ΒΙΝΤΕΟ: Η συγκλονιστική αφήγηση του Εβρίτη Ρένου Χαραλαμπίδη για την γέννηση του και η… Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου

ΒΙΝΤΕΟ: Η συγκλονιστική αφήγηση του Εβρίτη Ρένου Χαραλαμπίδη για την γέννηση του και η… Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου

Για την συγκλονιστική ιστορία της γέννησής του και πόσο ανέλπιστη ήταν για τους γονείς του αλλά και την ιατρική κοινότητα της εποχής, μίλησε ο συντοπίτης μας κορυφαίος ηθοποιός και σκηνοθέτης Ρένος Χαραλαμπίδης, καλεσμένος στην χθεσινοβραδινή εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου The2NIGHT SHOW του ΑΝΤ1.

Ο Εβρίτης (κατάγεται από το Σπήλαιο Ορεστιάδας) σπουδαίος καλλιτέχνης, εξήγησε ότι πήρε το όνομα του από την Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου όπου οι γονείς του έκαναν τάμα, αφού οι γιατροί είχαν ξεκόψει στη μητέρα του ότι δεν μπορεί να κάνει παιδιά.  Μεταξύ άλλων και φωτίζοντας άγνωστες πτυχές της ζωής του ο Ρένος Χαραλαμπίδης αναφέρθηκε στη γέννησή του.

«Οι γονείς μου έκαναν προσπάθεια για παιδί από τότε που ήταν στην Γερμανία, λέγοντάς τους ότι δεν θα κάνουν ποτέ παιδί.

Η μητέρα μου είπε στον πατέρα μου να χωρίσουν για αυτό το γεγονός αλλά δεν ήθελε. Ένιωθα μια αμηχανία να μιλώ για την γέννησή μου γιατί οι γονείς μου την είχαν αποδώσει σε θαύμα. Για να μην μείνει μια ταμπέλα οπισθοδρομική. Στα 50 αποφάσισα να είμαι ο εαυτός μου.

Στην Ελλάδα τους είπαν πάλι ότι δεν θα κάνουν παιδί. Η μητέρα μου δούλευε σε ένα νοσοκομείο και κάποιες συνάδελφοί της τής είπαν για την αγία Ειρήνη την Χρυσοβαλάντου κι ότι κάνει το θαύμα σε στείρες γυναίκες.

Πριν πάει είδε ένα όνειρο με μια μαυροφορεμένη γυναίκα μπροστά από ένα κάστρο που της έλεγε εμένα ψάχνεις, έλα να με βρεις.

Η μητέρα μου σκέφτηκε ότι είναι αυτή και πήγε στο μοναστήρι να κάνει ένα τάμα. Μετά από αυτό πάλι δεν έπιανε παιδί κι είχε ξεχάσει το τάμα, ώσπου άρχισε να φουσκώνει.

Της είπαν ανεμογκάστρι κι όταν έδωσα σημάδια της πραγματικής μου ύπαρξης, ήταν σοκ για την ιατρική κοινωνία η γέννησή μου.

Γεννήθηκα με καισαρική τομή κι η μητέρα μου πιστεύει ότι ήταν να γίνει έτσι για να έχει πάντα πάνω της μια χαρακιά και να μην λένε ότι με υιοθέτησαν».

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ