Αλεξανδρούπολη: Πώς με την συνεργασία όλων, φτιάχτηκε η παιδική χαρά του νηπιαγωγείου στον Πέπλο

Αλεξανδρούπολη: Πώς με την συνεργασία όλων, φτιάχτηκε η παιδική χαρά του νηπιαγωγείου στον Πέπλο

Ήταν στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου όταν έφτασε στο γραφείο της τότε υφυπουργού Παιδείας, Σοφίας Ζαχαράκη, ενημέρωση από την αναπληρώτρια εκπαιδευτικό Χρυσάνθη Μπαξεβάνη, που υπηρετεί στο νηπιαγωγείο του ακριτικού χωριού, στον Πέπλο του Έβρου, στο οποίο φοιτούν 9 μαθητές ενώ συνολικά διαμένουν 50 παιδιά.

«Φαίνεται πως οι ακρίτες μας αντέχουν ακόμα και οι νέοι άνθρωποι επιλέγουν να ζουν στα σύνορά μας», σημείωνε η εκπαιδευτικός στην επικοινωνία τους και στη συνέχεια ζητούσε ευγενικά την προσφορά όλων όσοι μπορούν να ανταποκριθούν για «να χαρίσουμε στα παιδιά του νηπιαγωγείου, αλλά και όλου του χωριού μια παιδική χαρά με προδιαγραφές κατάλληλες και ασφαλείς». Εξηγούσε ότι ο προαύλιος χώρος του νηπιαγωγείου παραμένει αναξιοποίητος αλλά ιδανικός, καθώς είναι μεγάλος σε έκταση με δέντρα και παγκάκια περιμετρικά ενώ βρίσκεται στο κέντρο του χωριού.
Η τότε υφυπουργός Παιδείας, φρόντισε η έκκληση για προσφορά να φτάσει στο Μέγαρο Μαξίμου και πιο συγκεκριμένα στον Γρηγόρη Δημητριάδη, γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού. Η Σοφία Ζαχαράκη ανέλαβε συνολικά το σχέδιο και ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου επωμίστηκε με τον συντονισμό, την ενθάρρυνση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας για προσφορά και την ταχεία επίλυση των γραφειοκρατικών διαδικασιών έτσι ώστε όλα να γίνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο Διευθυντής του γραφείου του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης

Ο Πάνος Ισμαήλος, επιχειρηματίας με κοινωνική προσφορά, ιδιαίτερα στην περιοχή του ακριτικού Έβρου, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα δηλώνοντας από την πρώτη στιγμή παρών για τα παιδιά του Πέπλου.

Την προσπάθεια αγκάλιασαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς καθώς το εγχείρημα απαιτούσε ειδικές εργασίες για τη διαμόρφωση του εδάφους (καλούπωμα με τάβλες περιμετρικά, κλίση για απορροή υδάτων, οπλισμό της πλάκας με δομικό πλέγμα και εκσκαφή). Συνεργεία του δήμου υπό τον συντονισμό του Αντιδημάρχου Φερών Δημήτρη Κολγιώνη ανέλαβαν τις εργασίες.

«Το έργο ήταν δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο, όπως αποδείχθηκε στην πορεία», σημειώνει σήμερα η εκπαιδευτικός επισημαίνοντας τον κοινό στόχο όλων όσοι αγκάλιασαν την μεγάλη προσπάθεια που η ίδια ξεκίνησε και για την οποία σήμερα μπορεί να νιώθει περήφανη: «Στόχος η δημιουργία ενός νηπιαγωγείου ελκυστικού, ασφαλούς, παιδαγωγικά κατάλληλου, πλούσιου σε ερεθίσματα».

Τα παιδιά του Πέπλου θα έχουν να χαίρονται μια παιδική χαρά για την οποία αγωνίστηκε η νηπιαγωγός Χρυσάνθη Μπαξεβάνη.


Δείτε φωτογραφίες από τη νέα παιδική χαρά του Πέπλου:

nipiagogio__13_
nipiagogio__10_

nipiagogio__9_
nipiagogio__7_
nipiagogio__6_

nipiagogio__5_
nipiagogio__3_
nipiagogio__2_

Έτσι τα παιδιά του νηπιαγωγείου Πέπλου θα έχουν στην διάθεση τους την παιδική χαρά, όπως και όλα τα υπόλοιπα παιδιά του χωριού.

nipiagogio__11_
Η υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη
nipiagogio__1_
Ο επιχειρηματίας Πάνος ΙσμαήλοςΠηγή: protothema.gr