Ορεστιάδα: Απομάκρυναν το επικίνδυνο καλώδιο απ’ την πλατεία, έκλεισαν τη λακκούβα μετά το ρεπορτάζ μας

Ορεστιάδα: Απομάκρυναν το επικίνδυνο καλώδιο απ’ την πλατεία, έκλεισαν τη λακκούβα μετά το ρεπορτάζ μας

Πως το λέει ο λαός μας; “Και ο άγιος φοβέρα θέλει”. Φαίνεται ότι και η δημοτικ΄πη αρχή του Βασίλη Μαυρίδη… ρεπορτάζ του Evros-news.gr θέλει, αφού και το επικίνδυνο καλώδιο ηλεκτρικού ρεύματος μάζεψαν από την κεντρική πλατεία Ορεστιάδας, αλλά και την λακκούβα που υπήρχε εκεί έκλεισαν.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 15 Απριλίου με φωτογραφίες και ΒΙΝΤΕΟ, επισημάναμε ότι ένα καλώδιο ηλεκτρικού ρεύματος, που ξεκινούσε από μια κολώνα φωτισμού και κατέληγε σε ένα φρεάτιο λίγο πριν το συντριβάνι μέσα στην μέση της κεντρικής πλατείας Δασίου, είναι επικίνδυνο για τον κόσμο και μπορεί να προκαλέσει δυσάρεστες καταστάσεις. Γιατί το καλώδιο αυτό, το οποίο παρέμενε εκεί για ημέρες, μετέφερε προφανώς ηλεκτρικό ρεύμα στο συγκεκριμένο σημείο, ήταν απόλυτα εκτεθειμένο στους πολίτες, που είτε το πατούσαν με τα πόδια τους, είτε με ποδήλατα που χρησιμοποιούν κάποιοι, είτε με παιδικά καρότσια. Με πιθανότητα φυσικά να προκληθούν φθορές, αφού δεν υπήρχε κάποιο προστατευτικό κάλυμμα γύρω του και αν όχι από τα συνεχή πατήματα των παπουτσιών, σίγουρα από τις ρόδες ποδηλάτων και των καροτσιών μπορούσε να γίνει μεγάλη ζημιά. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ορεστιάδα: Γυμνό καλώδιο ηλεκτρικού ρεύματος στην κεντρική πλατεία, επικίνδυνο για τους πολίτες (ΒΙΝΤΕΟ)

Με ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε, ότι το ρεπορτάζ μας προκάλεσε εξελίξεις την επόμενη ημέρα, αφού υπάλληλοι του δήμου Ορεστιάδας πήγαν και το μάζεψαν. Σήμερα για του λόγου το αληθές παρουσιάζουμε το ΒΙΝΤΕΟ πριν από λίγη ώρα.

Στο ίδιο ρεπορτάζ επισημαίναμε ακόμα, ότι… έχασε και μια μεγάλη λακκούβα στο πιο κεντρικό σημείο της πλατείας, αφού είχαν φύγει από το σημείο αυτό τα πλακάκια και υπήρχε κίνδυνος τραυματισμού των διερχόμενων αν στραβοπατούσαν περπατώντας χωρίς να την αντιληφθούν.

Ευτυχώς και σε αυτό το θέμα υπήρξε παρέμβαση και η συγκεκριμένη λακκούβα καλύφθηκε επίσης παράλληλα με την απομάκρυνση του επικίνδυνου καλωδίου.

Υ.Γ: Στο ΒΙΝΤΕΟ θα ακούτε και τα γαυγίσματα κάποιων σκυλιών που βρίσκονταν στην πλατεία. Κάποιοι ευτυχώς μετά το ρεπορτάζ μας αντέδρασαν και διόρθωσαν αυτή την απαράδεκτη εικόνα για την κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας και δεν έγιναν έτσι… ρεζίλι των σκυλιών, με πρόκληση σοβαρού ατυχήματος.