Κορονοϊός: Σοβαρό πρόβλημα στο Διδυμότειχο – Πάνω από 20 τα χθεσινά κρούσματα – Διασπορά από κηδεία;

Κορονοϊός: Σοβαρό πρόβλημα στο Διδυμότειχο – Πάνω από 20 τα χθεσινά κρούσματα – Διασπορά από κηδεία;

-Πρόβλημα και στο Τυχερό, με 10 επιβεβαιωμένα κρούσματα τις τελευταίες ημέρες!!!

Σοβαρό πρόβλημα φαίνεται να υπάρχει τις τελευταίες ημέρες στο Διδυμότειχο με την διασπορά του κορονοϊού, αφού σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, από τα χθεσινά 34 συνολικά κρούσματα για το νομό Έβρου που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, πάνω από 20 προέρχονται από την περιοχή.

Μάλιστα και τις προηγούμενες ημέρες, αν και ο συνολικός αριθμός των καθημερινών κρουσμάτων δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλος, τα περισσότερα κρούσματα προέρχονταν από τον δήμο Διδυμοτείχου συνολικά. Η τελευταία “έκρηξη” με τα πάνω από 20 κρούσματα, φαίνεται να προήλθε από κηδεία η οποία έγινε τις προηγούμενες ημέρες σε χωριό της περιοχής, αφού άτομα που είχαν παραβρεθεί εκεί βρέθηκαν θετικά, όπως και πρόσωπα των οικογενειών τους. Μάλιστα υπάρχουν και αρκετοί που αν και δεν βρέθηκαν θετικοί, λόγω της επαφής με επιβεβαιωμένα κρούσματα στο σπίτι, παραμένουν σε καραντίνα.

Αρκετά κρούσματα πριν λίγες ημέρες από εκκλησία,

στην Αλεξανδρούπολη άμεσα τα περιστατικά για νοσηλεία 

Πριν από λίγες ημέρες είχαν καταγραφεί επίσης αρκετά κρούσματα πάλι στην περιοχή Διδυμοτείχου και μάλιστα μέσα στην πόλη, κάποια εκ των οποίων είχαν παραστεί σε λειτουργία σε συγκεκριμένη εκκλησία, τον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη Βατάτζη. Δυστυχώς η ανοησία ορισμένων αρνητών του κορονοϊού και της μάσκας, φέρνει συνέχεια κρούσματα και την “πληρώνουν” ακόμα και όσοι δεν έχουν τις ίδιες απόψεις.

Να επισημάνουμε ακόμα, ότι και στο Νοσοκομείο του Διδυμοτείχου προωθούν αμέσως όσους χρήζουν νοσηλείας στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης που αποτελεί Νοσοκομείο Αναφοράς Covid-19, προκειμένου να μην δημιουργηθεί πρόβλημα, με πιθανή ενδονοσοκομειακή μετάδοση.

Αρκετά κρούσματα και στο Τυχερό

Πρόβλημα φαίνεται να υπάρχει και στο Τυχερό, όπου τις τελευταίες ημέρες έφτασαν στα 10 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Τα 6 από αυτά είναι μεταξύ των 34 που ανακοίνωσε συνολικά ο ΕΟΔΥ χθες για τον Έβρο, ενώ σήμερα που πραγματοποιήθηκαν rapid test για ανίχνευση και προσήλθαν 70 άτομα, βρέθηκαν άλλα 3 θετικά κρούσματα. Όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι, δεν αποκλείεται η διασπορά να προήλθε από την εκκλησία, αφού και ο ιερέας που λειτουργούσε εκεί και ερχόταν από την Αλεξανδρούπολη, δυο εβδομάδες τώρα δεν έχει εμφανιστεί.