Κυβέρνηση: Απαλλάσσονται απ’ το τέλος επιτηδεύματος και για το 2020 αγρότες και αλιείς

Κυβέρνηση: Απαλλάσσονται απ’ το τέλος επιτηδεύματος και για το 2020 αγρότες και αλιείς

Το μέτρο της απαλλαγής από το τέλος επιτηδεύματος και για το 2020 που τέθηκε σε ισχύ το προηγούμενο φορολογικό έτος 2019, προκειμένου να υπάρξει ουσιαστική φορολογική ελάφρυνση για αυτές τις δύο κατηγορίες επαγγελματιών, αποφάσισε η Κυβέρνηση.

Όπως ανακοινώθηκε: «Η κυβέρνηση παρατείνει, και για το φορολογικό έτος 2020, την απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του τέλους επιτηδεύματος για τους αγρότες που υπάγονται στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, καθώς και για τους αλιείς της παράκτιας αλιείας» γνωστοποιούν με δήλωσή τους Χρ. Σταϊκούρας και Απ. Βεσυρόπουλος.

«Το συγκεκριμένο μέτρο τέθηκε σε ισχύ και το προηγούμενο φορολογικό έτος, προκειμένου να υπάρξει ουσιαστική φορολογική ελάφρυνση για αυτές τις δύο κατηγορίες επαγγελματιών.

Η πρώτη κατηγορία αφορά τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες του κανονικού καθεστώτος ΦΠΑ και η δεύτερη κατηγορία αφορά τους αλιείς της παράκτιας αλιείας που εκμεταλλεύονται -είτε ατομικά, είτε με τη μορφή συμπλοιοκτησίας ή κοινωνίας αστικού δικαίου- αλιευτικά σκάφη μέχρι 12 μέτρων μεταξύ καθέτων».

Πηγή: euro2day.gr