Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης: Το Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων και η απαλλαγή Δημοτικών Τελών

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης: Το Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων και η απαλλαγή Δημοτικών Τελών

Το Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων ανακοίνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης, ενώ γνωστοποίησε στα μέλη του και την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη λόγω κορονοϊού.

Τα καταστήματα θα λειτουργήσουν και την ερχόμενη Κυριακή των Βαίων, ενώ θα παραμείνουν κλειστά τρεις ημέρες. Κυριακή 2, Δευτέρα 3 και Τρίτη 4 του Πάσχα.

Η απόφαση του δήμου για απαλλαγή

δημοτικών τελών στις επιχειρήσεις

Με το παρόν σας ενημερώνουμε σχετικά με την Υπ. Αριθ. 75/2020 ΑΔΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ σε σχέση με την απαλλαγή των Δημοτικών Τελών για τις υπό αναστολή επιχειρήσεις, απόφαση η οποία θα επικαιροποιηθεί σε επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ στα πλαίσια των μέτρων για την στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων εν μέσω πανδημίας.

Συγκεκριμένα:

Για όλες τις επιχειρήσεις του Δήμου Αλεξανδρούπολης που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους με τις Π.Ν.Π. ( Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου ) παρέχεται Α Π Α Λ Λ Α Γ Η από:

  1. ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ( Πρόκειται για το τέλος διαμονής παρεπιδημούντων 0,5% και το τέλος ακαθαρίστων εσόδων 0,5% )
  2. ΤΕΛΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΜΟΥ (Ανταποδοτικά που συνεισπράττονται μέσω των λογαριασμών της Δ.Ε.Η. και των λοιπών παρόχων ανά δίμηνο )
  3. ΤΕΛΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ( Τραπεζοκαθίσματα, τέλη πλατειών και πεζοδρομίων )
  4. ΤΕΛΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΛΟΙΠΑ ΤΕΛΗ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ (Συμμετέχοντες στις λαϊκές αγορές )

5.ΜΙΣΘΩΜΑΤΑ ΚΥΛΙΚΕΙΩΝ (Αφορά μισθώματα καταβαλλόμενα στο Δήμο από εκμισθωτές αυτών, όπως Δημαρχείου, Κολυμβητηρίου ΜΙΧΑΛΕΝΤΖΑΚΗΣ, Δημοτικού καταστήματος Φερών, ΦΩΤΗΣ ΚΟΣΜΑΣ ,Δημοτικής Βιβλιοθήκης κ.λ.π. από την ημέρα που σταμάτησαν τη λειτουργία τους.

  1. ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ
  2. ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ
  3. ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ