Σαμοθράκη: Δημιουργία διαδρόμου προσγείωσης μικρών αεροπλάνων, εξετάζεται από συναρμόδια υπουργεία

Σαμοθράκη: Δημιουργία διαδρόμου προσγείωσης μικρών αεροπλάνων, εξετάζεται από συναρμόδια υπουργεία

Δημιουργία διαδρόμου προσγείωσης μικρών αεροπλάνων, έως 20 θέσεων, σε  σημείο της Σαμοθράκης που μπορεί αυτό να γίνει, εξετάζεται σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr από συναρμόδια υπουργεία.

Η κατασκευή αεροδρομίου στο νησί αποτελεί ένα θέμα που συζητείται εδώ και δεκαετίες και μάλιστα υπήρξαν συγκεκριμένες κυβερνητικές υποσχέσεις κατά καιρούς, προς τις δημοτικές αρχές. Μέχρι τώρα όμως δεν έγινε το παραμικρό, κυρίως λόγω κόστους. Το συγκεκριμένο ζήτημα όμως είναι διαφορετικό, αφού μιλάμε για έναν διάδρομο προσγείωσης περίπου 800 μέτρων, όπου θα μπορούν να έρχονται μικρά αεροπλάνα μέχρι 20 θέσεων, μεταφέροντας επισκέπτες τους καλοκαιρινούς μήνες και όχι μόνο, από Αθήνα, Θεσσαλονίκη αλλά και χώρες όπως η Ρουμανία, Βουλγαρία και άλλες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν απαιτούνται τελωνειακές ή άλλες διατυπώσεις.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ζήτημα αυτό αναφέρθηκε και συζητήθηκε κατά το πρόσφατο ταξίδι του δημάρχου Σαμοθράκης Νίκου Γαλατούμου στην Αθήνα και τις συναντήσεις του με υπουργούς και άλλα κυβερνητικά στελέχη. Η χρονική συγκυρία μάλιστα είναι θετική, αφού μετά το ταξίδι του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο νησί τον περασμένο Οκτώβριο, πολλά από τα χρόνια προβλήματα φαίνεται να δρομολογούνται για επίλυση, με εντολή του ίδιου του κ.Μητοτάκη στους υπουργούς να προχωρήσουν τις διαδικασίες.

Έτσι, ο κ.Γαλατούμος και οι συνεργάτες του αναζητούν τον κατάλληλο χώρο στο νησί, όπου θα μπορούσε να δημιουργηθεί ο συγκεκριμένος διάδρομος και η υποδομή για υποδοχή μικρών αεροσκαφών, δίνοντας την υπόσχεση στις αρμόδιες υπηρεσίες ότι όσο μπορεί πιο σύντομα θα τους ενημερώσει με επίσημο έγγραφο και συγκεκριμένα στοιχεία, αν μπορεί κάτι τέτοιο να προχωρήσει και που.