Συντετριμμένος ο Εβρίτης δημοσιογράφος Νίκος Παπαχρήστου, απ’ τον χαμό από κορονοϊό του φωτογράφου του Οικουμενικού Πατριαρχείου Ν.Μαγγίνα

Συντετριμμένος ο Εβρίτης δημοσιογράφος Νίκος Παπαχρήστου, απ’ τον χαμό από κορονοϊό του φωτογράφου του Οικουμενικού Πατριαρχείου Ν.Μαγγίνα

“Έφυγε” χθες από την ζωή στην Κωνσταντινούπολη ο Νίκος Μαγγίνας, φωτογράφος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο οποίος είχε προσβληθεί από κορονοϊό.

Οι άνθρωποι που τον γνώριζαν και συνεργάστηκαν μαζί του, αφού ήταν επί σειρά ετών προσωπικός φωτογράφος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και τον ακολουθούσε σε όλες τις επισκέψεις του ανά τον κόσμο, είναι σοκαρισμένοι. Ένας από αυτούς και ο Εβρίτης στην καταγωγή (από την Ορεστιάδα), δημοσιογράφος Νίκος Παπαχρήστου, που από το 2017 είναι ο Διευθυντής Επικοινωνίας και Γραφείου Τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Η απώλεια του φίλου και στενού συνεργάτη του τεράστια για τον συντοπίτη μας Νίκο, ο οποίος με δυο συγκινητικές αναρτήσεις στην προσωπική του σελίδα, αποχαιρετά το Νίκο Μαγγίνα, ο οποίος έχει συνδεθεί όσο λίγοι με το Πατριαρχείο, καθώς ήταν ο άνθρωπος που απαθανάτισε με τον φακό του όλα τα μεγάλα γεγονότα του Οικουμενικού Πατριαρχείου τις τελευταίες δεκαετίες.

Έγραψε ο Νίκος Παπαχρήστου χθες Σάββατο:

“Σήμερα ορφάνεψα για τρίτη φορά, μετά τους γονείς μου, έχασα τον αδελφό μου, το στήριγμά μου, τον άνθρωπο που με έκανε να αγαπήσω ακόμα περισσότερο τη Ρωμηοσύνη, τον συνονόματό μου, τον πολυαγαπημένο μου Νίκο Μαγγίνα.
Τώρα δεν μπορώ να γράψω τίποτα άλλο. Θα το κάνω όμως γιατί το θέλω και γιατί ο Νίκος μας το αξίζει.
Αιωνία η μνήμη του αδελφού μου”.
Σήμερα, προσπαθώντας να συνειδητοποιήσει την μεγάλη απώλεια του φίλου του, σημειώνει δημοσιεύοντας μια φωτογραφία με τον αείμνηστο Νίκο Μαγγίνα από ταξίδι του ΟΙκουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στο εξωτερικό:
“Με τον αείμνηστο πνευματικό αδελφό μου Νίκο Μαγγίνα και τον σημερινό Μητροπολίτη Γέροντα Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, το 2002, στην Εσθονία, σε κάποιο διάλειμμα του εν πλω περιβαλλοντικού συμποσίου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη Βαλτική. Ύστερα από περισσότερα από 20 χρόνια καθημερινής επικοινωνίας, συνεργασίας, συμπροβληματισμών, συνεχούς προσπάθειας προβολής του Πατριαρχείου μας, αμέτρητων πειραγμάτων και απέραντης κατανόησης και αγάπης, από χθες πρέπει να συνηθίσω μια πραγματικότητα διαφορετική, απρόσμενη, που προκαλεί πολύ και βαθύ πόνο.
Ας είναι αναπαυμένος ο αδελφός μου, που τόσο απλόχερα μου έμαθε τόσα πράγματα για την Μητέρα μας Εκκλησία, την Πόλη, τη Ρωμιοσύνη. Που με δίδαξε με τη στάση του τι σημαίνει να είσαι αφοσιωμένος, να δείχνεις θυσιαστικό φρόνημα, να αφήνεις στην άκρη τα προσωπικά και να αγωνίζεσαι για τον κοινό σκοπό. Να μη στέκεσαι στα μικρά και ασήμαντα, αλλά να στηρίζεσαι πάντα στο δίκαιο και να μην απομακρύνεσαι ποτέ από το χρέος, το οποίο ο καθένας μας έχει έναντι της ιστορίας και του Γένους μας. Τόσα χρόνια καθημερινή συνεργασία, τόσα χρόνια πραγματικής φιλίας.
Αιωνία σου η μνήμη αγαπητέ και πολυτίμητε αδελφέ μου Νίκο!”

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*