Μαυρίδης: Δεν παραιτούμαι, ούτε και κανένας δημοτικός μου σύμβουλος, ως αντίδραση στις κυβερνητικές ενέργειες

Μαυρίδης: Δεν παραιτούμαι, ούτε και κανένας δημοτικός μου σύμβουλος, ως αντίδραση στις κυβερνητικές ενέργειες

Δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να παραιτηθεί ο ίδιος ή κάποιος δημοτικός σύμβουλος του, ως αντίδραση στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις και ενέργειες στα ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Φυλακίου, όπου προχωρούν κανονικά η ΕΠΕΚΤΑΣΗ του ΚΥΤ στα 33,7 στρέμματα και η ΑΥΞΗΣΗ της χωρητικότητας του ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ, ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό STATUS Fm, γνωστοποίησε ότι θα γίνει δημοτικό συμβούλιο την ερχόμενη Τρίτη με τηλεδιάσκεψη τελικά και μοναδικό θέμα τις αντιδράσεις που θα υπάρξουν, αφού η Κυβέρνηση εξακολουθεί να μην υπολογίζει ούτε τον ίδιο ούτε κανέναν άλλο και προχωράει συνέχεια σε μονομερείς ενέργειες. Απέρριψε λοιπόν κατηγορηματικά τις προτάσεις άλλων δημοτικών συμβούλων να υπάρξει συνολική παραίτηση για να… ταρακουνηθούν τα υπουργεία και η Κυβέρνηση συνολικά. “Έχουν ακουστεί αυτές οι φωνές, αυτές οι απόψεις και προτάσεις, εγώ όμως από την πρώτη στιγμή έχω δηλώσει ξεκάθαρα όπως και η δική μας δημοτική παράταξη, πως είμαστε ενάντια σε μια τέτοια κίνηση.

Η μάχη δίνεται όταν είσαι στις επάλξεις. Βολεύει οποιαδήποτε Κυβέρνηση η παραίτηση ενός δημοτικού συμβουλίου, ενός δημοτικού συμβουλίου που αντιδρά. Επομένως, φεύγοντας από την μάχη, διευκολύνεις τυχόν πράγματα που δεν είναι προς το συμφέρον του τόπου. Αυτό εμείς δεν θα το επιτρέψουμε. Όποιος θέλει βέβαια δημοτικός σύμβουλος, έχει το δημοκρατικό δικαίωμα να παραιτηθεί για τους οποιουσδήποτε λόγους που θα επικαλεστεί. Εμείς ως δημοτική παράταξη θα μείνουμε και θα παλέψουμε ως το τέλος για να ανατρέψουμε αυτά που πρέπει να ανατραπούν”, τόνισε ο δήμαρχος Ορεστιάδας.

Όσο για αυτά που σκέφτεται να προτείνει ως αντίδραση στη συνέχεια, ο Βασίλης Μαυρίδης τόνισε:

“Θα συζητήσουμε τις προτάσεις για τις ενέργειες μετά από την ασυνέπεια της Κυβέρνησης. Δείξαμε παρά τις μονομερείς ενέργειες της Κυβέρνησης, καλή διάθεση να συζητήσουμε και να χτίσουμε σε μια ειλικρινή βάση έναν άλλο δίαυλο επικοινωνίας. Βλέπουμε ότι αυτό δεν εκτιμήθηκε. Θα λάβουμε τις αποφάσεις προς μια κατεύθυνση διαφορετική. Μετά τις 11 Μαρτίου δεν υπάρχει καμιά επικοινωνία με το υπουργείο του κυρίου Χρυσοχοίδη για να μας ενημερώσει πότε θα μας επισκεφθεί. Ήταν από την πλευρά τους η δέσμευση να μας ενημερώσουν. Εγώ δεν επικοινώνησα να ρωτήσω πότε θα έρθει”.

Από όσα δήλωσε σήμερα ο κ.Μαυρίδης, προκύπτουν αναπόφευκτα τα εξής ερωτήματα:

  • Ο δήμαρχος Ορεστιάδας είπε ότι αν παραιτηθεί ο ίδιος και οι δημοτικοί του σύμβουλοι, αυτό θα βολέψει την Κυβέρνηση, αφού θα την διευκολύνουν να υλοποιήσει πράγματα που δεν είναι προς το συμφέρον του τόπου και θα μείνουν να δώσουν την μάχη. Μα και τώρα που… ματώνουν στον αγώνα, η Κυβέρνηση υλοποιεί κανονικά τον σχεδιασμό της με μονομερείς ενέργειες, όπως και ο ίδιος επεσήμανε.
  • Παραδέχθηκε πως η Κυβέρνηση και συγκεκριμένα τα υπουργεία Μετανάστευσης και Προστασίας του Πολίτη ΔΕΝ ΤΗΡΗΣΑΝ ΚΑΜΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ που του έδωσαν οι αρμόδιοι υπουργοί Νότης Μηταράκης και Μιχάλης Χρυσοχοίδης, κατά τις συναντήσεις μαζί τους στις 11 Μαρτίου.

  • Οι μονομερείς ενέργειες με την υλοποίηση των έργων συνεχίζονται, κανένα Τεχνικό Δελτίο ούτε ενημέρωση δεν έγινε στο δήμο Ορεστιάδας από τι δήμο Μηταράκη, που προχωράει ενεργώντας… σαν να μην υπάρχει Μαυρίδης και δήμος Ορεστιάδας.
  • Επίσης, κανένας από το υπουργείο Χρυσοχοίδη δεν τον ενημέρωσε πότε και αν θα έρθει στην Ορεστιάδα ο υπουργός όπως υποσχέθηκε. Όπως δηλαδή τον “δούλευε”(έτσι τουλάχιστον υποστηρίζει ο ίδιος) επί τέσσερις μήνες ο κ.Μηταράκης, από τον Σεπτέμβριο ως τον Δεκέμβριο, ότι θα ερχόταν στην περιοχή.
  • Δεν παραιτούνται και θα μείνουν να δώσει την… μάχη με τους συμβούλους του, αν και ως τώρα δεν απέτρεψαν τις εξελίξεις. Πως θα το πετύχουν; Με την συμβολική κατάθεση στεφάνων μαζί με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων και μάλιστα άλλη ημέρα απ’ τις 25 Μαρτίου;
  • Με το εκκλησάκι που θα χτίσουν δίπλα στις υπάρχουσες δομές, το οποίο έτσι που εξελίσσονται τα πράγματα, θα… περικυκλώσουν στο τέλος οι επεκτάσεις των ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ;
  • Με το Μνημείο Γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού που θα γίνει σε κάποιο σημείο του Φυλακίου;

Κι ενώ γίνονται όλα αυτά, ΤΙ ΑΠΟΤΡΕΠΟΥΝ; Γιατί όταν δίνονται 23 εκατ. ευρώ κιαι κατασκευάζεται ΤΟΥΝΕΛ 35 μέτρων που θα κοστίσει αρκετά, πιστεύει ειλικρινά ο Βασίλης Μαυρίδης ή όποιος άλλος σκέφτεται με την απλή λογική, πως αυτό συμβαίνει μόνο για 33,7 στρέμματα; Όχι μόο θα φτάσουμε στο τέλος στα 72 στρέμματα που αρχικά είχαν ανακοινωθεί, με τις ίδιες ΜΟΝΟΜΕΡΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ που ο δήμαρχος Ορεστιάδας και η Επιτροπή Αγώνα απλά… παρακολουθούν, αλλά και με ενοικίαση άλλων, περισσότερων στρεμμάτων χωραφιών. Γιατί ήδη μαθαίνουμε οι… ΠΙΕΣΕΙΣ στους άλλους ιδιοκτήτες αυξάνονται και τους θέτουν μάλιστα και ΚΑΤΑΛΥΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ τα τέλη Μαίου.