ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Ο προεκλογικός αγώνας για Βουλή και δήμους… άρχισε νωρίς από κάποιους

ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Ο προεκλογικός αγώνας για Βουλή και δήμους… άρχισε νωρίς από κάποιους

Ξεκινάω το σημερινό ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ, εκφράζοντας την λύπη μου για τον χθεσινό χαμό του Νίκου Μαγγίνα, φωτογράφου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο οποίος “έφυγε” από κορονοϊό στη  Κωνσταντινούπολη.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια από καρδιάς στην οικογένεια του, αλλά και στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.Βαρθολομαίο, του οποίου ήταν στενός συνεργάτης και φωτογράφος επί χρόνια, αποθανατίζοντας όλες τις στιγμές και τις δράσεις του. Έτσι τον γνώρισα και εγώ, στους 19 μήνες που ήμουν στο υπουργείο Εξωτερικών, στις αρκετές φορές που συνεργαστήκαμε για θέματα του υπουργείου που αφορούσαν το Πατριαρχείο.

Άψογος επαγγελματίας, εξαιρετικά ευγενικός άνθρωπος, έκανε την σπουδαία δουλειά του χωρίς να γίνεται… ενοχλητικός σε κανέναν. Χαμογελαστός και με διάθεση να σε εξυπηρετήσει και να σε βοηθήσει άμεσα. Αυτός αποτύπωσε με τον φωτογραφικό του φακό και την γνωριμία μου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στη Στουτγκάρδη, την οποία θεωρώ μια πολύ σημαντική στιγμή της ζωής μου. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Βασιλεύουσας που θα τον σκεπάσει.

Να πάμε τώρα στα υπόλοιπα. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να δήλωσε στην πρόσφατη συνέντευξη του στο STAR ότι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας, αλλά όχι μόνο τα σενάρια για διεξαγωγή τους το Φθινόπωρο επιμένουν, αλλά κάποιοι άρχισαν ήδη από τώρα τον… προεκλογικό τους αγώνα.

Κι αυτό δεν συμβαίνει μόνο για τις εθνικές εκλογές, αλλά και για τις αυτοδιοικητικές. Κυρίως τις δημοτικές, γιατί στην Περιφέρεια δεν ακούω κάτι ιδιαίτερο ακόμα. Αν εξαιρέσουμε τον Τάκη (Τάκης, Τάκης, οέ, οέ, οέ) Τοψίδη που… ονειρεύεται ότι μπορεί να κερδίσει αυτή την φορά και τον… Ευριπίδη Στυλιανίδη που σκέφτεται πως θα μπορέσει να κάνει… ζημιά στον Χρήστο Μέτιο, άλλος δεν βλέπω(ακόμα) να κινείται.

Ξεκίνησαν από τώρα προεκλογικό αγώνα

Στον Έβρο πάντως κάποιοι που θα είναι υποψήφιοι βουλευτές, ήδη κάνουν συγκεκριμένες… κινήσεις, κυρίως επικοινωνιακού εντυπωσιασμού. Κι απ’ την στιγμή που υπάρχουν πολύ μεγάλες πιθανότητες το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου, η “Ελληνική Λύση” να βγάλει έδρα στο νομό μας, αφού η Κυβέρνηση της Ν.Δ με τους “εγκληματικούς” χειρισμούς της στο θέμα του ΚΥΤ Φυλακίου κάνει ότι μπορεί για να στείλει πολύ κόσμο προς τα εκεί, αρκετοί καλοβλέπουν μια παρουσία στα έδρανα της Βουλής.

Όπως άλλωστε σας έγραψα, δυο γνωστοί δικηγόροι της Αλεξανδρούπολης, ο Πάρης Παπαδάκης που είναι και Πρόεδρος του Συλλόγου “Αινήσιο Δέλτα” και ο Ηλίας Ηλιακόπουλος, οι πληροφορίες θέλουν να πήραν το “πράσινο φως” απ’ τον Βελόπουλο ώστε να είναι υποψήφιοι. Γι’ αυτό και ξεκίνησαν όπως διαπιστώνω από τώρα την προσπάθεια.

Με επίκεντρο τις εξελίξεις για το Φυλάκιο Ορεστιάδας, ο μεν Παπαδάκης έχει καθημερινή αρθρογραφία αλλά “ανεβάζει” και ΒΙΝΤΕΟ με θέσεις και απόψεις του, ενώ για τον Ηλιακόπουλο, που επίσης έχει συνεχή, μαχητική αρθρογραφία για το συγκεκριμένο “καυτό” ζήτημα, μέχρι και βιογραφικά είδα να δημοσιεύονται σε άλλη ιστοσελίδα. Μαζί με επισημάνσεις ότι δίνει “μάχες” για την αποτροπή επέκτασης των δομών στο Φυλάκιο.

Φορτσάρει από τώρα

Όμως μέχρι τώρα δείχνει να τους έχει ξεπεράσει ο Μαργαρίτης Κύρκος, που ήταν υποψήφιος και το 2019, αλλά ως γνωστόν το κόμμα του Βελόπουλου παρ’ ότι πήρε πάνω από 6% δεν έβγαλε έδρα στον Έβρο. Πληθαίνουν λοιπόν οι συνεντεύξεις του σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, τα… ρεπορτάζ σε ιστοσελίδες ότι προσφέρει και αυτός για να χτιστεί η εκκλησία στο Φυλάκιο όπως αποφασίστηκε, όσα χρήματα θα δώσει κάθε Πρόεδρος των Τοπικών Κοινοτήτων (περίπου 270 ευρώ δηλαδή).

Κι όχι μόνο αυτό. Τον συγκεκριμένο επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στην Σαμοθράκη, μέχρι και… Ι.Χ κάμερα σάιτ του Έβρου τον είδα να τον “ακολουθεί” όταν ως εκπρόσωπος της “Ελληνικής Λύσης” κατέθεσε στεφάνι την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου στην Αλεξανδρούπολη.

Μόνο ο φίλος μου Γιάννης Δερμεντζόγλου, ο δικαστικός επιμελητής και παλιός διαιτητής Α΄ εθνικής, που ήρθε πρώτος σε ψήφους το 2019, δεν είδα να κάνει παρόμοιες κινήσεις. Αυτός φαίνεται πως επιλέγει την… αθόρυβη μέθοδο των κατ’ ιδίαν επαφών και συναντήσεων, που τον έφερε πρώτο στις προηγούμενες εκλογές, αλλά δεν ξέρω αν αυτό αρκεί πλέον.

Κάτι μου λέει πάντως, ότι ο Πρόεδρος Κυριάκος Βελόπουλος θα επιλέξει το νομό Έβρου ως μια από τις δυο Περιφέρειες που θα θέσει υποψηφιότητα. Κι αν το κόμμα του πάρει έδρα, να αποφασίσει αν θα κρατήσει αυτή ή της Θεσσαλονίκης όπου σίγουρα θα είναι επίσης υποψήφιος. Σκέφτεστε να πάρει έδρα στον Έβρο η “Ελληνική Λύση” και ο Βελόπουλος να την κρατήσει, όπως έκανε το 2019 με την Λάρισα; Τζάμπα ο… κόπος για όλους.

Τους αγανάκτησε ο Sumus Yiouris

Στο κυβερνών κόμμα, που σίγουρα θα έχει σοβαρές απώλειες και θα “πληρώσει” τις ανοησίες της “πολιτικής ποντικομαμής” του Νότη Μηταράκη αλλά συνολικά φυσικά της Κυβέρνησης με την υπόθεση του ΚΥΤ, η στάση των τριών βουλευτών Έβρου στο συγκεκριμένο ζήτημα, θα μετρήσει σίγουρα στις επιλογές των ψηφοφόρων της Ν.Δ.

Ο πρώτος σε ψήφους την προηγούμενη φορά Τάσος Δημοσχάκης, έχει αρχίσει να… εκνευρίζει ακόμα και δικούς του ανθρώπους. Όχι με τα… λατινικά “Sumus Yiouris” που… πετάει στις ατέλειωτες ραδιοφωνικές του συνεντεύξεις στον Σταύρο Αποστολίδη ή τα άλλα “ο ομιλών” και “ο υποφαινόμενος” που χρησιμοποιεί όταν αναφέρεται στον… εαυτό του.

Αλλά με την εμμονή του για όλα να επιλέγει και μια… Επερώτηση στην Βουλή και όχι προσωπικές επαφές με τους υπουργούς ή άλλους κυβερνητικούς παράγοντες για να δώσει λύσεις. Μέχρι και ο… φίλος του δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, μαθαίνω ότι εκνευρίστηκε την περασμένη Κυριακή στη σύσκεψη Προέδρων Κοινοτήτων-βουλευτών.

Έγινε… Μπαμπινιώτης ο Επίτιμος

Γιατί ο… Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ όταν συζητούσαν πως θα αντιδράσουν στην επιμονή της Κυβέρνησης για επέκταση δομών και αύξηση του αριθμού φιλοξενούμενων στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ, αφού ξεσήκωσε έντονες αντιδράσεις τασσόμενος υπέρ της απόφασης Χρυσοχοίδη να αυξηθεί ο αριθμός στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ, είπε ότι… θα κάνει Επερώτηση. Για να αντιδράσει ο… Βασίλ’ς Μαυρίδης λέγοντας του: “Τάσο χάνουμε χρόνο με τις Επερωτήσεις. Κάτι άμεσο και ουσιαστικό θέλουμε”.

Εκεί όμως που έκανε “μπαρούτι” όλους τους παρεβρισκόμενους στη σύσκεψη, ήταν όταν του… ξέφυγε η φράση “γύφτος”, αντέδρασε ο επικεφαλής της Αυτόνομης Κίνησης Πολιτών “Είναι στο χέρι μας” Σάκης Παπανδρέου για τον υποτιμητικό χαρακτηρισμό και ο Δημοσχάκης έγινε… Μπαμπινιώτης. Άρχισε να αναλύει από που προέρχεται η λέξη και όλοι… αγανάκτησαν.

Μόνο όμως η Γκαρά βρήκε το θάρρος και του ζήτησε να σταματήσει επιτέλους γιατί τους κούρασε. Τον βλέπω μετά από αυτό να “συμμαχεί” με τον Μενέλαο Μαλτέζο ή να τον φιλοξενεί συνέχεια στις εκπομπές του ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Σπύρος Δέδογλου, που κάνουν ότι μπορούν για να μην εκλεγεί στις επόμενες εκλογές ξανά η Νατάσα και να γίνει βουλευτής ο αποτυχημένος το 2019 Μαλτέζος.

Σήμανε συναγερμό το “βατράχι”

Για να μην φεύγουμε όμως από τη Ν.Δ, ακόμα και ο Σταύρος Κελέτσης κατάλαβε ότι τα πράγματα θα είναι πολύ… σκούρα γι’ αυτόν στις επόμενες εκλογές. Όποτε και αν γίνουν. Πέρα από την… ανυπαρξία του, αφού ακόμα και άνθρωποι που αγωνίστηκαν για την εκλογή του έχουν φριχτά παράπονα και λένε ότι παραμένει “εξαφανισμένος”, η στάση του στο θέμα του ΚΥΤ Φυλακίου, όπου λειτουργούσε ως “γραφείο Τύπου Μηταράκη”, του δημιούργησε σοβαρό πρόβλημα.

Κι ενώ είχε αποφασίσει να… αράξει στην Αθήνα ως Πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για το σκάνδαλο Καλογρίτσα, με κατηγορούμενο τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά και να το χρησιμοποιεί ως δικαιολογία για την απουσία του απ’ τον Έβρο, αποφάσισε να… ενεργοποιηθεί τόσο αυτός όσο και το γραφείο του.

Μέχρι και τους αστυνομικούς που έχει αποσπάσει σε αυτό, βάζει και σχολιάζουν κάτω από δημοσιεύματα και απόψεις που είναι αρνητικά γι’ αυτόν. Κι ο ίδιος θυμήθηκε ότι είναι “βατράχι” και… σάλταρε πάνω σε σκάφος του Λιμενικού της Αλεξανδρούπολης, επισκεπτόμενος το λιμάνι της πόλης, για να δείξει πως ενδιαφέρεται και για τοπικά θέματα.

“Πολιτικός σεισμός” απ’ το

αυτοδιοικητικό… ΤΙΠΟΤΑ Μιχαηλίδη;

Ας πάμε τώρα στους δήμους. Αλήθεια, εκείνος ο “πολιτικός σεισμός” που έρχεται στην Αλεξανδρούπολη όπως έγραψε στις 2 Απριλίου (λέτε να ήταν ετεροχρονισμένο πρωταπριλιάτικο;) ο υπάλληλος του Βασίλη Μαυρίδη στην Δημοτική Τηλεόραση Ορεστιάδας, ο Γιάννης Τομαδάκης, τι έγινε; Αναβλήθηκε επ’ αόριστον;

Τώρα, πως γίνεται να δημιουργήσει “πολιτικό σεισμό” ένα αυτοδιοικητικό ΤΙΠΟΤΑ, ο Παυλάρας Μιχαηλίδης, που θα κάνει λέει σύμπραξη με την παράταξη του Βαγγέλη Μυτιληνού, τι να σχολιάσει κανείς. Ανύπαρκτος είναι πλέον ο συγκεκριμένος δημοτικός σύμβουλος, ανεξάρτητος που εκπροσωπεί μόνο τον εαυτό του .

Ο ίδιος που δήλωνε πριν λίγο καιρό ότι δημιούργησε μια κίνηση με άλλους πολίτες και πριν τις εκλογές θα αποφασίσουν όλοι μαζί αν μετατραπεί σε δημοτική παράταξη, τώρα στέλνει ανακοινώσεις και την αναφέρει ως τέτοια, με λογότυπο μάλιστα. Φυσικά, όπως και στην περίπτωση της ΑΝΑΣΑ, μόνο τον ίδιο ακούμε και βλέπουμε, αφού μπορεί να αναφέρει συνέχεια πως είναι πολλοί μαζί του, αλλά κανέναν δεν ακούμε και δεν βλέπουμε.

Πάντως ο Βαγγέλης Μυτιληνός που είναι έξυπνος άνθρωπος, φρόντισε να ξεκόψει την συζήτηση, γιατί κατάλαβε ότι στο τέλος θα εκτεθεί και αυτός αν εμφανίζεται να συζητάει… σοβαρά με τον Μιχαηλίδη. Τον οποίο να πούμε εδώ ότι συχνά φιλοξενούν τα τοπικά ΜΜΕ να… μιξοκλαίγεται, γιατί ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης του έχει κάνει αγωγές και δεν τις αποσύρει. Όταν μάλιστα είναι και ξάδερφος του.

Όταν έλεγε διάφορες βλακείες, έβγαζε ανακοινώσεις και τον κατηγορούσε είχε ξεχάσει την συγγενική τους σχέση. Κι αυτός που υποτίθεται μπορεί να προκαλέσει “πολιτικό σεισμό”, εμφανίζεται να… τρέμει μπροστά στο ενδεχόμενο να “πληρώσει” τις συνέπειες των πράξεων του.

Υποθαλάσσια αρτηρία Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης

Κι αυτό το αυτοδιοικητικό ΤΙΠΟΤΑ του δίνουν λόγο τα τοπικά ΜΜΕ, να λέει ότι… ανοησία του κατέβει. Και μην επικαλεστεί κανένας τον.. πλουραλισμό, γιατί τα ίδια ΜΜΕ έχουν ¨θάψει” το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ του Πολυκοινωνικού, με τους πεθαμένους που εμφανίζονται να “υπέγραφαν” και έπαιρναν φρούτα (ακτινίδια και άλλα) επί των άλλων… φρούτων, Προέδρων του Πολυκοινωνικού επί δημοτικής αρχής Λαμπάκη.

Ο Παυλάρας λοιπόν κάνει προτάσεις όχι μόνο για τον δήμο Αλεξανδρούπολης, αλλά και την Περιφέρεια και την Σαμοθράκη. Βλέπω να έρχεται η στιγμή που θα προτείνει… υποθαλάσσια αρτηρία που θα ενώνει το νησί με την Αλεξανδρούπολη. Αν αυτοπαραμυθιαστεί ότι μπορεί να είναι υποψήφιος δήμαρχος Σαμοθράκης, μην το αποκλείεται και αυτό. Αν και βλέπω στο τέλος να… ικετεύει άλλους να τον έχουν υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο.

Θα μου πείτε, βρε “Ναρκαλιευτή” μην ασχολείσαι μαζί του και του κάνεις τζάμπα διαφήμιση. Μα δεν μπορώ βρε παιδιά. Όταν βλέπω κάτι στραβό και προκλητικό, πως να μην το σχολιάσω. Όπως για παράδειγμα, μια και αναφέρθηκε νωρίτερα στην δημοτική αρχή του τέως δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, το γεγονός ότι ακόμα και ο πρώην στενός συνεργάτης του Δημοσθένης Δούκας τα… χώνει στα έργα και τις ημέρες του.

Τους… κράζει και ο “κολλητός” τους

Διάβαζα το άρθρο του σε τοπικό σάιτ και… έτριβα τα… εγχειρισμένα τρεις φορές μάτια μου. Γράφει για τα Ιαματικά Λουτρά της Τραϊανούπολης για τα οποία είναι υπεύθυνη η ΤΙΕΔΑ: “Η παρακμιακή κατάσταση των Λουτρών, η απαξίωσή τους, η φθορά τους είναι καυτό θέμα για την Αλεξανδρούπολη. Ορισμένοι αυτοδιοικητικοί  όχι μόνο πρέπει να ντρέπονται αλλά και να απολογηθούν για την σημερινή θλιβερή εικόνα τους”.

Να τα λέει μόνο για τους σημερνούς; Μπα. Γιατί και για το δημοτικό κάμπινγκ που επίσης διαχειρίζεται η ΤΙΕΔΑ, κάτι παρόμοιο γράφει. “Το κάμπινγκ  έπρεπε να είναι  σημείο  ενδυνάμωσης της τοπικής οικονομίας, ενίσχυσης της τουριστικής εικόνας και φήμης της πόλης και προσέλκυσης τουριστών, επισκεπτών και καταναλωτών και όχι ένα απαξιωμένο και προβληματικό στοιχείο για την πόλη και κυρίως για τους πολίτες”.

Κι ενώ τα έγραφα όλα αυτά, έπεσε στα χέρια μου η συγκεκριμένη φωτογραφία. Με τον Δημοσθένη, παρέα με τον Λαμπάκη και τον επί χρόνια Πρόεδρο της ΤΙΕΔΑ Τριαντάφυλλο Αρβανιτίδη. Δυο ανθρώπων που ο ίδιος συμβούλευε και έπαιζε καθοριστικό ρόλο στις αποφάσεις τους, όπως λένε όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα για τον πρώην πλέον υπάλληλο του δήμου Αλεξανδρούπολης, που από το τέλος του 2020 βγήκε στη σύνταξη.

Έτσι όπως το πάει, μπορεί να διαβάσουμε και κανένα άρθρο πόσο  άσχημα χειρίστηκε τα θέματα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης ο πρώην Πρύτανης του Σταύρος Τουλουπίδης. Ξέρετε, αυτός που επί των ημερών του ο δημοσιογράφος Σταύρος Αποστολίδης, “κολλητός” του Δημοσθένη Δούκα, εισέπραξε μέσα σε λίγους μήνες 12.800 ευρώ από το ΔΠΘ για την… προβολή του.

Τα LED φωτίζουν και το… Μανχάταν

Τι μου είπε ένας φίλος ηλεκτρολόγος που ξέρει από αυτά. Οι λαμπτήρες LED είναι τόσο καλοί, που μπορεί να φωτίζουν από την Αλεξανδρούπολης μέχρι το… Μανχάταν. Ξέρετε στην περιοχή της Νέας Υόρκης με τους ουρανοξύστες. Εκεί που πολλοί Έλληνες αγοράζουν διαμερίσματα.

Απόπειρα πλαστογραφίας

Όταν αναδεικνύεις τα δυο σοβαρά ΣΚΑΝΔΑΛΑ με τις ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΕΣ υπογραφών, την μία με την περίπτωση του πρώην Αντιδημάρχου Φερών Νίκου Γκότση και την άλλη με το Πολυκοινωνικό και ξαφνικά διαπιστώνεις ότι κάποιοι προσπαθούν ΝΑ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΟΥΝ το Evros-news.gr, τότε όχι μόνο θυμώνεις, όχι επειδή μπορούν να σου κάνουν οποιαδήποτε ζημιά, αλλά επειδή διαπιστώνεις πως κάποιοι ενεργούν πισώπλατα.

Πρόσωπο-έκπληξη στην 4η θέση;

Κι όμως. Την 4η θέση, όσον αφορά τους άνδρες, στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. του Έβρου μπορεί να πάρει πρόσωπο που δεν έχει αναφερθεί ποτέ μέχρι τώρα. Ούτε έχει γραφτεί. Και δεν είναι υποχρεωτικό να μένει εδώ.

Η τελευταία συνεδρίαση

Η επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, θα είναι η… τελευταία για τον Πρόεδρο της Δημήτρη Κολιό, γιατί μπορεί να ετοιμάζεται για… άλλη θέση; Κάτι τέτοιο άκουσα ως… ψίθυρο στους διαδρόμους του δημοτικού μεγάρου. Ο καιρός άλλωστε ανοίγει, θα αρχίσουν τα μπάνια και θα… λειτουργήσει και η δημοτική πλαζ.

Μπροστά του ο Στέφανος Μάνος είναι… μαρξιστής

Ακούγοντας αυτά που έλεγε ο… αριστερός δημοσιογράφος για να στηρίζει τις ακραία νεοφιλελεύθερες απόψεις για την οικονομία, σκέφθηκα ότι ο Στέφανος Μάνος μοιάζει… μαρξιστής μπροστά του!!! Νεότερα σύντομα και με ΒΙΝΤΕΟ.

Ο… Ναρκαλιευτής

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*