Αλεξανδρούπολη: Την ίδρυση Καλλιτεχνικού Σχολείου (Γυμνασίου με λυκειακές τάξεις), αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο

Αλεξανδρούπολη: Την ίδρυση Καλλιτεχνικού Σχολείου (Γυμνασίου με λυκειακές τάξεις), αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο

Την Ίδρυση Καλλιτεχνικού Σχολείου (Γυμνασίου με λυκειακές τάξεις) στον δήμο Αλεξανδρούπολης, αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο κατά την συνεδρίαση του η οποία πραγματοποιήθηκε στις 14 Απριλίου.

Ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης που εισηγήθηκε το θέμα, ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να γίνει δεκτή η ίδρυση του συγκεκριμένου σχολείου:

Κρίνουμε απαραίτητη την Ίδρυση Καλλιτεχνικού Σχολείου (Γυμνάσιο με λυκειακές τάξεις) στο Δήμο Αλεξανδρούπολης, καθώς συνηγορούν σε αυτό τα παρακάτω επιχειρήματα:


1.Νευραλγική γεωγραφική θέση: Η μη λειτουργία Καλλιτεχνικού Σχολείου στην Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καθιστά αναγκαία την ίδρυσή του, αναμένοντας να προσελκύσει μαθητές τόσο από την ακριτική Ορεστιάδα όσο και από εταίρους γειτονικούς νομούς, καθώς το πλησιέστερο Καλλιτεχνικό Σχολείο που βρίσκεται στη Βόρεια Ελλάδα είναι αυτό της Θεσσαλονίκης.
2.Παρουσία σχολών χορού, θεατρικών ομάδων και εικαστικών εργαστηρίων: Πέρα των ωδείων (3) και της φιλαρμονικής (σε Αλεξανδρούπολη και Φέρες), στον Δήμο μας λειτουργούν σχολές χορού (5), καλλιτεχνικοί όμιλοι, θεατρικές ομάδες (4) και εικαστικά εργαστήρια (7) με δυναμική παρουσία στα πολιτιστικά-καλλιτεχνικά δρώμενα όχι μόνο της περιοχής μας αλλά και όλης της χώρας. Η ύπαρξή τους
αποδεικνύει το έκδηλο ενδιαφέρον μαθητών και γονέων για τη μουσική και καλλιτεχνική παιδεία.
3.Πλούσια πολιτιστική παράδοση: Η Αλεξανδρούπολη και η ευρύτερη περιοχή της Θράκης διαθέτει πλούσια πολιτιστική παράδοση. Οφείλουμε να διατηρήσουμε και να μεταλαμπαδεύσουμε τη συλλογική μνήμη.
4.Λειτουργία Μουσικού Σχολείου: Στην πόλη µας ήδη λειτουργεί το Μουσικό Σχολείο το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του τη σχολική χρονιά 2015-16 και ήδη απαριθμεί περισσότερους από 170 μαθητές τυγχάνοντας μεγάλης αποδοχής κοινού και πανελλήνιας αναγνώρισης.
5.Τον Σεπτέμβριο του 2020 πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Αλεξανδρούπολης διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους, το πρώτο διεθνές φεστιβάλ στη Θράκη, με μεγάλη συμμετοχή δημιουργών και εξίσου μεγάλη απήχηση στο κοινό. Ένα φεστιβάλ που επιδιώκουμε να καταστήσουμε θεσμό στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας.


6.Παραγωγή πολιτιστικού προϊόντος σε συνεργασία με διακεκριμένους επαγγελματίες καλλιτέχνες, όπως η πρόσφατη συνεργασία του Δήμου Αλεξανδρούπολης με τη διακεκριμένη διεθνώς ερμηνεύτρια, σκηνοθέτιδα και χορογράφο Αποστολία Παπαδαμάκη και τον ηθοποιό Γιάννη Στάνκογλου με τη
συμμετοχή παιδιών από καλλιτεχνικές σχολές της Αλεξανδρούπολης.
Υπάρχουν επίσης η θετική εισήγηση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, η θετική γνωμοδότηση της Επιστημονικής Επιτροπής Καλλιτεχνικής Παιδείας καθώς και η θετική εισήγηση της προϊσταμένης Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Έβρου”.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*