Αλεξανδρούπολη: Το Βρετανικό μεταγωγικό “HURST POINT” κατέπλευσε στο λιμάνι και ξεφορτώνει Νατοϊκό στρατιωτικό υλικό

Αλεξανδρούπολη: Το Βρετανικό μεταγωγικό “HURST POINT” κατέπλευσε στο λιμάνι και ξεφορτώνει Νατοϊκό στρατιωτικό υλικό

Το Βρετανικό μεταγωγικό “HURST POINT” κατέπλευσε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και ετοιμάζεται να αρχίσει σε λίγο να ξεφορτώνει στρατιωτικό υλικό των ενόπλων δυνάμεων της Μεγάλης Βρετανίας, που θα πάρουν μέρος σε ΝΑΤΟϊκές ασκήσεις.

Με βάση τα στοιχεία του marine traffic, το “HURST POINT” ήρθε από το λιμάνι της Κωνστάντζα της Ρουμανίας και φέρνει κυρίως κοντέινερ με στρατιωτικό υλικό, αλλά και οχήματα. Όλα αυτά είναι άγνωστο ακόμα αν μεταφερθούν οδικώς ή αν θα χρησιμοποιηθεί το σιδηροδρομικό δίκτυο, μια και από τα τέλη Μαρτίου έχουν αποκατασταθεί οι βλάβες που είχαν προκληθεί από τις πλημύρες στην περιοχή του Έβρου.

Η παρουσία του στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, δείχνει πως δεν θα είναι μόνο οι Αμερικανοί που το έχουν καταστήσει στρατηγικής σημασίας, αλλά και κάποιες ακόμα χώρες που μετέχουν στο ΝΑΤΟ. Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένονται μάλιστα και άλλα μεγάλης χωρητικότητας πλοία από τις ΗΠΑ, που είτε θα ξεφορτώσουν, είτε θα φορτώσουν στρατιωτικό υλικό (ελικόπτερα, οχήματα κ.λπ.) που θα χρησιμοποιηθεί σε διάφορες ασκήσεις του ΝΑΤΟ.