Ορεστιάδα: Γυμνό καλώδιο ηλεκτρικού ρεύματος στην κεντρική πλατεία, επικίνδυνο για τους πολίτες (ΒΙΝΤΕΟ)

Ορεστιάδα: Γυμνό καλώδιο ηλεκτρικού ρεύματος στην κεντρική πλατεία, επικίνδυνο για τους πολίτες (ΒΙΝΤΕΟ)

Περπατώντας χθες το απόγευμα στο κέντρο της Ορεστιάδας, δεν πιστεύαμε αυτό που βλέπαμε στα μάτια μας. Ένα γυμνό καλώδιο ηλεκτρικού ρεύματος, που ξεκινούσε από μια κολώνα φωτισμού και κατέληγε σε φρεάτιο λίγο πριν το συντριβάνι, μέσα στην μέση της κεντρικής πλατείας Δασίου.

Το καλώδιο αυτό μεταφέρει προφανώς ηλεκτρικό ρεύμα στο συγκεκριμένο σημείο, είναι απόλυτα εκτεθειμένο στους πολίτες, που είτε το πατούν με τα πόδια τους, είτε με ποδήλατα που χρησιμοποιούν κάποιοι, είτε με παιδικά καρότσια. Με πιθανότητα φυσικά να προκληθούν φθορές, αφού δεν υπάρχει κάποιο προστατευτικό κάλυμμα γύρω του, αν όχι από τα συνεχή πατήματα των παπουτσιών, σίγουρα από τις ρόδες ποδηλάτων και καροτσιών.

Αντιλαμβάνεται κανείς και δεν χρειάζεται να είναι ηλεκτρολόγος, ότι στο συγκεκριμένο γυμνό καλώδιο που κάποιοι επέλεξαν να τοποθετήσουν στο πιο κεντρικό σημείο της πλατείας Ορεστιάδας, με εκατοντάδες διερχόμενους να το πατούν, αν προκληθεί οποιαδήποτε φθορά, αυτόματα υπάρχει τεράστιος κίνδυνος ηλεκτροπληξίας για τους πολίτες. Πόσο μάλλον αν βρέχει κιόλας, όπως συνέβαινε χθες.

Πέρα από την ευθύνη αυτού που με αρκετή επιπολαιότητα το τοποθέτησε, χωρίς να φροντίσει να τοποθετήσει κάτι προστατευτικό, από το συγκεκριμένο σημείο δεν έχει περάσει κάποιος Αντιδήμαρχος ή ακόμα και ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης, αλλά και κάποιο στέλεχος του δήμου, για να διαπιστώσει ότι πραγματικά είναι επικίνδυνο; Γιατί ο κόσμος περπατάει αμέριμνος και δεν μπορεί να το δει , οπότε το πατάει.

Κι απ’ την στιγμή που υπάρχει αυτό, η… τεράστια λακκούβα που βρίσκεται επίσης εκεί δίπλα (ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Αρχοντής Αρχοντίδης που… αποθεώνουν συχνά στα σάιτ τους οι υπάλληλοι Μαυρίδη στην Δημοτική Τηλεόραση Ορεστιάδας, δεν τα βλέπει όλα αυτά;), είναι σίγουρα το λιγότερο πρόβλημα, από την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου καλωδίου ηλεκτρικού ρεύματος.

Αν πάντως στην κεντρική πλατεία υπάρχει αυτή η απαράδεκτη εικόνα, με γυμνά ηλεκτρικά καλώδια εκτεθειμένα να τα πατούν οι περαστικοί ή τεράστιες λακκούβες, σκεφθείτε τι συμβαίνει στις άλλες περιοχές της πόλης και πολύ περισσότερο στα χωριά, μετά από 7 χρόνια διακυβέρνησης του δήμου απ’ τον Βασίλη Μαυρίδη.