Ορεστιάδα-ΚΥΤ Φυλακίου: Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο δια ζώσης με μοναδικό θέμα τους κυβερνητικούς αιφνιδιασμούς

Ορεστιάδα-ΚΥΤ Φυλακίου: Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο δια ζώσης με μοναδικό θέμα τους κυβερνητικούς αιφνιδιασμούς

Έκτακτο μονοθεματικό δημοτικό συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί μάλιστα δια ζώσης στο Πολύκεντρο Ορεστιάδας που είναι μεγάλος χώρος, λόγω των μέτρων αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού, για τις εξελίξεις στο θέμα των ΚΥΤ ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Φυλακίου, αποφάσισε η διευρυμένη Επιτροπή Αγώνα στην χθεσινή της συνεδρίαση.


Το γεγονός ότι βρισκόμαστε ήδη στο δεύτερο 10ήμερο του Απριλίου και δεν έχει έρθει αλλά ούτε έχει γίνει γνωστό πότε αυτό θα συμβεί, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης, αν και δεσμεύθηκε ότι μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα ερχόταν στην περιοχή να ενημερώσει και να ακούσει τους τοπικούς φορείς, ήταν ο πρώτος λόγος για την απόφαση αυτή. Επίσης, όπως επισημάνθηκε από επικεφαλής της αντιπολίτευσης, η Κυβέρνηση συνεχίζει τις μονομερείς ενέργειες και τους αιφνιδιασμούς, με συνεχείς αναρτήσεις αποφάσεων στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, οι οποίες δείχνουν ότι προχωράει στην υλοποίηση των σχεδίων της. Την επέκταση σε χώρους του ΚΥΤ Φυλακίιυ, στην έκταση των 33,7 στρεμμάτων που μάλιστα δεν είναι δίπλα αλλά απέναντι από τις υφιστάμενες δομές και γι’ αυτό μάλιστα δημοσιεύθηκε η απόφαση για κατασκευή ΤΟΥΝΕΛ που θα ενώνει ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ, με τη νέα ουσιαστικά δομή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Υπουργείο Μηταράκη: Χθες… μεσάνυχτα δημοσιεύθηκε απόφαση ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ (με Τούνελ) 33,7 στρ. και ΑΥΞΗΣΗ χωρητικότητας 240 άτομα!!!

Κι επειδή το Evros-news.gr έχει μια ΕΜΜΟΝΗ στο θέμα αυτό και ψάχνει τις αποφάσεις στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, όπως μας κατηγόρησε με δηλώσεις του στο “Ράδιο Έβρος” ο βουλευτής Έβρου Σταύρος Κελέτσης, στην σύσκεψη της διευρυμένης Επιτροπής Αγώνα αναφέρθηκε ότι τα υπουργεία Μετανάστευσης και Ασύλου αλλά και το Προστασίας του Πολίτη, προχωρούν κανονικά στον σχεδιασμό τους. Χωρίς να δίνουν καμιά σημασία στις διαφωνίες και αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας. Με βάση όλα αυτά, κατατέθηκαν τρεις προτάσεις στην διευρυμένη Επιτροπή Αγώνα, όπου μετείχαν εκπρόσωποι του Δικηγορικού Συλλόγου, του Εργατικού Κέντρου, του Εμπορικού Συλλόγου και των Συλλόγων Καθηγητών:

  • Συνεδρίαση δια ζώσης στο Πολύκεντρο λόγω επάρκειας χώρου, του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας, που θα πραγματοποιηθεί μάλλον την ερχόμενη Τρίτη 20 Απριλίου, με μοναδικό θέμα τις εξελίξεις στις δομές φιλοξενίας λαθρομεταναστών στο Φυλάκιο.
  • Να ληφθεί απόφαση για ΠΑΥΣΗ οποιασδήποτε επικοινωνίας με την Κυβέρνηση, αφού άλλα λέει και εντελώς αντίθετα πράττει, δείχνοντας ότι…κοροϊδεύει την τοπική κοινωνία αλλά και τους θεσμικούς φορείς.
  • Πρόταση και συζήτηση της ακόμα και για ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ του δημοτικού συμβουλίου και όλων των Προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων.