Δήμος Διδυμοτείχου: Τι ισχύει για κυκλοφορία, λιανεμπόριο, σχολεία μετά το “βαθύ κόκκινο”

Δήμος Διδυμοτείχου: Τι ισχύει για κυκλοφορία, λιανεμπόριο, σχολεία μετά το “βαθύ κόκκινο”

Ερωτηματικά, απορίες και ένα μικρό αλαλούμ σχετικά με όσα ισχύουν για τον δήμο Διδυμοτείχου από αύριο Σάββατο 6 το πρωί, μετά την ανακοίνωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά ότι μπαίνει στο “βαθύ κόκκινο”, δημιουργήθηκε στους πολίτες.

Κι αυτό γιατί ακόμα και οι άνθρωποι της δημοτικής αρχής, αλλά γενικότερα όλοι οι θεσμικοί, με τις συνεχείς αλλαγές αποφάσεων που λαμβάνονται σε κεντρικό επίπεδο και την διαχείριση της κατάστασης από την Πολιτική Προστασία, δεν γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει. Σύμφωνα λοιπόν με τα ισχύοντα και όσα ανακοινώθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα:

  • Όπως σε όλη την επικράτεια και φυσικά στις περιοχές που βρίσκονται στο “βαθύ κόκκινο” η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί
  • Στην εκπαιδευτική διαδικασία δεν αλλάζει κάτι. Τα Λύκεια λειτουργούν με self test όπως και στις άλλες περιοχές που είναι στην ίδια κατηγορία, ενώ Γυμνάσια και Δημοτικά συνεχίζουν υπό το καθεστώς τηλεκπαίδευσης.
  • Το λιανεμπόριο θα λειτουργεί πλέον με click in shop και click away, όπως δηλαδή σε όλη τη χώρα, με εξαίρεση Θεσσαλονίκη και Κοζάνη όπου γίνεται μόνο με click away.
  • Απαγορεύονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις από τον δήμο Διδυμοτείχου προς τους άλλους δήμους, η οποία επιτρέπεται μόνο τα Σαββατοκύριακα,  για άσκηση με τη χρήση οχήματος σε υπαίθριο χώρο μέχρι 3 άτομα ή μια οικογένεια.

Διαβάστε ακόμα: ΕΚΤΑΚΤΟ: Στο “βαθύ κόκκινο” μπήκε ο δήμος Διδυμοτείχου, ανακοίνωσε πριν λίγο ο Νίκος Χαρδαλιάς (ΒΙΝΤΕΟ)