Γιάννη Ζαφειρόπουλου που θυσιάστηκε στην προσπάθεια του να βοηθήσει τους ανυπεράσπιστους απέναντι στα φυσικά φαινόμενα κατοίκους του Απαλού.
Προτείνω ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του, η κεντρική πλατεία Απαλού να ονομαστεί πλατεία Ιωάννη Ζαφειρόπουλου ώστε να μην ξεχαστεί ποτέ η προσφορά και η θυσία του”.

Στη συνέχεια μάλιστα ανέφερε ένα σύντομο ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ του Αρχιπυροσβέστη Γιάννη Ζαφειρόπουλου:
“Ο εκλιπών γεννήθηκε το 1975 και κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα το έτος 2001. Ήταν έγγαμος με τρία ανήλικα τέκνα και υπηρετούσε στη Π. Υ. Αλεξανδρούπολης. Απεβίωσε τις πρώτες μεσημβρινές ώρες της 1ης Φεβρουαρίου 2021 κατά την εκτέλεση του καθήκοντος στον Οικισμό Απαλού”.

Δεντροφύτευση αντί ονομασία της πλατείας σε

“Ι.Ζαφειρόπουλος” πρότεινε ο Παύλος Γεωργιάδης 
Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο σύμβουλος Παύλος Γεωργιάδης ο οποίος πρότεινε κάτι διαφορετικό: “Προσωπικά πιστεύω πως δεν τιμούμε τους ανθρώπους δίνοντας το όνομα τους σε πλάκες και σε
πλατείες. Η πρόταση μου σεβόμενος την ευαισθησία του κ. Τάκα και των κατοίκων του Απαλού οι οποίοι το βίωσαν προσωπικά είναι να ενεργοποιήσουμε προγενέστερη απόφαση του Συμβουλίου μας για δεντροφύτευση 4000 δέντρων στην Κοινότητα Αλεξανδρούπολης γιατί μία δεντροφύτευση και η δημιουργία ενός αστικού –περαστικού άλσους στη μνήμη ενός πυροσβέστη , που προστατεύει το
δάσος θα ήταν ο πιο καλός τρόπος να τιμήσουμε την μνήμη του ανθρώπου και θα προστάτευε ουσιαστικά την ευρύτερη περιοχή όχι μόνο πρόσκαιρα αλλά και σε πιο μακροπρόθεσμο χρόνο. Προτείνω να αναβάλουμε το θέμα για να το διερευνήσουμε και μαζί με συνεννόηση με τους κατοίκου του Απαλού να πραγματοποιήσουμε την παραπάνω πρόταση”.
Το λόγο ξαναπήρε ο κ.Τάκας Ιωάννης ο οποίος εξηγεί ότι η εισήγηση του αφορά την ονοματοδοσία της Πλατείας στο όνομα του Ιωάννη Ζαφειρόπουλου και ότι συμφωνεί με κάθε άλλη πρόταση την οποία όμως προτείνει όποιος θέλει να φέρει σε επόμενη συνεδρίαση.

Τελικά με ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ των παρόντων συμβούλων η Κοινότητα Αλεξανδρούπολης αποδέχθηκε την πρόταση και:

“Εισηγείται την Ονοματοδοσία Κεντρικής Πλατείας Οικισμού Απαλού Κοινότητας Αλεξανδρούπολης σε Πλατεία Ιωάννη Ζαφειρόπουλου στη μνήμη του πυροσβέστη που έχασε τη ζωή του στην προσπάθεια του να βοηθήσει τους ανυπεράσπιστους απέναντι στα φυσικά φαινόμενα κατοίκους του Απαλού στις 1/2/2021″.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΠΑΛΟΥ “ΙΩΑΝΝΗΣ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ”