Διδυμότειχο: Το κτίριο παρατημένης βιοτεχνίας, υποψήφιο επίσης να στεγάσει την Σχολή Ψυχολογίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Διδυμότειχο: Το κτίριο παρατημένης βιοτεχνίας, υποψήφιο επίσης να στεγάσει την Σχολή Ψυχολογίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Το κτίριο μιας παρατημένης βιοτεχνίας ξηρών καρπών, που βρίσκεται λίγο έξω από το Διδυμότειχο στον δρόμο προς τους Μεταξάδες, είναι επίσης υποψήφιο να στεγάσει το Τμήμα Ψυχολογίας του ΔΠΘ στο Διδυμότειχο.

Όπως γράψαμε και παρουσιάσαμε στο Evros-news.gr πριν λίγες ημέρες, ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος κατά την επίσκεψη του στην πόλη, ανακοίνωσε ότι μπορεί να λειτουργήσει από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, δηλαδή φέτος τον Σεπτέμβριο του 2021, Τμήμα Ψυχολογίας που θα ανήκει στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Είναι αυτό που προτείνεται ως… αντάλλαγμα για την μεταφορά της Σχολής Νοσηλευτικής στην  Αλεξανδρούπολη, η οποία φέτος παραμένει στο Διδυμότειχο, ως Παράρτημα του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αλλά όλα δείχνουν ότι δυστυχώς του χρόνου… θα κουνήσει μαντίλι.

Ο κ.Συρίγος ξεκαθάρισε ότι για να μπει στο Μηχανογραφικό φέτος το Τμήμα Ψυχολογίας του Διδυμοτείχου, θα πρέπει ο δήμος να εξασφαλίσει τις απαραίτητες υποδομές. Δηλαδή εγκαταστάσεις όπου θα γίνονται τα μαθήματα τόσο των φοιτητών που θα έρθουν για αυτό, όσο και εκείνων της Νοσηλευτικής. Κάτι που πάντως φαντάζει αδύνατο να συμβεί, αφού το Μηχανογραφικό θα πρέπει να “κλείσει” μέχρι τα τέλη Μαίου και ως τότε τίποτα δεν μπορεί να είναι έτοιμο. Ο δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλ0υ και ο βουλευτής της Ν.Δ Τάσος Δημοσχάκης όμως, σχεδόν εμφανίζονταν με δηλώσεις τους σίγουροι ότι θα βρεθούν λύσεις και πως υπάρχουν κτίρια τα οποία θα προταθούν να μετατραπούν σε χώρους διδασκαλίας.

Όπως η αποθήκη της πρώην Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών που βρίσκεται δίπλα στο Σιδηροδρομικό Σταθμό στον δρόμο προς το Ισαάκιο, η οποία έχει από πάνω πλάκες καρκινογόνου αμίαντου. Διαθέτει όμως μια… σπουδαία πλάκα κάτω από αυτές τις πλάκες, όπως δήλωσαν με ένα στόμα στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό, τον STATUS FM του Σταύρου Αποστολίδη που τους φιλοξενεί συχνά, οι Χατζηγιάννογλου, Δημοσχάκης και μάλιστα χωρίς… να κάνουν πλάκα. Αυτό το κτίριο επισκέφθηκε και επιθεώρησε πριν λίγες ημέρες Μηχανικός του υπουργείου Υποδομών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο δήμαρχος κ.Χατζηγιάννογλου πρότεινε και τον ξενάγησε και σε μια παρατημένη βιοτεχνία ξηρών καρπών, στην περιοχή που βρίσκεται λίγο έξω από την πόλη, αριστερά του ποταμού Ερυθροπόταμου.

Χρειάζεται όμως να γίνουν σημαντικές παρεμβάσεις και εκεί, αφού υπάρχουν ακόμα μέσα τα… βαριά μηχανήματα, είναι μπερδεμένο αρκετά το ιδιοκτησιακό καθεστώς, δίπλα υπάρχουν και… μαντριά, ενώ είναι δεδομένο ότι απαιτούνται αρκετοί μήνες γραφειοκρατικών αλλά και άλλων εργασιών, προκειμένου να μετατραπεί σε χώρο διδασκαλίας φοιτητών του Τμήματος Ψυχολογίας. Κάτι που δείχνει ότι μόνο με ένα… θαύμα θα μπορούσε να λειτουργήσει φέτος στο Διδυμότειχο αυτό το Τμήμα του ΔΠΘ.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*