Την δημιουργία Παιδοψυχιατρικής Κλινικής στο Π.Γ.Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, ανακοίνωσε η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη

Την δημιουργία Παιδοψυχιατρικής Κλινικής στο Π.Γ.Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, ανακοίνωσε η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη

Την λήψη μέτρων και δράσεων για τη στήριξη και ενίσχυση των Μονάδων Ψυχικής Υγείας της Αλεξανδρούπολης και της Θράκης γενικότερα, ανακοίνωσε κατά την χθεσινή της επίσκεψη στον Έβρο η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη.

Την θετική αυτή εξέλιξη γνωστοποίησε η κ.Ράπτη κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης (Π.Γ.Ν.Α), όπου βρέθηκε στις Μονάδες Ψυχικής Υγείας του Π.Γ.Ν.Α. και του ΟΚΑΝΑ.

Η υφυπουργός Υγείας ενημερώθηκε από τον Διοικητή του Π.Γ.Ν.Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Ρούφο κατά την διάρκεια σύσκεψης με την συμμετοχή του Πρύτανη του ΔΠΘ Αλέξανδρου Πολυχρονίδη και τον Πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής του ΔΠΘ Μιχάλη Πιτιακούδη.

Συζήτησε επίσης και ενημερώθηκε και από το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό για τη λειτουργία της Ψυχιατρικής και Παιδοψυχιατρικής Κλινικής, του Κέντρου Ψυχικής Υγείας και των λοιπών δομών που υπάγονται στο Νοσοκομείο.


Η κ.Ράπτη επισκέφτηκε επίσης τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως – Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης κ. κ. Άνθιμο, με τον οποίο συζήτησαν για τις επιπτώσεις της πανδημίας και την πολύτιμη προσφορά της Εκκλησίας στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη καθώς και την συνεισφορά της στην ενημέρωση του κοινού για τη σημασία των εμβολιασμών κατά της COVID-19.


Μετά το πέρας των επισκέψεων η υφυπουργός Υγείας ανακοίνωσε την δημιουργία Παιδοψυχιατρικής Κλινικής στο Π.Γ.Ν.Α με 11 κλίνες και δήλωσε στους δημοσιογράφους:

«Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μου στο Π.Γ.Ν.Α. με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαπίστωσα ότι, ακόμη και αυτή την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, το Νοσοκομείο παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στις Περιφερειακές Ενότητες Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης.

Στόχος μας είναι η ενίσχυση της Ψυχιατρικής Κλινικής, ιδιαίτερα των εξωνοσοκομειακών μονάδων με προσωπικό. Επίσης θα προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες στην Παιδοψυχιατρική Κλινική για τη δημιουργία 11 κλινών, προκειμένου να αναπτυχθεί πλήρως η ενδονοσοκομειακή νοσηλεία, η οποία θα διασυνδέεται με τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, τα Εξωτερικά Ιατρεία, τα Ιατροπαιδαγωγικά Κέντρα και τις Κινητές Μονάδες. Πέραν αυτών, ήδη δρομολογείται από το Υπουργείο Υγείας η δημιουργία θέσεων ειδικευόμενων νοσηλευτών Ψυχικής Υγείας. Για την επίτευξη του έργου θα αξιοποιηθούν πόροι και του νέου ΕΣΠΑ».

Από την πλευρά του ο Διοικητής του Νοσοκομείου Βαγγέλης Ρούφος επεσήμανε:

“Η υφυπουργός Υγείας έχει δείξει από την αρχή το ενδιαφέρον της από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντα της για την ψυχιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Η δέσμευση της υφυπουργού είναι ότι θα στελεχωθεί η Ψυχιατρική Κιλινική με προσωπικό, νοσηλευτικό και ιατρικό. Έχει τεράστια αξία το γεγονός ότι θα υπάρξουν θέσεις ειδικευόμενων νοσηλευτών για την Ψυχική Υγεία, οπότε θα έχουν μια μακρά παραμονή στην ψυχιατρική κλινική για να έχει και νόημα η ψυχιατρική αγωγή στα παιδιά”.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*