Διδυμότειχο: Στους Μεταξάδες τιμούν τους πρώην δημάρχους και Προέδρους και ετοιμάζουν το Λαογραφικό Μουσείο (ΒΙΝΤΕΟ)

Διδυμότειχο: Στους Μεταξάδες τιμούν τους πρώην δημάρχους και Προέδρους και ετοιμάζουν το Λαογραφικό Μουσείο (ΒΙΝΤΕΟ)

Γι’ αυτό ο εξαιρετικά δραστήριος Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Χρήστος Κισσούδης, μαζί με όλο το τοπικό συμβούλιο του χωριού, φροντίζουν με αξιέπαινες πρωτοβουλίες τους να θυμίζουν και στους νεότερους, όσους έγραψαν ιστορία και προσέφεραν στο… χωρίον Μεταξάδες που λέει και το γνωστό θρακιώτικο τραγούδι. Γι’ αυτό ξεκίνησαν εδώ και λίγο καιρό μα πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση. Βρήκαν φωτογραφίες των παλιών δημάρχων (όταν υπήρχε ο δήμος Μεταξάδων) και των Προέδρων και τις ανάρτησαν στην αίθουσα συνεδριάσεων. Η προσπάθεια φυσικά συνεχίζεται, προσπαθούν μέσω συγγενών και φίλων όσων διοίκησαν το χωριό να βρουν φωτογραφίες και άλλων, προκειμένου αν καταστεί εφικτό να υπάρχουν οι φωτογραφίες όλων.

Δεν στέκονται όμως μόνο σε αυτό. Παράλληλα ετοιμάζουν ένα νέο Λαογραφικό Μουσείο, όπου θα φιλοξενηθούν τα πολλά αντικείμενα από την ζωή διαχρονικά των κατοίκων των Μεταξάδων και της περιοχής γενικότερα. Ο χώρος έχει βρεθεί, είναι δίπλα στο κτίριο της Κοινότητας στο κέντρο του χωριού και σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσει η διαμόρφωση του. Με στόχο μέσα στο καλοκαίρι, εφόσον ο κορονοϊός το επιτρέψει, να μπορεί να το επισκεφθεί όποιος θέλει.

Για όλες αυτές τις πρωτοβουλίες, το Evros-news.gr και ο Κώστας Πιτιακούδης βρέθηκαν στους Μεταξάδες και μίλησαν με τον Πρόεδρο Χρήστο Κισσούδη, ο οποίος σε αρμονική συνεργασία με τους άλλους τοπικούς συμβούλους αλλά και τους Συλλόγους Γυναικών και Νεολαίας, κάνουν ότι μπορούν να ξαναδώσουν ζωντάνια στο πανέμορφο χωριό τους.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ