ΚΥΤ Φυλακίου: Νέα απόφαση στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, για χρηματοδότηση ηλεκτρονικών και ψηφιακών συστημάτων ασφάλειας

ΚΥΤ Φυλακίου: Νέα απόφαση στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, για χρηματοδότηση ηλεκτρονικών και ψηφιακών συστημάτων ασφάλειας

Άλλη μια απόφαση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, δημοσιεύθηκε χθες 12 Απριλίου στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ και αφορά την χρηματοδότηση συγκεκριμένων δράσεων για ενίσχυση των ηλεκτρονικών και ψηφιακών συστημάτων ασφαλείας και για τα ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Φυλακίου Ορεστιάδας.

ΖΗΤΑΜΕ ΣΥΓΝΩΜΗ από τον βουλευτή Έβρου της Ν.Δ Σταύρο Κελέτση για την ΕΜΜΟΝΗ μας να ασχολούμαστε με το συγκεκριμένο, πολύ σοβαρό και κεφαλαιώδους σημασίας για την περιοχή μας θέμα και για το γεγονός ότι εξακολουθούμε (μείναμε και πάλι μόνοι μας δυστυχώς) να ενημερώνουμε τους Εβρίτες για τις αποφάσεις του υπουργείου Μηταράκη. Η νέα απόφαση προέρχεται από την Γενική Γραμματεία Μεταναστευτικής Πολιτικής του συγκεκριμένου υπουργείου και αφορά:

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
«Ολοκληρωμένο ψηφιακό σύστημα διαχείρισης Ηλεκτρονικής και Φυσικής Ασφάλειας με υποστήριξη Κυβερνοασφάλειας για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας και των λειτουργιών των δομών υποδοχής και φιλοξενίας πολιτών τρίτων χωρών».

Η συγκεκριμένη απόφαση αφορά την υλοποίηση υποδομών υποδοχής και ταυτοποίησης λαθρομεταναστών και μάλιστα το ΚΥΤ Φυλακίου αναφέρεται πρώτο:
i. ΚΥΤ Φυλακίου στο Δήμο Ορεστιάδας
ii. ΚΥΤ και Προσωρινή Δομή Φιλοξενίας αιτούντων άσυλο Μυτιλήνης

iii. Προσωρινή Δομή Φιλοξενίας αιτούντων άσυλο Δυτικής Λέσβου
iv. ΚΥΤ και Προσωρινή Δομή Φιλοξενίας αιτούντων άσυλο ΧΙΟΥ
v. ΚΥΤ και Προσωρινή Δομή Φιλοξενίας αιτούντων άσυλο Σάμου
vi. ΚΥΤ και Προσωρινή Δομή Φιλοξενίας αιτούντων άσυλο Κω
vii. ΚΥΤ και Προσωρινή Δομή Φιλοξενίας αιτούντων άσυλο Λέρου
viii.Στο Κέντρο Διαχείρισης Συμβάντων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου

Το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται στα 11.900.181,16 (είναι πολλά και εδώ τα λεφτά) και από αυτά η συνεισφορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανέρχεται σε 8.925.135,87 € και αντιστοιχεί σε 75% επί της
επιλέξιμης δημόσιας δαπάνης. Η Ελλάδα με δικούς της εθνικούς πόρους θα διαθέσει 2.975.045,29 ευρώ, ήτοι 25% επί της συνολικής δημόσιας δαπάνης.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΥΤ ΦΥΛΑΚΙΟΥ

Υ.Γ: ΚΙ ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης με την Επιτροπή Αγώνα, αλλά και οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων τους οποίους “καπέλωσε” και αυτούς και πλέον δεν μπορούν να αποφασίσουν ή να ενεργήσουν από μόνοι τους, ακόμα περιμένουν τον… Μιχάλη Χρυσοχοίδη και στέλνουν επιστολές ζητώντας από την Κυβέρνηση να αποφύγει τους… αιφνιδιασμούς και τις μονομερείς ενέργειες. Στις… πόσες αλήθεια θα καταλάβουν ότι τους κοροϊδεύουν ή μήπως όλο αυτό βολεύει και τον κ.Μαυρίδη και τους υπόλοιπους;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Υπουργείο Μηταράκη: Χθες… μεσάνυχτα δημοσιεύθηκε απόφαση ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ (με Τούνελ) 33,7 στρ. και ΑΥΞΗΣΗ χωρητικότητας 240 άτομα!!!