ΚΥΤ Φυλακίου: Με 23,3 εκατ. ευρώ φτιάχνεις… χωριό ολόκληρο, όχι μικρή επέκταση – Ποιον δουλεύουν;

ΚΥΤ Φυλακίου: Με 23,3 εκατ. ευρώ φτιάχνεις… χωριό ολόκληρο, όχι μικρή επέκταση – Ποιον δουλεύουν;

Πως το έλεγε ο Σπύρος Καλογήρου στην ελληνική ταινία; “Είναι πολλά τα λεφτά Άρη”; Όταν μιλάμε όμως για το Φυλάκιο Ορεστιάδας, ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ τα 23.388.753,41 ευρώ Νότη, για μια μικρή επέκταση των ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ που θέλουν να μας πείσουν ότι θα φτιάχνουν.

Με 23,3 εκατ. ευρώ που αναφέρεται στη νέα απόφαση η οποία δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ και μάλιστα… μαύρα μεσάνυχτα, στις 11 το βράδυ της Παρασκευής, πραγματικά… χτίζεις χωριό ολόκληρο και όχι μόνο αυτά που αναφέρονται πως θα φτιάξουν στα 33,7 στρέμματα τα οποία έχουν ήδη νοικιάσει για 10 χρόνια (5+5) με 1.000 ευρώ το στρέμμα. Αφήστε που το ελληνικό κράτος θα διαθέσει από το ποσό αυτό τα 5,847,188.36 ευρώ, το 25% δηλαδή από δικά του χρήματα, όταν με τα μισά θα μπορούσε να λειτουργήσει το ευρισκόμενο πολύ κοντά παρατημένο εργοστάσιο στρατιωτικών ενδυμάτων για να βρουν δουλειά δεκάδες Εβρίτες της περιοχής, που μαστίζεται από την ανεργία.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΦΥΛΑΚΙΟΥ-ΤΟΥΝΕΛ-ΚΟΣΤΟΣ

Καταλαβαίνετε τώρα γιατί επιμένουν τόσο Μηταράκης και Κυβέρνηση να προχωρήσουν σε επέκταση των δομών όσον αφορά την έκταση και σε αύξηση των φιλοξενουμένων, άσχετα αν αυτή θα γίνει στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ και όχι στο ΚΥΤ όπως ήταν η αρχική απόφαση και θα είναι μικρότερη σε αριθμό; Έτσι λένε, γιατί επαναλαμβάνω, με 23,3 εκατ. ευρώ φτιάχνεις υποδομές ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΥΣ λαθρομετανάστες. Όπως προβλέπει λοιπόν η απόφαση, το συνολικό κόστος θα είναι 23.388.753,41 ευρώ από τα οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διαθέσει τα 17.541.565,05 ευρώ (το 75%) και η Ελλάδα από δικά της χρήματα 5,847,188.36 ευρώ (το 25%).

ΝΕΑ ΔΟΜΗ φτιάχνουν ουσιαστικά

αφού δεν βρίσκεται ως επέκταση δίπλα στις υπάρχουσες

Όσο καλοπροαίρετος και αν είναι κάποιος, δεν μπορεί να μην επισημάνει την… κουτοπονηριά του υπουργείου Μηταράκη και των υπηρεσιών στο Μετανάστευσης και Ασύλου, που επέλεξαν να “ανεβάσουν” στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ την συγκεκριμένη απόφαση σχεδόν… μεσάνυχτα Παρασκευής και ενώ έρχεται Σαββατοκύριακο. Πίστευαν ότι θα περνούσε στο… ντούκου και επέλεξαν αυτό τον τρόπο, όταν η προηγούμενη ανάρτηση του ίδιου υπουργείου στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ ήταν το μεσημέρι; Επειδή μεσολαβούσε Σαββατοκύριακο νόμιζαν ότι θα απέφευγαν τις αντιδράσεις και τους σχολιασμούς στα τοπικά ΜΜΕ; Μα η συντριπτική πλειοψηφία το ‘ΘΑΒΕΙ” πλέον το συγκεκριμένο θέμα, όπως έκανε επί μήνες, από τον Σεπτέμβριο ως τον Δεκέμβριο. Μόνο το Evros-news.gr δεν υποστέλλει την σημαία του αγώνα και ένα-δυο ακόμα εξαιρέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Υπουργείο Μηταράκη: Χθες… μεσάνυχτα δημοσιεύθηκε απόφαση ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ (με Τούνελ) 33,7 στρ. και ΑΥΞΗΣΗ χωρητικότητας 240 άτομα!!!

Πάντως στη νέα απόφαση, αυτό που περιγράφεται ουσιαστικά είναι ΜΙΑ ΝΕΑ ΔΟΜΗ, αφού αναφέρει πως ο χώρος των 33,7 στρεμμάτων όπου θα δημιουργηθούν οι καινούργιες εγκαταστάσεις με τα 23,3 εκατ. ευρώ δεν είναι συνέχεια των δυο υπαρχουσών δομών, αλλά γειτνιάζει. Γι’ αυτό άλλωστε και προβλέπεται η κατασκευή ΤΟΥΝΕΛ 35 μέτρων, το οποίο επίσης δεν γνωρίζουμε αν θα είναι… υπόγειο ή υπέργειο. Γιατί οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι μεταξύ των ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ,, του δρόμου που μεσολαβεί ως τις εκτάσεις οι οποίες έχουν ενοικιαστεί, περνάει αγωγός απ’ τον οποίο ποτίζονται τα χωράφια.

Θα φτιάξουν και ΤΟΥΝΕΛ, αλλά δεν 

φαίνεται… φως στο τούνελ των αντιδράσεων

Δυστυχώς, μόλις 4 ημέρες από την ανακοίνωση των 29 Προέδρων και όσων συμμετείχαν στην σύσκεψη της περασμένης Κυριακής στο Φυλάκιο, η οποία ολοκληρώνονταν με τις εξής φράσεις-απαιτήσεις:

  • Άμεση διακοπή των μονομερών ενεργειών του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου έως τη γνωμοδότηση του Δήμου Ορεστιάδας επί του τεχνικού δελτίου του Υπουργείου.
  • Επιθυμούμε ειλικρινή διάλογο, χωρίς άλλους κυβερνητικούς αιφνιδιασμούς.

το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου κάνει ακριβώς το ίδιο. Μονομερείς και αιφνιδιαστικές ενέργειες για πολλοστή φορά. Τώρα μάλιστα ανακοινώνει και την κατασκευή ΤΟΥΝΕΛ, αλλά δυστυχώς δεν φαίνεται… φως στο τούνελ των αντιδράσεων. Γιατί ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης δηλώνει ότι περιμένει τον Χρυσοχοίδη (που θα έρχονταν ως τέλη Μαρτιου) όπως περίμενε μήνες και τον Μηταράκη, απ’ το Σεπτέμβριο ως τον Φεβρουάριο ή το… Τεχνικό Δελτίο από το υπουργείο του Μηταράκη για να αποφανθούν οι υπηρεσίες του δήμου Ορεστιάδας. Η απόφαση όμως στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ τα λέει όλα. Πως και τι θα γίνει.

Όπως επισημάναμε χθες, μετά την Επιτροπή Αγώνα ο κ.Μαυρίδης έχει καταφέρει, κινούμενος με την γνωστή… κουτοπονηριά του ΝΑ “ΚΑΠΕΛΩΣΕΙ” και τις προσπάθειες των 29 Προέδρων, οι περισσότεροι εκ των οποίων εκλέχθηκαν ως υποστηριζόμενοι από αυτόν. Έτσι η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΑΣ ΔΟΜΗΣ ή έστω ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥΝΕΛ προχωράει κανονικά, η ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ των φιλοξενούμενων θα γίνει, έστω και σε μικρότερο αριθμό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ορεστιάδα: Τι ζητούν οι Πρόεδροι από την Κυβέρνηση – Επίσημη ανακοίνωση για την σύσκεψη στο Φυλάκιο

Χρειάζονται λοιπόν δυναμικές αντιδράσεις, γιατί το συμβολικό χτίσιμο εκκλησίας στον διπλανό χώρο ή η ανέγερση μνημείου Γενοκτονίας Θρακικού Ελληνισμού δυστυχώς ΔΕΝ ΑΠΟΤΡΕΠΕΙ αυτές τις ανθελληνικές ενέργειες της Κυβέρνησης. Περισσότερο άλλοθι αποτελεί για όσους δεν θέλουν να συγκρουστούν με αυτήν και τις μεθοδεύσεις της, με πρώτο και καλύτερο τον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, τον ρόλο του οποίου έχουν πλέον καταλάβει ακόμα και οι πιο φανατικοί του υποστηρικτές. Δεν έκανε τίποτα το ουσιαστικό για να ακυρώσει όσα έχουν προγραμματίσει και υλοποιούν τα υπουργεία του Νότη Μηταράκη και του Μιχάλη Χρυσοχοίδη, αλλά πάνω απ’ όλα η Κυβέρνηση.