Σουφλί: Το χώρο λατρείας των Αλεβιτών στο Μεγάλο Δέρειο, επισκέφθηκε ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος

Τον χώρο λατρείας των Αλεβιτών στο Μεγάλο Δέρειο (Ευκτήριος Οίκος ΤΖΕΜ), επισκέφθηκε χθες ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος, κατά την περιοδεία του στο νομό Έβρου.

Ο κ.Συρίγος που συνοδευόταν και από αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, ενημέρωσε ότι δόθηκε από το υπουργείο Παιδείας του οποίου αποτελεί αρμοδιότητα, η επίσημη άδεια για την λειτουργία του συγκεκριμένου χώρου, που εκτός από λατρευτικός προσφέρει και διάφορες υπηρεσίες (όπως φαγητό) σε ανθρώπους του χωριού αλλά και άλλων χωριών του ορεινού όγκου οι οποίοι έχουν ανάγκη. Συζήτησε με τους υπεύθυνους Αλεβίτες του χώρου, παρουσία και του Αντιδημάρχου Ορφέα του δήμου Σουφλίου Γιουσούφ Κοτσά. Μάλιστα αυτός τον ενημέρωσε για τα προβλήματα εκπαίδευσης των σχολείων που υπάρχουν στην περιοχή, ενώ του έθεσε και γενικότερα ζητήματα των χωριών του ορεινού όγκου αλλά και του δήμου Σουφλίου, ζητώντας την στήριξη του.

Το υπουργείο Παιδείας, για όσους δεν το γνωρίζουν, είναι αρμόδιο και για θρησκευτικά ζητήματα και την λειτουργία λατρευτικών χώρων που έχουν σχέση με αυτές. Στο πλαίσιο αυτό, αλλά και επειδή ήθελε να δείξει το ενδιαφέρον του για τους Αλεβίτες και την αξιέπαινη αυτή προσπάθεια τους αλλά και γενικότερα για την περιοχή, έγινε η επίσκεψη του κ.Συρίγου, ο οποίος υποσχέθηκε να προωθήσει για επίλυση τα αιτήματα που του έθεσαν.