Αλεξανδρούπολη: Κλειστός ο κόμβος Μάκρης προς και από την Εγνατία, λόγω έργων αποχέτευσης

Αλεξανδρούπολη: Κλειστός ο κόμβος Μάκρης προς και από την Εγνατία, λόγω έργων αποχέτευσης

Κλειστός για 15 ημέρες θα παραμείνει ο κόμβος της Μάκρης από και προς την Εγνατία οδό, σύμφωνα με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύουν από την Δευτέρα 12 Απριλίου, λόγω των έργων αποχέτευσης που πραγματοποιούνται στην περιοχή.

Η απόφαση που υπέγραψε ο Αστυνομικός Διευθυντής Αλεξανδρούπολης Λάμπρος Τσιάρας, προβλέπει οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις να διαρκέσουν πολύ περισσότερο, από την 12-04-2021 έως και την 31-12-2021, μέχρι το τέλος του χρόνου δηλαδή, αλλά το μεγάλο χρονικό διάστημα αφορά την στένωση του οδοστρώματος της Ε.Ο. Αλεξ/πολης – Κομοτηνής από το  10ο χιλ έως 11,5ο  χιλ., προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες κατασκευής δικτύων αποχέτευσης στην Μάκρη.

Η απόφαση μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

Την έκδοση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που αφορούν την τοποθέτηση εργοταξιακής σήμανσης (α)τον πλήρη αποκλεισμό των  κλάδων εξόδου και εισόδου  από και προς την Εγνατίας Οδό  στον Α/Κ Μάκρης (χ.θ. 607,5 ) και (β) την στένωση του οδοστρώματος της Ε.Ο. Αλεξ/πολης – Κομοτηνής από το  10ο χιλ έως 11,5ο  χιλ., προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες κατασκευής δικτύων αποχέτευσης και Ε.Ε.Λ. του οικισμού Μάκρης του Δήμου Αλεξ/πολης. Για την πραγματοποίηση των παραπάνω εργασιών σύμφωνα  με την συνημμένη στην ανωτέρω (3) σχετική τεχνική μελέτη σήμανσης, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε δύο (2) φάσεις  προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και έγκαιρης ενημέρωσης των οδηγών

  1. Ειδικότερα:
  • Στην πρώτη φάση των εργασιών θα γίνει πλήρης αποκλεισμός των κλάδων εξόδου από την Εγνατία Οδό προς Αλεξ/πολη και Μάκρη και του κλάδου  εισόδου στην Εγνατία Οδό προς Κομοτηνή, Ορεστιάδα και Κήπους στον Α/Κ Μάκρης (χ.θ. 607,5)και θα πραγματοποιηθεί στένωση του οδοστρώματος από το 10ο χιλ. έως 10,9ο  χιλ. στην Ε.Ο. Αλεξ/πολης – Κομοτηνής. Η έξοδος  των οχημάτων που κινούνται στην Εγνατία Οδό με κατεύθυνση προς Αλεξ/πολη και Μάκρη θα πραγματοποιείται μέσω του Α/Κ Κίρκης και θα προειδοποιούνται εγκαίρως με εργοταξιακή σήμανση.

  • Στην δεύτερη φάση  των εργασιών θα πραγματοποιηθεί  στένωση  του οδοστρώματος από το 10,9ο  χιλ. έως 11,5 χιλ.,  της Ε.Ο. Αλεξ/πολης – Κομοτηνής.
  • Θα πραγματοποιηθεί τμηματικά η στένωση  της πλευράς του ρεύματος κυκλοφορίας στο τμήμα της οδού που θα λαμβάνουν χώρα οι εργασίες και η εκτροπή των οχημάτων προς το ελεύθερο ρεύμα κυκλοφορίας  θα γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται απρόσκοπη κυκλοφορία των οχημάτων και των δύο κατευθύνσεων.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΑΛΕΞΠΟΛΗ