Κελέτσης εναντίον Evros-news.gr για τη στάση μας στο ΚΥΤ Φυλακίου: “Κάποιοι έχουν εμμονή” (ΒΙΝΤΕΟ)!!!

Κελέτσης εναντίον Evros-news.gr για τη στάση μας στο ΚΥΤ Φυλακίου: “Κάποιοι έχουν εμμονή” (ΒΙΝΤΕΟ)!!!

-Γράφουν ότι θα γίνει τούνελ. Αν βρίσκαμε όμορα οικόπεδα θα ρίχναμε τον φράχτη. Τώρα πρέπει να γίνει τούνελ για να επικοινωνούν οι δυο χώροι

Επίθεση εναντίον του Evros-news.gr, το οποίο και “φωτογράφησε” χωρίς να κατονομάσει, για την στάση μας όλους αυτούς τους μήνες στο εξαιρετικά σοβαρό θέμα του ΚΥΤ Φυλακίου, εξαπέλυσε σήμερα το πρωί ο βουλευτής Έβρου της Ν.Δ Σταύρος Κελέτσης.

Μιλώντας στο “Ράδιο Έβρος” και την εκπομπή “Πρωινή Περιπολία” με τους Γιάννη Βαβαλικούδη και Χάρη Κανταρίδη, ο κ.Κελέτσης που εδώ και μήνες δείχνει να έχει ξεχάσει πως εκπροσωπεί τους κατοίκους του Έβρου οι οποίοι και τον εξέλεξαν και λειτουργεί ως… Γραφείο Τύπου του ανεκδιήγητου υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, μας κατηγόρησε ότι έχουμε… εμμονή και ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ συνέχεια τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις.

Ο άνθρωπος που μπήκε και βγήκε σαν τον… κλέφτη από την πίσω πόρτα του δημαρχείου Ορεστιάδας κατά την επίσκεψη του κ.Μηταράκη στις 8 Φεβρουαρίου, γιατί δεν είχε το θάρρος να αντιμετωπίσει τον κόσμο του Έβρου που διαμαρτύρονταν, ενοχλείται επειδή το Evros-news.gr… ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΖΕΙ αυτόν και όσους αβαντάρουν Μηταράκη, Χρυσοχοίδη και Κυβέρνηση. Αυτός που με χαρακτηριστική ευκολία “βαφτίζει” ως “ακροδεξιούς” όσους συνεχίζουν να αντιστέκονται, μας κατηγορεί πως έχουμε ΕΜΜΟΝΗ με το θέμα επέκτασης των ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ και την αύξηση χωρητικότητας τους.

Μάλιστα τα βλέπει όλα καλά και ωραία και τον πείραξε η ανάδειξη του… ΤΟΥΝΕΛ που θα κατασκευαστεί, αφού αντί αυτός και οι άλλοι ΚΕΛΕΤΣΗΔΕΣ να κρυφτούν στα… λαγούμια τους και να μην βγαίνουν με θράσος να στηρίζουν αυτό το ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ, διαφημίζουν το υπόγειο λαγούμι που “επινόησαν” στο υπουργείο Μηταράκη για να επικοινωνούν οι υπάρχουσες δομές με την ουσιαστικά ΝΕΑ ΔΟΜΗ που θα κατασκευαστεί από την άλλη πλευρά του δρόμου.

Στην ραδιοφωνική του συνέντευξη ο κ.Κελέτσης έδειξε ενοχλημένος επειδή αναδεικνύουμε συνέχεια τις αναρτήσεις στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ με τις οποίες ο κ.Μηταράκης και το υπουργείο του αιφνιδιάζουν τους πάντες και παίρνουν αποφάσεις παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις. Συγκεκριμένα ο βουλευτής Έβρου είπε:

“Η ανάρτηση στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ ξεκαθάρισε 100% το ζήτημα. Ποιο είναι το κάτι διαφορετικό ή το αρνητικό; Η επίσκεψη του κυρίου Χρυσοχοίδη είναι το πρόβλημα μας; Το πρόβλημα είναι η ουσία. Θα έρθει πιστεύω και θα τα εξηγήσει. Πείτε μου ποια είναι η αρνητική εξέλιξη. Εμφανίζεται από κάποιους που έχουν μια εμμονή, πραγματικά εμμονή και εννοώ κάποια μέσα ενημέρωσης. Εμφανίζεται μια εμμονή ότι στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ πάλι δημοσιεύθηκε και μάλιστα 11 και 20′ το βράδυ. Τι να κάνουμε; Αυτά έχουν μια σειρά. Είτε θα είναι 11 και 20 το βράδυ είτε θα είναι 10 το πρωί, είτε θα είναι 3 το μεσημέρι. Λειτουργεί όλο το 24ωρο το σύστημα. Τι να κάνουμε δηλαδή; Δεν είναι εκ των προτέρων κάτι πονηρό.

Τροποποιήθηκε το αρχικό σχέδιο και παρουσιάστηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ το νέο σχέδιο που λέει τι; Παίρνουμε τα χρήματα από το ταμείο το Ευρωπαϊκό που αφορούσε τη μετανάστευση και τα πηγαίνουμε γιατί ακριβώς δεν θα μεγαλώσει το ΚΥΤ από πλευράς πληθυσμιακής και το κονδύλι το πηγαίνουμε στο άλλο που έχει να κάνει με τα θέματα εσωτερικής ασφάλειας. Δηλαδή αλλάζει το υπουργείο και πάμε στο υπουργείο προστασίας του Πολίτη. Ακριβώς γιατί μιλάμε για το ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Ξεκαθάρισε λοιπόν. Στο ΚΥΤ δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει αλλαγή, όσον αφορά την πληθυσμιακή δυνατότητα φιλοξενίας μεταναστών. Τι θα γίνει εκεί και γι’ αυτό έχουμε χώρο καινούργιο και προϋπολογισμό; Θα γίνουν νέες υποδομές, οι οποίες έχουν να κάνουν με κτίριο διοίκησης, με ένα κέντρο υγείας και με βιολογικό καθαρισμό. Ξεκάθαρα τα πράγματα.

Πάμε στον άλλο προϋπολογισμό. Τον δεύτερο, που αφορά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Τι θα γίνει εκεί; Εκεί θα γίνει μία νέα “φέτα” έτσι τα λένε, διότι η Ευρωπαϊκή Ένωση βάζει κάποιους συγκεκριμένους όρους πόσους θα φιλοξενεί και γίνεται αυτή η μικρή επέκταση του ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ που όμως είναι άλλη δομή. Έχει να κάνει με μια κλειστού χαρακτήρα δομή η οποία είναι σαν φυλακή και την οποία φυλάει η Ελληνική Αστυνομία και εκεί μεταφέρεται ένα κονδύλι για να γίνει μια μικρή αύξηση. Αυτή είναι η ιστορία και όχι θα γίνει και τούνελ. Μα αν βρίσκαμε όμορο οικόπεδο, δηλαδή ακριβώς δίπλα, θα ρίχναμε τον φράχτη δεν θα γινόταν τούνελ. Τώρα τι να κάνουμε; Θα γίνει τούνελ, ακριβώς γιατί θα είναι κλειστή η δομή και δεν θα πρέπει να έχουν την δυνατότητα να ανοίγουν πόρτες να βγαίνουν και να ανοίγουν πόρτες να μπαίνουν. Γίνεται τούνελ και αυτό σημαίνει ότι εξασφαλίζω πως δεν θα μου φεύγουν. Σίγουρα ανεβαίνει το κόστος αλλά εξασφαλίζω ότι θα υπάρχει μια εσωτερική ασφάλεια. Τα χρήματα άλλωστε είναι από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το επισημαίνω για το τούνελ γιατί από ορισμένους ειπώθηκε με διάθεση ειρωνική.

Η Κυβέρνηση ταυτοχρόνως με την ανακοίνωση της κυρίας Πελώνη ότι δεν πρόκειται να γίνει επέκταση στο ΚΥΤ, την ίδια μέρα από το υπουργείο βγήκε ανακοίνωση για το τι ακριβώς θα γίνει. Η Κυβέρνηση είπε ότι το ΚΥΤ δεν το επεκτείνουμε, μένουμε στο ίδιο νούμερο, αλλά θα γίνει αύξηση στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ κατά 240 άτομα.

Ήμουν και εγώ εναντίον σε μια επέκταση πληθυσμιακή. Είμαι ικανοποιημένος από το γεγονός ότι δεν αυξάνεται το ΚΥΤ και θα ήμουν ικανοποιημένος αν δεν αυξάνονταν ούτε το ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. Αλλά πρέπει δυστυχώς να γίνει.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΕΛΕΤΣΗ