Κλάμα ο… Λαμπάκης: Έγινε ΦΕΚ και η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Αλεξανδρούπολης θ’ αποφασίσει την ίδρυση Αναπτυξιακού Οργανισμού!!!

Κλάμα ο… Λαμπάκης: Έγινε ΦΕΚ και η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Αλεξανδρούπολης θ’ αποφασίσει την ίδρυση Αναπτυξιακού Οργανισμού!!!

Νόμος του Κράτους είναι από χθες η απόφαση της Κυβέρνησης η οποία δίνει το δικαίωμα στις Οικονομικές Επιτροπές των δήμων και Περιφερειών, να αποφασίζουν για την ίδρυση Αναπτυξιακών Οργανισμών. 

Συγκεκριμένα, στο άρθρο 65 του Νόμου 4795 (Σύστημα Εσωτερικού Ελέγχου του Δημόσιου Τομέα, Σύμβουλος Ακεραιότητας στη δημόσια διοίκηση και άλλες διατάξεις για τη δημόσια διοίκηση και την τοπική αυτοδιοίκηση) που περιλαμβάνει το Φύλλο Εφημερίδας Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) και δημοσιεύθηκε χθες 17 Απριλίου, αναφέρεται:

Άρθρο 65
Μεταβίβαση στην Οικονομική Επιτροπή των Δήμων και των Περιφερειών αρμοδιότητας ίδρυσης ή συμμετοχής σε Αναπτυξιακό Οργανισμό Ο.Τ.Α. – Προσθήκη περ. κ’ στην παρ. 1 του άρθρου 72 και περ. ιθ’ στην παρ. 1 του άρθρου 176 του ν. 3852/2010


1. Στο τέλος της παρ. 1 του άρθρου 72 του ν. 3852/2010 (Α’ 87) προστίθεται περ. κ’, ως εξής:
«κ) Αποφασίζει για την ίδρυση ή συμμετοχή του Δήμου σε Αναπτυξιακό Οργανισμό Ο.Τ.Α. του άρθρου 2 του ν. 4674/2020 (Α’ 53).».
2. Στο τέλος της παρ. 1 του άρθρου 176 του ν. 3852/ 2010 προστίθεται περ. ιθ’, ως εξής:
«ιθ) Αποφασίζει για την ίδρυση ή συμμετοχή της Περιφέρειας σε Αναπτυξιακό Οργανισμό Ο.Τ.Α. του άρθρου 2 του ν. 4674/2020.».

Παράλληλα με το Άρθρο 54 (Παράταση προθεσμίας σύστασης Αναπτυξιακού Οργανισμού – Τροποποίηση της παρ. 6 του άρθρου 2 του ν. 4674/2020) δίνεται παράταση της προθεσμίας για την ίδρυση Αναπτυξιακού Οργανισμού που λήγει στις 30 Απριλίου έως 30 Ιουνίου 2021. Κι αυτό προκειμένου να προλάβουν όσοι δήμοι δεν μπόρεσαν να περάσουν μέσα από τα δημοτικά τους συμβούλια την ίδρυση ή συμμετοχή λόγω άρνησης της αντιπολίτευσης, την συγκεκριμένη απόφαση.

Και… κλάμα ο Λαμπάκης που τζάμπα τόσο καιρό με τα

“εξαπτέρυγα” του μπλόκαρε τον Αναπτυξιακό Οργανισμό

Μετά την συγκεκριμένη εξέλιξη θα πέσει πολύ… κλάμα στον τέως δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη και την παράταξη της αντιπολίτευσης, αφού σε συνεργασία με τα διάφορα “εξαπτέρυγα” του (Παυλάρα Μιχαηλίδη, Γιάννη Καρυπίδη, Δευτεραίο και Λαζόπουλο), όλο το προηγούμενο διάστημα έκαναν τα πάντα για να μπλοκάρουν τον Αναπτυξιακό Οργανισμό του δήμου Αλεξανδρούπολης. Κάποιοι μάλιστα πίστεψαν ότι μπορούσαν να διαπραγματευθούν την θετική ψήφο τους. Τώρα αρκεί μια απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, όπου η δημοτική αρχή του Γιάννη Ζαμπούκη έχει την πλειοψηφία, για να προχωρήσει μια σημαντική αναπτυξιακή προοπτική όχι μόνο για την Αλεξανδρούπολη αλλά και πολλούς ακόμα δήμους και Περιφέρειες.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΦΕΚ ΣΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΑΡΙΘΜ ΦΥΛΛΟΥ 62