Συρίγος: Μένει στο Διδυμότειχο για τη νέα χρονιά η Νοσηλευτική  – Στο Μηχανογραφικό και Τμήμα Ψυχολογίας αν…

Συρίγος: Μένει στο Διδυμότειχο για τη νέα χρονιά η Νοσηλευτική – Στο Μηχανογραφικό και Τμήμα Ψυχολογίας αν…

Την παραμονή της Νοσηλευτικής Σχολής και του χρόνου, το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 στο Διδυμότειχο, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος, στη συνάντηση του με τον δήμαρχο και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων. 

Ο κ.Συρίγος επεσήμανε πάντως, ότι δεσμεύεται μόνο για την επόμενη χρονιά πως θα μπει στο Μηχανογραφικό η Νοσηλευτική για το Διδυμότειχο, αφήνοντας “ανοιχτό” το ζήτημα τι θα γίνει στη συνέχεια. Επίσης τόνισε πως υπάρχει ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ και τους φοιτητές του 4ου έτους, γιατί δεν βρίσκονται Καθηγητές να τους διδάξουν και το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια ψάχνει λύση.

Επίσης, επιβεβαίωσε όσα έγραψε το Evros-news.gr και ανακοίνωσε ότι θα μπει για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά 2021-2022 Τμήμα Ψυχολογίας, αλλά με μια σημαντική προϋπόθεση: “Θα βάλουμε φέτος στο Μηχανογραφικό ένα Τμήμα Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο, μόνο όμως αν δημιουργηθούν γρήγορα οι τεχνικές υποδομές  που απαιτούνται για την παρουσία περισσότερων φοιτητών και την εξυπηρέτηση τους. Γι’ αυτό θα πρέπει να δεσμευθείτε στο υπουργείο Παιδείας πως θα δημιουργήσετε τις προϋποθέσεις για να λειτουργήσει και το δεύτερο Τμήμα αυτό, μαζί με τη Νοσηλευτική και δεν θα έχουν πρόβλημα εγκαταστάσεων και όλων όσων απαιτούνται οι επιπλέον φοιτητές που θα έρθουν”.

Ρωτήθηκε αν την επόμενη χρονιά, 2022-2023 λειτουργήσει και άλλο Τμήμα και συγκεκριμένα Λογοθεραπείας, αλλά δεν απάντησε καθόλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Διδυμότειχο: Λειτουργία του Τμήματος Ψυχολογίας από φέτος, θ’ ανακοινώσει ο υφυπουργός Α.Συρίγος – Στον “αέρα” η Νοσηλευτική Σχολή

Στη συνάντηση μετείχαν εκτός του υφυπουργού Παιδείας κ.Συρίγου, που είναι αρμόδιος για την Ανώτατη Εκπαίδευση, ο δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου που… στόμα είχε και μιλιά δεν είχε αφού δεν έβγαλε σχεδόν κουβέντα και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Χρήστος Τοκαμάνης, Παρασκευάς Πατσουρίδης, Κώστας Δημητρίου και Θόδωρος Σκίνδρης. Μετείχαν επίσης οι Καθηγητές της Σχολής Κώστας Βαφειάδης και Ανδρέας Παπανδρούδης.

Ένταση μεταξύ Τοκαμάνη-Συρίγου: “Είχατε στην πρίζα τη

Νοσηλευτική Σχολή τόσα χρόνια και πάθαινε καρδιακές προσβολές”

Κάποια στιγμή επικράτησε ένταση και ο υφυπουργός σηκώθηκε δυο φορές να αποχωρήσει, γιατί τον διέκοπτε ο κ.Τοκαμάνης διαφωνώντας με όσα έλεγε. Προηγήθηκε έντονη αντιπαράθεσης τους, όταν ο πρώην δήμαρχος που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον ερχομό και την λειτουργία της Νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο, του ανάφερε: “Η Νοσηλευτική λειτουργούσε 14 χρόνια μια χαρά στο Διδυμότειχο” για να του απαντήσει ο Άγγελος Συρίγος:

“Την είχατε στην πρίζα του μηχανήματος και πάθαινε συνέχεια καρδιακές προσβολές η Νοσηλευτική κύριε Τοκαμάνη. Λειτουργούσε με την ψυχή στο στόμα, γιατί δεν φροντίσατε να την θωρακίσετε ούτε με υποδομές εγκαταστάσεων, ούτε με τίποτε άλλο. Μέχρι στην Κύπρο έψαξα Καθηγητές να έρθουν να διδάξουν στο Διδυμότειχο, αλλά δεν δέχονται να έρθουν”.

Ο τέως δήμαρχος Παρασκευάς Πατσουρίδης άρχισε να αναλύει την… ιστορία του Διδυμοτείχου και τον διέκοψε ο υφυπουργός Παιδείας. “Την ξέρω την ιστορία της πόλης κύριε Πατσουρίδη. Το θέμα είναι ότι δεν φροντίσατε τόσα χρόνια να δώσετε λύσεις στα προβλήματα και να φτιάξετε υποδομές στη Νοσηλευτκή, για να μην φτάσουμε εδώ”.

Ο Θόδωρος Σκίνδρης του ζήτησε να μείνει η Νοσηλευτική, να υπάρξει 5η έδρα του ΔΠΘ στο Διδυμότειχο (το ίδιο τόνισαν και οι άλλοι) και επεσήμανε: “Μην πυροβολείτε αυτόν τον τόπο. Τον βόρειο Έβρο κύριε υπουργέ. Πρέπει να σκύψετε και να εξετάσετε σοβαρά το θέμα. Η Νοσηλευτική πρέπει να μείνει, να γίνει 5η έδρα και να έρθουν δυο Σχολές”.

Πριν την συνάντηση με τον δήμαρχο και τους επικεφαλής των παρατάξεων, ο κ.Συρίγος συναντήθηκε και συζήτησε με την Επιτροπή Πρωτοβουλίας για την παραμονή και αναβάθμιση της Νοσηλευτικής, ενώ αυτή την ώρα έχει συνάντηση και δείπνο με τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ.Δαμασκηνό.

Αύριο ο υφυπουργός Παιδείας θα συναντηθεί με τους Φοιτητές της Νοσηλευτικής και στη συνέχεια με τους βουλευτές Έβρου, για να συζητήσει τόσο για τις Σχολές στο Διδυμότειχο όσο και στην Ορεστιάδα.